mrt 032017
 

Suzanne van der Kamp heeft een aantal lezingen in de agenda staan in connectie met haar bij Frontier Publishing uitgegeven boek ‘Het Grote Werk’ dat handelt over de geheimen van de schat van Rennes-le-Château en over het leven van Jezus en zijn familie.

Rennes-le-chateau Landscape Field Hills

Susanne van de Kamp de Vilandry
Als 14-jarige werd Susanne als kind uit een onkerkelijk gezin tot het christendom geïnspireerd en gedoopt. Door haar belangstelling voor oude culturen, geschiedenis, astronomie en religie kon zij als volwassene het christendom steeds moeilijker aanvaarden en bleef zij zoeken naar antwoorden. Na haar HBO opleiding voor dirigent en 5 jaar zangles woonde zij in London en werkte daar in de advocatuur.
Rond het jaar 2000 werd haar interesse gewekt voor het dorpje Rennes-le-Château in Zuid-Frankrijk. Er was sprake van geheime documenten en gecodeerde stenen en dat inspireerde haar tot nader onderzoek.

Lezing
Zo rond het jaar 2000 ontstond er een ware hype over een schat en mysterie rond het dorpje Rennes-le-Château in Zuid-Frankrijk door een Discovery tv-programma. Ook Dan Brown sprak in zijn ‘Da Vinci Code’ hierover. Geheime documenten, gecodeerde stenen, een geheimzinnige broederschap en een grote schat. De oplossing  vinden tot deze raadsels was alles behalve makkelijk en het koste haar uiteindelijk 14 jaar van ‘graven’.

Over het algemeen werd aangenomen dat het om de heilige graal, de ark des verbonds of het lichaam van Jezus ging. Rond 1900 schijnt de toenmalige pastoor van het dorp, ene Saunière, de zaak te hebben ontrafeld. Beducht voor de lange arm van de RK kerk heeft hij zijn geheim vastgelegd in ondermeer door hemzelf aangebrachte fresco’s  in het kerkje waar hij dienst deed.

Het hele verhaal is eigenlijk voor het grootste deel versleuteld in de z.g. Serpent Rouge, 13 zeer cryptische verzen genoemd naar de sterrenbeelden waar niemand iets mee kon of zich aan waagde. Het blijkt uiteindelijk om een brief te gaan van een grootmeester aan de broeders van zijn orde.
Middels het toepassen van de sleutel van Salomo wordt toegang verkregen tot deze sterrenbeelden, die dan als poorten fungeren naar het heden en verleden. Door de aldus na de ontsleuteling verkregen informatie wordt het leven van Jezus verteld en dat blijkt totaal anders te zijn dan de kerk ons wil doen geloven. De uitkomst is verrassend en heftig. Daarna bevat deze brief ook nog een P.S. waardoor de zoeker in het hier en nu het spoor kan volgen en de plaatsen van de schat kan vinden. Een enorme schat, met naam en toenaam genoemd!

Want “Het Grote Werk” is het reële verslag van een speurtocht in de oudheden van de duistere en verduisterde middeleeuwen naar een heuse schat, de Schat van de Tempeliers ten tijde van hun vervolging door de Roomse Kerk. Dit boek leidt de lezer, de onderzoeker, van het ene naar het andere raadsel tot een uiteindelijke en onverwachte onthulling van het werkelijke geheim van deze Schat van Rennes-le-Château.

Lezingen door Susanne van der Kamp de Vilandry over haar boek ‘Het Grote Werk’:
Dinsdag 9 Mei 2017 om 20 uur in de Meerpaal te Dronten.
Zondag 28 mei 2017 vanaf 13 uur in de Frontier World Bookshop
Zaterdag 17 Juni 2017 van 14 tot 17 uur in Baai te Heerhugowaard.