jan 232017
 

Voor vele fans van de tv-serie ‘StarTrek’ een bekende term “Shields Up”, die redelijk veelvuldig werd gebezigd als vijanden weer eens bezig waren te doen wat het is dat vijanden in scifi-series gewoon zijn te doen. Tijdens gevaren of aanvallen door vijandige partijen liet de kapitein van het ruimteschip Enterprise de energieschilden aanzetten om daarmede een beschermende ‘hoes’ te creëren.

Amethist2

Amethist is een vorm van kwartz die vaak wordt gevonden in geoden, bolle steenstructuren die bij nader onderzoek van binnen hol zijn, met een ‘beschermende’ laag van Amethist kristallen aan de binnenzijde. Mensen die zich, net als het personeel van ruimteschip Enterprise, af en toe wat al te vaak aangevallen voelen, die zich op deze wereldbol wat al te vaak ontheemd voelen en ‘niet-thuis’ zouden willen geven, die zich overspoeld voelen door een met het droesem van een spiritueel vervuilde ongeving beladen ‘tsunami’ van indrukken, die zouden heel goed baat kunnen hebben bij deze prachtig paarse halfedelsteen.

Neem eens zo’n Amethist op schoot, sluit de ogen en stel je voor geheel omgeven en afgeschermd te zijn door een troostende cocon van violette energie. Amethist heeft namelijk het vermogen om ons af te schermen van eigen en andermans  woede, frustratie, overdreven passie en intoxicatie. Het vult onze aura met een vibratie van spirituele bescherming en zuiverheid die ons assisteert bij het omkeren van zelfverzwakkende negatieve gewoonten tot onmatigheid, zoals bijv. een rook-, drank- of drugsverslaving. Het geeft ons toegang tot rust, helpt om overmatig nadenken te stillen en zet de door innerlijke onrust verborgen deur naar meditatie op een kier.

Dit paarse kristal fungeert als een bubbel van licht die werkt als een psychische bescherming waarbij het bovendien de hogere energiecentra, het derde oog en de ‘kroonpoort’, tot werkzaamheid stimuleert, waardoor intuïtie wordt verhelderd en gemakkelijker contact kan worden gemaakt met engelen en beschermgidsen. De gedachten worden helderder, rustiger, positiever en krachtiger met behulp van de Amethist, waardoor  bijv. ook  kinderen met ADHD of  mensen met een overgevoeligheid voor elektromagnetische straling baat kunnen hebben bij het bij zich dragen van een ‘Amethist Energie Scherm’.

Wel moet in gedachten worden gehouden dat Amethist, zoals alle Kwartz kristallen, af en toe weer uitgezuiverd dient te worden, wat eenvoudigweg gedaan kan worden door het kristal een minuut of wat onder stromend water te houden, met daarbij een affirmatie in gedachten gehouden over het beoogde resultaat.

Wees weer als de Enterprise, “to explore new worlds and boldly go where no one has gone before”; ga weer dapper en onvermoeibaar als een goddelijke kind op reis door uw universum met behulp van het rustig-zuiverende, beschermende schild van de Amethist!