mrt 272017
 

Het menselijk ras kent momenteel een achttal bloedgroepen, d.w.z. vier bloedgroepen, elk onderverdeeld in Rhesus Positief en Rhesus Negatief.

blood-type-facts-fi

Die Rhesus factor, vaak afgekort als Rh-factor heeft te maken met of er wél of niet een bepaald eiwit in het bloed rondstroomt dat identiek is aan een bepaald eiwit in het bloed van een Rhesusaapje: Rh+ betekent dat de persoon dat Rhesus-eiwit in zijn of haar bloed heeft zitten en Rh- betekent dus van niet.

Rh+ komt verreweg het meeste voor, zo’n 95% van de mensen heeft dat apen eiwit in het bloed meestromen. Een klein percentage mensen is Rh- en sommige onderzoekers koppelen deze mensen via hun theorie, of is het wishfull thinking, aan buitenaardse beïnvloeding, in zoverre dat deze groep nét weer op een iets andere manier door net weer een andere soort buitenaardse wezens genetisch zou zijn gemanipuleerd.

Die Rhesusfactor kan in sommige gevallen tijdens de zwangerschap problemen geven: is de vrouw in kwestie Rh- en de man Rh+ dan moet soms de arts extra zijn of haar best doen om alles goed te laten verlopen, omdat de Rh Negatieve vrouwen genen dan wel eens ruzie kunnen krijgen met de Rh Positieve genen van de foetus.

Volgens sommige alternatievelingen (dat hoeft dus helemaal geen slecht woord te zijn!) is onze bloedgroep een ‘marker’, een aanwijzer, voor een flink aantal aan die groep gerelateerde lichaamseigenschappen. Mensen met een bepaalde bloedgroep komen dus volgens hen op bepaalde manieren met elkaar overeen.

1. Bloedgroep en dieet

Natuurarts Peter J. D’Adamo beschrijft dat verschillende bloedgroepen ook verschillende voeding behoeven.
Mensen met Bloedgroep O hebben aanleg, zegt hij, voor verterings- en maagproblemen. Zij hebben daarom een eiwitrijk dieet nodig, van lichtverteerbaar dierlijke oorsprong: mager vlees, kip, vis, samen met groenten.
Mensen met Bloedgroep A hebben een gevoelig immuunsysteem en moeten daarom vooral veel citrusvruchten eten en groenten als broccoli, spinazie en knoflook.
Mensen met Bloedgroep B hebben de neiging om meer cortisol (stresshormoon) te produceren. Zij zijn daarom extra gevoelig voor transvetten, plantaardige vetten en alcohol.
Mensen met Bloedgroep AB hebben vaak te weinig maagzuur. Zij zouden dingen moeten consumeren als appelciderazijn en manuka honing.

2. Bloedgroep en persoonlijkheid

Bloedgroep A: vriendelijk, compassievol en gevoelig voor de behoeften van anderen.
Bloedgroep B: extraverte mensen, emotioneel flexibel en vriendelijk.
Bloedgroep AB: rationeel en emotioneel stabiel. Maken zich niet snel zorgen.
Bloedgroep O: erg praktisch en behoefte aan orde; maken zich snel overmatig zorgen. Woede uitbarstingen

3. Bloedgroep en Vruchtbaarheid

Vrouwen met Bloedgroep O zijn het minst vruchtbaar.

4. Bloedgroep en Buikvet.

Bloedgroep A heeft een vergroot risico op diabetes, heeft snel last van een opgeblazen gevoel en indigestie. Dit geeft soms een overgevoeligheid voor zuivel, vlees en schelpdieren. Buikvet kan daarvan een reactie zijn.

Wilt u het zelf nog eens rustig en wat uitgebreider bestuderen, dan kunt u de oorspronkelijke boeken van mijnheer D’Adamo hierover bij de Frontier World Webshop bestellen!

Bron: NNF