2015

 

Winnaar Frontier Award 2015: Ad Broere

FA151

De Frontier Award wordt jaarlijks toegekend aan een Nederlandstalige persoon die op grenswetenschappelijk gebied actief is en zo positieve veranderingen teweeg wil brengen.

Al vele jaren looft Frontier World jaarlijks een prijs uit voor de meest grensverleggende aktie, het meest grensverleggende idee of de meest grensverleggende persoon van het jaar. Grensverleggend in de zin van het uiting geven aan een positieve betrokkenheid bij het wereldgebeuren in een poging daar een positieve draai aan te geven en deze en toekomstige generaties mensen bij te staan en van dienst te zijn in de queeste naar immer grotere vrijheid, ruimere grenzen en helderder bewustzijn.

De winnaar van de Frontier Award 2015 is Ad Broere, een econoom met 40 jaar ervaring in het bedrijfsleven, bij banken en in het onderwijs. Hierdoor is hij goed in staat om ingewikkelde items als  geld, rente en banken op een begrijpelijke, beeldende manier uit te leggen.  Sinds 2007 is hij bovendien actief als auteur en publicist:  hij schreef een drietal boeken: ‘Een Menselijke Economie’, ‘Ending the Global Casino’ en ‘Geld komt uit het Niets’. In 2011 won hij ook al de Frontier Award.

In 2014 en 2015 werd op basis van zijn boek ‘Geld komt uit het Niets’ een theaterstuk opgevoerd  onder de naam ‘De Verleiders: Door de bank genomen’, met bekende acteurs als Pierre Bokma en Victor Low en George van Houts. Na het succes van dit toneelstuk werd een burgerinitiatief gestart om het onderwerp ‘geldschepping’ in de Tweede Kamer besproken te krijgen. Vorig jaar is een boekwerkje van zijn hand verschenen waarin de schepping van geld op heldere wijze uiteen wordt gezet. En als een voetzoeker in een kippenhok brengt hij nu ook de pensioendiefstal prangend in de openbaarheid. Zijn nieuwste boek heet: ‘Hanneke de Vries leent geld bij de bank’.

Vele grensverleggers preken voor eigen parochie. De winnaar van de Frontier Award van 2015 is die grens ruim overschreden en heeft de problematiek rond het geld op het nationale aandachtsplatform weten te krijgen. Daarmee is hij met recht de winnaar van 2015.

De Award werd hem overhandigd door Nicole Zonderhuis, winnaar van de Frontier Award 2014.

De Frontier Award winnaars van de afgelopen jaren:

2001: Eltjo Haselhoff – graancirkels
2002: Janet Ossebaard & Bert Janssen – graancirkels
2003: Peter Toonen – Maya kalender
2004: Bram Vermeulen – Vermeulen Weet het Beter
2005: Robin de Ruiter – 9-11
2006: het ditkannietwaarzijn.nl team – 9-11
2007: Ronald Jan Heijn – Staya Erusa
2008: Pim van Lommel – Bijna Dood Ervaring
2009: Marcel Messing – Worden Wij Wakker
2010: Micha Kat – Klokkenkluider
2011: Ad Broere – Financiële Ethiek
2012: Olof Smit – Amazone Kruiden en anti-vloeken dokter
2013: Leo Koehof – Miracle Mineral Solution
2014: Nicole Zonderhuis – Maya Astrologie
2015: Ad Broere – Financiële Ethiek

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers op de volgende wijze: