aug 082013
 
A6_FRsymp2013_flyer

Frontier Symposium 2013, zondag 17 november 2013
Rhone Centrum Amsterdam
10.00 – 18.00 uur
Trailer Frontier Symposium

Rhone Centrum Amsterdam
Rhoneweg 12-14
1034 AH  Amsterdam
Volop gratis parkeerruimte voor de deur aanwezig
Vijf minuten lopen vanaf station Sloterdijk

Routebeschrijving.
Klik hier voor een plattegrond van de route 

Meer informatie treft u aan op FrontierSymposium.nl
Klik hier voor meer informatie over de sprekers.
Klik hier voor meer informatie over de standhouders.
Klik hier voor de optredende artiesten
Klik hier voor het programma
Trailer Frontier Symposium 2013

 

Sprekers Frontier Symposium 2013:


Jaap van Etten

Geschenken van Moeder Aarde

“Wij leven in een zee van energieën. Die energieën maken allemaal deel uit van de Aarde. Onze voorouders kenden deze geschenken van Moeder Aarde en maakten er op allerlei manieren gebruik van in hun leven en spiritualiteit. De moderne mens is grotendeels vergeten dat die energieën überhaupt bestaan, laat staan dat ze weten wat een  fantastische geschenken ze bevatten.” Jaap van Etten heeft de vele verschillende Aarde energieën twintig jaar lang  uitgebreid bestudeerd. Dit stelde hem in staat de eigenschappen van deze energieën, en hoe ze zich over de Aarde bewegen, op een verrassende en inspirerende manier te beschrijven. Zijn onderzoeken laten zien dat de mensheid een overstap maakt naar hogere niveau’s van bewustzijn, hetgeen bevestigt wat zovelen momenteel voelen; een shift, een grote verandering.

Jaap van Etten PhD werd in Nederland geboren en opgeleid. Hij ontving zijn doctoraat biologie in Amsterdan, met als specialiteit ecologie. De afgelopen twintig jaar was hij vooral gericht op metafysische ecologie. Hij bestudeert en onderwijst over menselijke energieën, Aarde energieën, energieën van stenen, kristallen en kristallen schedels, en hoe deze energieën op elkaar inwerken. Hij is de schrijver van het boek Crystal Skulls: Interacting with a Phenomenon. Ook in dit boek is hij  gericht op het ons opnieuw de gaven van Moeder Aarde herinneren, en hoe zij ons onderseunt op gebieden als gezondheid, evenwicht, verruiming van het bewustzijn/gewaarzijn en de spirituele evolutie van de mens. Hij woont sinds 1998 in de verenigde Staten met zijn vrouw Jeanne Michaels, en leeft momenteel in de omgeving van Sedona, Arizona. Website: www.lemurantis.com

 

Martin Vrijland
The Resistance Tour

Website: martinvrijland.com

 

Dinah Veeris (Curaçao) 
Natuurkrachten van Curaçao

De Kruidenkennnis van Curaçao draagt mede zijn oorsprong vanuit de kennis van de Indianen die op het eiland woonden en vanuit Afrikaanse voorouders. Dinah Veeris neemt u terug naar deze wijsheden. Zij vertelt van bomen en kruiden die de mensen indertijd in hun dagelijks leven gebruikten. Het waren kruiden die in het wild groeiden, maar ook dicht bij huis of op het erf. Heel lang is er gedacht dat deze kennis te maken had met domheid en bijgeloof. Veel van deze oude bomen en kruiden zijn dan ook gekapt en door het bouwen verdwenen uit heel veel tuinen.

In deze tijd staan deze zelfde kruiden en bomen wereldwijd in grote belangstelling. Er worden wetenschappelijke onderzoekingen gedaan die bevestigen wat onze voorouders al wisten.
Over deze kruiden en bomen, die ook bij haar in haar kruidentuin op Curaçao groeien, gaat Dinah vertellen. Ze zal het o.a hebben over de cactussen met hun grote medicinale werkingen; over de zuurzak, de papaya, de granaatappel, de tamarinde en de Moringa Oleifera. De Moringa Oleifera, tot voor kort een bijna onbekende boom, wordt nu gekenmerkt als de grote vriend van de toekomst, een uitkomst voor de wereld en bij duizenden gepland in b.v. Afrika en omstreken, waar er een groot gebrek aan voeding is en een uitkomst biedt aan vele kinderen met ondervoedingsverschijnselen. Deze boom groeit van oudsher op Curaçao en al in 1836 door Marten Douwen Teenstra, een landbouwkundige uit Groningen, beschreven in de “Nederlands West-Indische eilanden 1836 – 1837.

Dinah is op 20 april 1939 geboren als Lidwina Marciana Veeris. Als kind wilde ze graag onderwijzeres worden. Als 17 jarige stond ze al voor de klas. Ze werkte als onderwijzeres op Curaçao, St Maarten en in Nederland. Sinds 1982 houdt Dinah zich bezig met onderzoek over geneeskrachtige kruiden. In 1987 studeerde ze aan de California school of Herbal studies in de Verenigde Staten. Verder volgde zij diverse workshops en conferenties in o.a. Cuba, Indonesië, Nederland en Venezuela. Met regelmaat geeft Dinah workshops aan de “Interational Herbal Conference in Massachusetts en aan de “Women Herbal Conference in New England. Dinah heeft haar eigen kruidentuin: “DEN PARADERA” , waar ze iedere dag bezoekers krijgt om haar tuin te bezichtigen.

Dinah is te bereiken op www.dinahveeris.com. Op fb. op linkedin en twitter. Binnenkort zijn de producten van Dinah Veeris ook in Nederland verkrijgbaar. Op 17 november 2013, zal haar nieuwe website: Dinah Veeris International, online zijn.


Peter Toonen
De wereld na 2012 

Het Frontier Symposium 2013 ligt bijna een jaar na het einde van de Lange Telling kalender van de Maya’s en van andere lang lopende kalenders van verschillende oude volkeren. Hoe staan de zaken er nu voor?
Ben je al ‘verlicht’ geraakt? Is de aarde bevrijd van oorlogen, chemtrails, elektro-smog en radio-activiteit? Nee dus? De tijd van leermeesters op een voetstuk is voorbij, of zoals de Hopi’s zeggen: “Wij zijn degenen waarop we gewacht hebben”.
Onze tijd van steeds snellere veranderingen blijkt een natuurlijk proces te zijn in de ontwikkeling van onze planeet en ons zonnestelsel; een proces waarin ieder mens een belangrijke rol speelt. De aarde is gereed voor een ongekende tijd van transparantie en expansie. Doe je mee, en wat gaan we dan doen?
Peter, coach, inspirator, verteller en schrijver van negen boeken en vele artikelen vooral over de Maya kalenders, wil het onzichtbare zichtbaar maken in en om ons heen. Al meer dan twintig jaar verschijnen over en van hem regelmatig publicaties en columns in diverse tijdschriften (o.a. Libelle, Elegance, de Telegraaf, de Volkskrant, Onkruid, Ode, Spiegelbeeld, ParaVisie en Frontier) over deze en andere onderwerpen. Hij geeft leiding en geeft les aan de opleiding Energetisch Coach te Soest. In 2003 won hij de Frontier Award voor zijn grensverleggende werk op het gebied van wetenschap en spiritualiteit. Via landelijke radio en tv werd hij bekend als ’2012 deskundige’. Zijn motto is Hou het simpel. Maar ook: De enige werkelijke groei is die van bewustzijn.
Website: www.natuurlijketijd.nl

 

Lucas Slager (Frankrijk)
Klein is genoeg

Midden in de Haute Marne ligt het Centre Lothlorien van Lucas Slager, een internationaal gastenverblijf, cursuscentrum, werk- en woonplaats. Centre Lothlorien is een Nederlands initiatief. Een plek met prachtige natuur, ruimte, tijd en stilte in overvloed. Een plaats waar je cursussen kunt volgen, uit kunt rusten, kennis kunt maken met andere denkbeelden en actief buitenwerk kunt verrichten. Een plaats waar nieuwe ontmoetingen gewoon zijn. Lothlorien heeft als uitgangspunt te leven in balans met de natuur en met respect voor alles wat leeft. Gezondheid van lichaam en geest zijn belangrijke aandachtspunten, daarom is het centrum ecologisch, zoveel mogelijk zelfvoorzienend en is de keuken vegetarisch. We streven naar een meer op mensen gerichte samenleving. Dit is de naam van het Elfenwoud uit Tolkien’s ‘In de ban van de ring’. Het betekent ‘bloem van het Gouden Woud’: een plaats van rust, vrede en harmonie, waar reizigers welkom zijn, voor ontspanning en goede raad. Lothlorien wil mensen stimuleren hun eigen weg te vinden en te gaan. Het centrum is een inspirerende plek, waar mensen elkaar ontmoeten en zo hun denkbeelden, ideeën en eigenheid uitwisselen. Ons cursusaanbod bevat veel cursussen op het gebied van persoonlijke en/of creatieve ontwikkeling.
website: www.centrelothlorien.com

 

Bob Radstake
Bouwen met levende bomen (levend bouwen)

Korte omschrijving v/d lezing: “Tijdens deze lezing neem ik u mee naar een realiteit waar levende bomen de bouwstenen vormen voor een groene toekomst. sinds eind 1500 zijn er sporadisch mensen bezig geweest met het vormen van levende bomen, ook
wel arborsculpture genoemd. The Greenman Project heeft deze techniek nieuw leven ingeblazen en gaat een stapje verder. Door levend bouwen te combineren met moderne bouwtechnieken zijn we erin geslaagd functionele objecten te bouwen die zeer geschikt zijn om toe te passen bij stadsvergroening, natuurspeelplaatsen en landschaps inrichting. Maar het gaat verder dan dat, het eerste levende huis staat voor dit najaar op
ons programma ter voorbereiding op een heel dorp gebouwd met levende bomen.

Korte omschrijving van mijzelf.
Bob Radstake, Als kind werd mij altijd verteld dat ik niet in mijn eentje de wereld kon veranderen, ik was er echter van overtuigd dat met het juiste idee het zeker mogelijk was. Op mijn 30ste besloot ik mijn zelfgebouwde huis te verkopen, mijn baan op te zeggen en te vertrekken naar Australië alwaar ik 4 maanden onder een zeiltje in de bush heb gewoond. Eenmaal terug in Nederland realiseerde ik me dat in het westerse gedachtegoed de natuur slechts een belevingswaarde had en alleen commerciële en functionele zaken serieus genomen werden. Zo ontstond het
idee om de natuur een meervoudige functie te geven door bomen te vormen tot gebruiksobjecten. Ondertussen staan er in ons land verschillende levende bankjes, speelobjecten en schuttingen en is het eerste levende
huis in aanbouw. Nu weet ik dat ik in mijn eentje de wereld niet kan veranderen, dat zullen we samen moeten doen.
Website: www.hetlevendedorp.nl & www.thegreenmanproject.nl

 

 

Johan Oldenkamp
De 10 grootste Mythen

Als allround onderzoeker heeft Dr. Johan Oldenkamp alle wetenschappelijke disciplines en alle religieuze doctrines bestudeerd, van de oudheid tot en met onze moderne tijd. Zo ontdekte hij dat het woord ‘religie’ een samentrekking is van ‘re’, wat opnieuw betekent, en het Latijnse woord ligare, wat ‘vastbinden’ betekent. Zijn onderzoek toonde inderdaad aan dat het verborgen doel van iedere religie is om onwetende gelovigen opnieuw vast te binden. Hij vond bovendien dat precies hetzelfde geldt voor alle academische wetenschappen. Om de mensheid te bevrijden van deze onnodige beperkingen heeft hij Wholly Science ontwikkeld. Wholly Science maakt religie en wetenschap weer heel, en integreert zodoende beide tot één geheel. Johan is auteur van 27 boeken, voornamelijk over Wholly Science. Johans meertalige website is Pateo.nl. In 2012 deed Johan als lijsttrekker van een nieuwe volkspartij mee aan de Nederlandse parlementsverkiezingen. Hij is tevens ontwikkelaar van de communicatiemethode genaamd Fair Talk en was hij mede-initiatiefnemer om het financieringssysteem voor gezondheidsbevordering genaamd Artabana in Nederland te introduceren.

 

Anthony Migchels
Alternatief geldstelsel met de Gelre

“Kapitaalkosten horen tot de grootste ecologische problemen die we hebben: omdat investeringen duurder worden, worden veel kosten op de toekomst afgewenteld. Bovendien is het huidige geldsysteem erg onrechtvaardig. Alleen de rijksten houden aan rente over, terwijl de armste 80% van de bevolking rente afdraagt aan de rijksten. Dit is een onnodige herverdeling. De Gelre is ontwikkeld in de wetenschap dat de huidige kredietcrisis onvermijdelijk was. De Gelre blijft lokaal circuleren, terwijl banken het werkkapitaal uit de markt trekken en faillissementen en werkeloosheid veroorzaken.”

De Gelre is het eerste regionale geld van Nederland. 1 Gelre staat gelijk aan 1 euro. De Gelre is gedekt door – en inwisselbaar voor – de euro. Alleen Gelderse MKB-ondernemers en Gelderse inwoners kunnen gebruikmaken van het betaalmiddel.

De Gelre is rentevrij en dat is de sleutel: als het netwerk waarbinnen de Gelre voldoende groot is, wordt rentevrije financiering mogelijk. Al meer dan 80 bedrijven en verenigingen doen mee met de papieren Gelre. Om het vooral voor ondernemers interessanter te maken om met Gelres te gaan werken is het belangrijk dat naast de papieren Gelre, waarmee consumenten boodschappen kunnen doen, ook de girale Gelre, “internetbankieren”, operationeel en in een breed netwerk geaccepteerd wordt.


Marcel Messing
Jubileumlezing 

Marcel Messing studeerde antropologie, filosofie en vergelijkende godsdienstwetenschap, was o.a. stafdocent en decaan in het Hoger Beroepsonderwijs, wetenschappelijk medewerker van de Bibliotheca Philosophica Hermetica te Amsterdam en adviseur van de IKON-televisieserie Via Mystica. Hij is regelmatig te gast bij de radio en medewerker van de tijdschriften InZicht en Prana. Als spreker in binnen- en buitenland staat hij bekend om zijn synthese van oosterse en westerse wijsheid. Hierbij verbindt hij de diepere inzichten van de esoterie met wetenschap, religie, kunst en poëzie.  Van 1991 tot 2001 woonde hij in de Franse Pyreneeën (Ariège), waar hij onderzoek deed naar de geschiedenis van de katharen, excursies begeleidde en verdiepingsweken gaf.  Na zich een aantal jaren grondig verdiept te hebben in de verborgen krachten achter het wereldtoneel, begon hij in te zien dat de (spirituele) evolutie van de mens ernstig wordt bedreigd. Als gevolg daarvan schreef hij in 2006 het boek Worden Wij Wakker? Over de verborgen krachten achter het wereldtoneel. De daarop volgende DVD ‘Wij Worden Wakker’ is inmiddels in acht talen vertaald.  In 2009 kreeg hij de ‘Frontier Award’, die hij als een erkenning ziet voor de werkzaamheden van de werkgroep WijWordenWakker, die o.a. aan de basis heeft gestaan van www.wijwordenwakker.org. Website: www.marcelmessing.nl


Bert Janssen
Graancirkeloogst 2013

Bert Janssen is bekroond auteur, onderzoeker, ontdekkingsreiziger, avonturier en inspirerend spreker-entertainer. Zijn interesse in de kracht van vormen, geometrie en harmonie heeft hem binnengeleid in de mysterieuze wereld van de kwantum fysica, Gotische kathedralen, graancirkels, Inka sjamanisme en oude krachtplaatsen. Hij reist de hele wereld over om deze mysteries te bestuderen, fotograferen en registreren, hetgeen heeft geleid tot de productie van drie documentaires. Daarnaast schreef Bert Janssen vele artikelen en is hij de auteur van verschillende boeken, waaronder ‘The Hypnotic Power of Crop Circles’, het in 2012 verschenen ‘Dagboek van een Tijdreiziger’ en de mind-provoking thriller Sophia’s Ei. Een spannend en fascinerend op gnostische inzichten gebaseerd verhaal. Bert Janssen is regelmatig op de radio te horen. Zoals Coast to Coast met gastheer George Noorey, Unknown Countrymet gastheer Whitley Strieber, VoiceAmerica met gastheer Randall Libero,Virato Live!Argusoog RadioHealing Sound Radio, en vele meer. Daarnaast heeft Bert zij opwachting in verscheidene Tv-programma’s gemaakt, en trad hij op in vele documentaires. Of Bert Janssen nu een lezing geeft tijdens een conferentie ergens in de wereld, of optreedt tijdens een bedrijfs-evement of een reis leidt naar krachtplaatsen of samen met anderen het labyrint van Chartres loopt, het is evident dat Bert Janssen is uitgegroeid tot één van de meest hoog energetisch, geest prikkelende performers, verhalenvertellers, en inspirerend entertainers van deze tijd, die telkens weer de meest onwaarschijnlijke dwarsverbanden weet bloot te leggen.
Website: bertjanssen.nl

 

Dick Korf
Vrije Energie ontwikkelingen

Dick Korf heeft altijd al een zwak gehad voor energiebesparing en het optimaliseren van processen: hoe kun je met zo min mogelijke middelen (energie of geld) een maximum aan output creëren? De passie voor Vrije Energie is dan ook op zijn lijf geschreven. Iedereen die wakker in deze wereld staat zal zich zorgen maken over alles wat niet goed gaat met onze planeet aarde. De aarde die de basis is voor ons bestaan. Het kan toch niet zo zijn dat waar de aarde miljarden jaren over gedaan heeft dat wij dat in een paar honderd jaar verbrassen door het opstoken van alle voorraden aardolie, steenkool en aardgas? Toen het onderwerp Nulpuntenergie op zijn pad kwam stond hij meteen volledig open voor de mogelijke toepassingen ervan. Omdat hij de financiële opbrengsten van deze vrije energie, zomaar door de natuur gratis ter beschikking gesteld, zelf niet nodig heeft streeft hij er naar om dit maximaal weer ten goede te laten komen aan diezelfde natuur.
Website: www.free-energy4all.nl

 

Richard Hoofs
Oude Egyptische Heelkunde 

Richard Hoofs (1965) is werkzaam als huisarts, acupuncturist en spiritueel coach.
Hij publiceerde vanaf 2000 regelmatig wetenschappelijke artikelen en boekrecensies in de medische vakbladen.
In 2009 verscheen zijn eerste spirituele werk over holistische geneeskunde “Zelfgenezing op doktersrecept”.
In 2013 is het vervolg hierop verschenen “Nieuwe Geneeskunde’.

Een holistische geneeswijze gaat uit van een synthese van regulier en alternatief.
Om het evenwicht te herstellen wordt naast de reguliere Westerse geneeskunde
gebruik gemaakt van Oosterse geneeswijzen zoals onder andere acupunctuur, yoga en meditatie.
De taak van de heelmeester is hierbij de ander te helpen heel te worden.
De Oude Egyptische Geneeswijze, Ancient Egyptian Healing is een oeroude
vorm van holistische geneeskunde die toegepast werd door de oude Egyptenaren.
Uitgangspunt was om weer in verbinding te komen met de bron in onszelf.
Om de Ba, onze eeuwige Ziel, volledig te verbinden met onze Ka, ons persoon en lichaam.
website: medischepraktijkmondesir.nl

Antoine Gigal (Frankrijk)
Oorsprong van Egypte (Engelstalige lezing)

Researcher and Author in egyptology. Antoine Gigal is for 20 years working in Egypt, knowing the most remote archaeological sites. She published  hundreds of articles in French, English, Italian, Dutch and did a lot of lectures worldwide as well as international radio shows. Her goal is to reveal the comprehensive, fascinating vision that suddenly comes into focus when one is able to understand Egypt as a whole. She likes to work mainly with geologists and engineers. Ancient Egypt holds in her point of view, the secret of secrets because it has been the depositary of mysteries concerning humankind for a long time and there are quite a lot of things to elucidate. With the help of academic sources, very necessary in order to find the original texts and translations she works again, and with excavation reports, thesis and books in several languages and facing the reality of the fieldwork, the « terrain », because it is necessary to efficiently compare and immerse oneself in the sites, she is trying to discover the truelegacy left by the ancient egyptians for the benefit of humanity. She not only use to come back dozen of times in a same site to compare Geology, hydrology, ancient maps and to day satellite views but she also works with an indispensable element that many scientists ignore too often the famous oral tradition that still endures on the African continent.
website: www.gigalresearch.com

 

John Consemulder
De Zoete Wraak

  • Wist u dat Aspartaam een uiterst giftige stof is en zonder problemen op de markt kon verschijnen?
  • Wist u dat Aspartaam geproduceerd wordt met behulp van genetisch gemanipuleerde micro-organismen?
  • Wist u dat Aspartaam verboden zou moeten worden, maar dat de internationale regelgevingsautoriteiten al meer dan drie decennia lang een oogje dichtknijpen bij de goedkeuring?
  • Wist u dat de internationale ‘richtlijnen’ en ‘adviezen’ vanuit de zeer ondemocratische Europese Unie en de Codex Alimentarius er stap voor stap voor zorgen, dat volkomen veilige en zeer effectieve (en kostenbesparende) kruiden, homeopathische geneesmiddelen en natuurlijke geneeswijzen worden geweerd?
  • Wist u dat dit allemaal goed nieuws is, omdat dit boek u het ware gezicht van de farmaceutische industrie en de voedingsindustrie laat zien?
  • Wist u dat er ook eerlijke, gezonde, veilige en zeer effectieve voedingsproducten en geneesmiddelen (en zoetstoffen!) bestaan, waardoor onze ziektekosten drastisch omlaag zouden kunnen?
  • Wist u dat een belangrijke sleutel gelegen is in het ‘VIT’ (Verantwoordelijk, Integer en Transparant) willen zijn en handelen waar het om gezondheid gaat?
  • Wist u dit niet? Kom dan luisteren naar John zijn lezing.

Wouter Bijdendijk
Exotische kruiden

Drs. Wouter Bijdendijk is opgeleid als cultureel antropoloog en museoloog
(Master degree Universiteit van Amsterdam). Hij specialiseerde zich in de etnobotanie en deed veldwerk studies in Zuid-India, de Canarische Eilanden, Griekenland, Hong Kong, Lapland en de Amazone van Suriname. Daarnaast ronde Wouter Bijdendijk het vak farmacognosie af aan het CAM in Utrecht.

Hij studeerde 5 maanden aan de Bhargava Kalari Sangam in Kodhikode,
Kerala, Zuid India (Siddha geneeskunde en Kalaripayattu). Tijdens zijn verblijf in India leerde hij zijn vak als Magician, waarmee hij wereldwijd optreedt. Tijdens de uitvoering van een magische stunt, waarbij hij de illusie opwekte op meer dan 12 meter hoogte boven het Spui in Amsterdam te zweven, kreeg hij ernstig rug letsel. Hij heeft daar 7 jaar mee rondgelopen. In Nederland kon niemand hem ervan afhelpen. Uiteindelijk werd hij in Suriname door de medicijnman Pake met medicinale oliën van zijn kwaal afgeholpen. Deze ervaring heeft hem aangezet zich meer te verdiepen in de werking en het gebruik van geneeskrachtige planten. In Nederland werkt hij voor de Hortus Botanicus van de VU, schrijft artikelen over geneeskrachtige planten en importeert medicinale planten.

Wouter Bijdendijk probeert een link te leggen tussen enerzijds inheems
gebruik en anderzijds wetenschappelijk onderzoek naar de werking van
medicinale planten. In zijn lezing zal hij vertellen over de werking van een aantal exotische medicinale kruiden en zijn ervaringen.
Website: greenmanpowerplants.com

Liesbeth Bennink

Indiase sfinxen

De sfinx is van alle mythologische wezens misschien wel het meest mysterieuze. Niet in de laatste plaats door de beroemdheid van de grootste en bekendste van alle sfinxen die de piramiden van Gizeh bewaakt. Deze leeuw met een mensenhoofd fascineert en inspireert tot de dag van vandaag. Maar wat weten we eigenlijk van de sfinx? Waarom is dit enorme door mensen lang geleden vervaardigde sculptuur zo fascinerend? En waarom is het toegevoegd aan het piramiden complex van Gizeh en wanneer? Welke betekenis had de sfinx voor de mensen die hem uithouwden uit de levende rots? India is niet eerder met de sfinx geassocieerd. Het zal daarom de lezers verrassen dat juist in India de kennis van de sfinx bewaard is gebleven als levende traditie in mythe, ritueel en gebruiken tot vandaag de dag. Alle bekende aspecten van de sfinx traditie in de oude wereld worden tot vandaag de dag gereflecteerd in de levende traditie van de sfinx in India.

Jeroen Arents
Wat is Water?

Het is de meest voorkomende stof op onze planeet en in ons lichaam. Het vormt het hoofdbestanddeel van onze voeding, wordt ook wel de bron van het leven genoemd en is het eerste waar wetenschappers naar zoeken wanneer ze naar leven op andere planeten zoeken. Het speelt een fundamentele rol in iedere geloofsovertuiging of spirituele stroming en wordt genoemd in de eerste zinnen van de bijbel. Maar ook in de seculiere wereld zijn begrippen als ‘flow’ en ‘stromen’ volledig ingeburgerd en geaccepteerd. Waarom is dit? Water is toch gewoon water?
Website: www.water-solutions.nl