mrt 102017
 

Er is veel fake-nieuws in omloop! De standaard Nederlandse nieuwsvoorziening via Journaal en Kranten wil nog wel eens wat ál te kort door de bocht vliegen, op internet geeft één op de drie mensen met schallende trompetten een mening weer alsof die de ultieme en enige waarheid weerspiegelt en meer dan de helft van alle medisch onderzoek blijkt uit de duim te zijn gezogen.

facebook-ministery-of-truth

Om deze wijdvertakte leugenfabriek een halt toe te roepen heeft Google een aantal slimme algoritmen aan het werk gezet die zijn zoekmachine de rommel laat wegfilteren en gaat Facebook samen werken met de wijze weters van Nu.nl en de Universiteit van Leiden.

Nu.nl verzamelt allerlei nieuwtjes uit binnen- en buitenland en doet dat al jaren op zo’n manier dat wat zij zélf als leugens beschouwen ook daadwerkelijk steeds als zodanig wordt verworpen. De Universiteit van Leiden heeft klaarblijkelijk een paar bureaukamers ingericht voor hele slimme koppen, die vanuit hun fantastisch ruime en heldere overzicht voor Facebook de ideale partners zijn om nu voor eens en voor altijd uit te maken wie er gelijk hoort te krijgen en wie als leugenachtig bestempeld dient te worden.

Frontier World maakt zich ook al vele jaren hard voor het verspreiden van nieuws, goed nieuws en slecht nieuws, via haar publicaties, boeken en websites. Helaas moeten wij bekennen dat wij voor het grondig screenen van deze informatie op waarheidsgehalte geen genoegdoende expertise in huis hebben.
Wij gaan er dan ook maar van uit dat onze lezers intelligent genoeg zijn, of zouden kunnen worden, om zelf hun boontjes om te keren, te doppen, te koken en te proeven, zonder dat wij hierin een vinger in de pap zouden moeten hebben, laat staan een hele hand.

Bron: Beyondthematrix