mrt 232017
 

Waar u bij Frontier gewoon nog met cash of gepinde euro’s kunt betalen en zelfs met Florijnen, daar heeft een Albert Heijn in Nieuwegein onlangs het pinnen onmogelijk gemaakt in een misplaatste poging het contactloos betalen te stimuleren.

contactloos-betalen-406x406

In een eerder artikel op Frontier World gingen wij al iets nader in op dit nieuwe fenomeen, waarbij men aan een kassa kan betalen door louter de mobiele telefoon, voorzien van een bepaalde (“hackveilige”) app, bij de kassasensor te houden.

Wij bij Frontier zijn eigenlijk – als we alle voor- en nadelen op een schaaltje wegen – voorstanders van het behoud van tenminste de mogelijkheid om met contante munt te kunnen blijven betalen, hoewel wij op dagelijkse basis ook wel het gemak van het pinnen waarderen.

De trend in Europa is echter gericht op een algehele controle van alles wat met uw eigen geld te maken heeft, vanaf de aankoop tot en met uw gebruikersprofiel, waardoor uw eigen hardverdiende vrijheid feitelijk steeds meer in het gedrang komt.

Contactloos betalen is daarenboven ook nog eens extra onveilig, hackgevoelig en oncontroleerbaar, waardoor de grip op uw eigen portemonnee steeds gladder wordt. Maar goed, als mensen graag contactloos willen betalen, dan zou het tactloos zijn om hen dat persé te willen verbieden, toch?

Wat deze ene (?) Albert Heijn daarentegen nu doet, dat is feitelijk eigenlijk nét zo tactloos: het dichtplakken van alle pin-sleuven, om mensen te pressen contactloos te betalen! Nou kom ik zelf eigenlijk bijna nooit in AH, omdat er legio supermarkten bij mij in de buurt zijn die gezelliger, goedkoper en kwalitatief beter zijn, dus is het nu voor mij maar te hopen dat de bétere supermarkt het wel uit zijn hoofd laat om zich nóg meer met mijn zelfgekozen gedrag te gaan bemoeien.

Bron: handjecontantje