mrt 202012
 

Iedere donderdag van 20.00 – 22.00 uur: Grensverleggende Internet-Radio met uw gastheer en presentator Jeroen Kumeling.

Onderwerpen van donderdag 22 maart 2012:
Bijna Dood Ervaringen – Christophor Coppes
Voedingssupplementen Bittere noodzaak – Dr Robert Verkerk
Alliance for Natural Health International – Dr Robert Verkerk 

1e uur:
Bijna Dood Ervaringen – Christophor Coppes

Christophor Coppes is doctor in de economie en heeft gedurende vele jaren op de Universiteit Groningen en in het bankwezen gewerkt. Hij heeft zowel een commerciele functie in een Franse bank gehad als een rol als toezichthouder bij De Nederlandse Bank. Op dit moment werkt hij nog steeds voor deze instelling, waar hij de ontwikkelingen op de financiele marken volgt. Hij woont in Amsterdam.

Zijn overtuiging dat Bijna-Dood Ervaringen werkelijke spirituele ervaringen zijn, gaat terug tot 1979 toen hij het boek Life after Life van Raymond Moody las. Enkele jaren geleden schreef hij een boek waarin hij de essenties van de BDE-en vergeleek met de essenties van vijf grote wereldreligies.

2e uur:

Voedingssupplementen Bittere noodzaak – Dr Robert Verkerk
Alliance for Natural Health International – Dr Robert Verkerk

Het voedingscentrum bracht recent naar buiten dat voedingssupplementen zoals extra eiwit voor sporters onzin zijn, en dat eten volgens de Schijf van Vijf nog steeds de beste manier is om gezond te blijven. In het maartnummer van Medisch Dossier staat echter een uitgebreid artikel over voedingssupplementen. Hieruit blijkt onder andere dat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid achterhaald is en dat gevarieerd eten niet alle vitamines en mineralen levert die we nodig hebben om gezond te blijven.

Als uitgangspunt voor de juiste hoeveelheid voedingstoffen voor een gezond lichaam wordt de ‘aanbevolen dagelijkse hoeveelheid’ (ADH) gehanteerd, die voldoende moet zijn om te voorzien in de behoefte van gezonde mensen.

Meer info & het volledige programma & hoe te beluisteren & het archief is terug te vinden op de website van Frontier Radio.