jan 292017
 

Meestal blauw maar soms ook grijs, wit, geelachtig, roodachtig of groenig, is Sodaliet een natriumchlooralluminiumsilicaat dat slechts zelden voorkomt in echte kristallen. Meestal zien wij het ‘verschijnen’ als een amorf, brokkelig brok blauw-grijs dooraderde steen.

sodaliet

Deze meestal ietwat nederig uitziende steen bergt echter een groot geheim in zich omdat het het de drager mogelijk maakt om zich tot zijn eigen diepste innerlijkste geheim te openen: de rustige, innerlijke, afstandelijke, objectieve, intelligente getuige (witness) van onze emoties en gedachten.

Dientengevolge vergroot sodaliet ons inzicht en geeft het ons een helder en koel inventarisatievermogen waardoor wij onszelf en anderen beter kunnen inschatten. Het helpt ons om ogenschijnlijk warrige patronen om ons heen en in ons te herkennen voor wat ze te zeggen hebben, geeft een helderder begrip van de dingen en vergroot onze mentale stabiliteit.

Sodaliet kan ons on contact brengen – via meditatie en visionquests – met onze onderbewuste beelden en overtuigingen, met onze afgedekte herinneringen, trauma’s en verwondingen en helpt ons vanuit innerlijke helderheid en rustige, koppige dapperheid om deze zaken in het NU te integreren.

Intuïtie wil door Sodaliet tot een diepe, constante stroom van perceptief, diepgaand en relevant gewaarzijn uitgroeien, iets wat voor astrologen, numerologen, tarotisten en andere orakelaars van onschatbare waarde is. Voor mensen die dagelijks aanspraak moeten maken op creatieve, observatieve, analytische en intuïtieve vermogens kan deze eenvoudige aardse steen een grote steun zijn en door een verdiepte innerlijke wakkerheid AHA-ervaringen stimuleren.

Het is een uitstekende steen voor schrijvers, zakenmensen, leraren, studenten en psychologen die de ongereguleerde, blinde passie voor de daad verkoelt ten gunste van efficiënte zelfdiscipline en een reëel gevoel voor de eigen aangeboren taak in het geheel.

Zoals de diepe botten van de aarde, zo stevig, rustig en krachtig is de werking van Sodaliet.
Zoals de torenhoge rotspieken op de aarde, zo helder, observerend en herkennend is de werking van Sodaliet.

Een uitstekende steen dus ook tegen nerveuze zenuwachtigheid, die kan helpen bij hoge bloeddruk en stofwisselingsstoornissen die ontstaan door het gevoel overladen te zijn door de aanspraken van anderen. Angst voor de toekomst en verdriet door het verleden worden door Sodaliet weer in een objectief, rustig, helder licht geplaatst, zodat men ze kan accepteren en omvormen van vermeende obstakels tot reële mogelijkheden van groei.