mrt 272017
 

Even een kort berichtje over een berichtje dat ons ter ogen kwam over het fenomeen bio-fotonen: biologisch licht, dat – zo komt dat steeds vaker aan het licht – niet alleen van glimworpjes en zee-algen afstraalt…

fotonen

… maar bijvoorbeeld ook van nét bevruchte eicellen!
Je hebt er een goeie microscoop voor nodig, kennis van zaken, veel geld en veel geduld, maar dan kan je er op wachten dat je kleine wondertjes te zien krijgt. Researchers van de Northwestern University in de USA hebben een unicum op hun lijstje kunnen bijvinken, door aan te tonen dat eicellen op het momént van conceptie heel even een flits van licht laten ontsnappen. Goeie seks geeft dus werkelijk licht, zo is nu bewezen.

En niet alleen dán geven menselijke celletjes licht af, een rapport van een al lang overleden Russische geleerde laat zien dat licht een doorslaggevende rol vervult in een veelheid aan intercellulaire en interspecies communicatie, d.w.z. levensvormen, levende organen en levende cellen communiceren met elkaar via lichtsignalen. En  ook ons eigen ingebakken DNA schijnt super lichtgevoelig te zijn, zodat een zonnebadje kan worden opgevat als een daadwerkelijke kus van de zon.

Bronnen: SOTT, Wijwordenwakker