jan 272014
 

Deze van oorsprong zeer uitgebreide en geïllustreerde verhandeling uit 1488 was eeuwenlang een bestseller in Europa.

Het 381 pagina’s dikke boek beschrijft een groot aantal zeer oude archetypen geordend aan de hand van de dagen van het jaar. De archetypen worden uitgebreid beschreven en steeds via een verluchtende gravure aanschouwelijk gemaakt. De auteur wil ons middels een aantal ‘wandelingen’ in het begin van het boek laten wennen aan het idee dat eigenlijk zo’n beetje alles in ons leven is voorbestemd middels de energieën die volgens deze kalender steeds aan een dag zijn gekoppeld en die al ons doen en laten beïnvloeden.

In de kantlijn vinden we steeds een aantal voor de betreffende dag interessante feiten vermeld, zoals welk beroemd persoon er op die dag is geboren, gestorven of geëxecuteerd en wat er op die dag aan vermeldenswaardige zaken is gebeurd. De vele voetnoten in de tekst worden op een internetpagina besproken, aangezien het boek anders veel te lijvig en onhandelbaar zou zijn geworden.

De Thebaanse Kalender is een vergeten kosmische ordening die ons vanuit de verre oudheid is overgeleverd en die, volgens de auteur, Gerben Hellinga, ons onvermijdelijk een nieuwe kijk, een nieuw zicht, zal geven op ons leven.

Verkrijgbaar in de Frontier Bookshop en via de Frontier Webshop voor € 27,95.