jan 232017
 

Malachiet is chemisch gezien niets anders dan ‘kopergroen’, de groenige substantie die wij met koperpoets van onze messing siervoorwerpen willen wegpoetsen en dat ook de bronzen buitenbeelden van onze overleden helden een groenige tint geeft: KoperCarbonaat.

malachiet

In de vorm waarin dit vrij kwetsbare en zachte materiaal meestal wordt gevonden, verandert de behoefte van wegpoetsen vermoedelijn in óppoetsen, aangezien Malachiet als het is gepolijst een prachtige glans krijgt, met organisch aandoende kleurbanden als sedimentlagen in een archeologische opgraving.

Over archeologie gesproken: Malachiet was bij de antieke Egyptenaren, Grieken en Romeinen al bekend en op prijs gesteld in de vorm van juwelen, cosmetica (oogschaduw) en medicinale preparaten tegen maagpijn.
In de middeleeuwen geloofde men in Europa dat Malachiet je kon beschermen tegen het Kwade Oog, waar het de drager onzichtbaar zou maken voor alle mensen en wezens met kwaad in de zin.

In die hoedanigheid heeft Malachiet verwantschap met Tijgeroog, een soortgelijk uitziende halfedelsteen, maar dan met bruine en gele in plaats van groene banden. De termen ZIEN, inzien, jezelf láten zien, zijn relevant in de contekst van dit mineraal. Malachiet maakt het ons mogelijk om de haarscheurtjes in het vat te ontdekken die het langzaam laten lekken: het toont ons de hiaten in ons innerlijk Zijn die onze vooruitgang blokkeren. Het stimuleert ons hogere hart met positieve vibraties, resulterend in het doorzien van onze foutief ingebakken onvolkomenheden, onze geliefde zwakheden, die onze energie opslorpen en ware spirituele groei kortsluiten. Malachiet maakt het op die manier ook gemakkelijker mogelijk om allerlei lagere verleidingen te weerstaan ten gunste van onze hogere levenspassie.

Malachiet is een groen vuur dat ons wil doen inzien, doen begrijpen, dat wij zelf de scheppers zijn van ons leven, het stimuleert het hartchakra en de zonnevlecht en maakt ons gevoelig voor onze ware wil, de Goddelijke Wil in ons, die ego-gebaseerde motivatie ondergraaft. Het vertelt ons dat het zgn. noodlot een illusie is en maakt ons meester over ons eigen leven door een verdiept inzicht in onze zelfsaboterende neigingen. Het verbrandt de mist van emotionele verwarring en helpt in het maken van bewuste levenskeuzes die ons uit de overgeërgde, angstige slachtofferrol doen oprijzen naar moedig zelfvertrouwen, enthousiaste zelfexpressie en eerlijke confrontatie met de ander.

Malachiet verheldert ons inzicht en verijkt onze aura, ons uitstralende energieveld, met positieve, beschermende vibraties, houdt ons op die manier wijselijk weg van voor ons schadelijke of nutteloze invloeden.