mei 212014
 

Deze week bij de Gulden Snede: Restschulden en de ramp voor de burger
Restschulden zijn schering en inslag in Nederland, in 2013 waren er 4522 gedwongen verkopen, 372.000 mensen opgenomen in de schuldsanering. Opgeteld gaat hier dus al om 625.000 personen. Om nog maar te zwijgen over de 2 miljoen gezinnen die rond moeten komen van 1500,00 euro netto per maand, te weinig voor een menswaardig bestaan in onze samenleving. Maandelijks komen er via deze weg complete gezinnen op straat, want een bail-out is natuurlijk alleen maar weggelegd voor de Banken.

Luister nu Frontier Radio: “De Gulden Snede”

Speciale Gast: Sandra Bronkhorst
Jaap en Sandra Bronkhorst togen in 2003 naar Friesland om een nieuw bedrijf op te starten, verhuur van klassieke motorjachten. Aanvankelijk liep het goed, en besloten zij een derde schip te financieren. Ze startten met een kapitaal van 250.000 eigen geld, na tegenvallende seizoenen, (je had toen enorm veel regen een aantal zomers lang), besloten zij het bedrijf stop te zetten en de schepen te koop aan te bieden. De bank verhoogde direkt de rente van 3.5% naar 10%. Het laatste schip heeft vier jaar te koop gelegen. Het eigen vermogen van Jaap en Sandra is inmiddels volledig verdampt, je gaat in zo’n situatie tenslotte het ene gat met het andere dichten.  Het echtpaar Bronkhorst besloot vervolgens in zee te gaan met een schuldsanerings buro, door wie zij volledig verkeerd zijn voorgelicht. Zo mochten zij gewoon doorgaan met hun media bedrijfje. Voordat zij het wisten was de wsnp uitgesproken en kregen zij een bewindvoerder op bezoek. Later die week gevolgd door een bezoek van de makelaar om hen te taxeren. Zij mochten niet meer ondernemen en de vof werd door het bureau uitgeschreven. Er werd een sollicitatieplicht opgelegd, Jaap op zijn 64 e en Sandra haar 51e. Terwijl ze sinds 1989 zelfstandig ondernemer waren!
lees verder »

mei 152014
 

*Update: Extra gast ivm Mars tegen Monsanto*
Vanavond hebben we tevens J.P. Hekkelman in de uitzending, een van de organisatoren van de Nederlandse “Mars tegen Monsanto” voor meer info, zie: http://www.youtube.com/watch?v=vR6o4B-FVwQ

Deze week bij de Gulden Snede: Misstanden in Nederland!
De afgelopen weken hebben wij aandacht gegeven aan de “Contraclub”, een collectief van diverse actiegroepen die helemaal klaar zijn met de ontmenselijking van het Nederlandse systeem en die een vuist maken voor alle nederlanders die zelf niet bij machte zijn om dat te doen. De komende tijd zullen we elke week één van deze actiegroepen de gelegenheid bieden om hun verhaal te komen vertellen, wat hun missies en doelstellingen zijn en hoe ze dat denken te gaan bereiken. Onze gasten van vorige week, Geer en Greetje, de initiators van de actiegroep: Meldpunt misstanden uitkeringen, schuiven ook vanavond aan tijdens de uitzending om het laatste nieuws omtrent deze misstanden met ons te delen.
Schrijnend
We zullen o.a. ingaan op enkele schrijnende situaties in de ouderenzorg, het verkapte en gedwongen “vrijwilligerswerk” en ook zal er wat jeugd problematiek besproken gaan worden. En natuurlijk gaan we ook kijken naar mogelijke alternatieven en creatieve oplossingen om met deze problematiek om te kunnen gaan. Het beloofd wederom een pittige uitzending te worden waarin we onze ogen niet afwenden van de nare zaken in ons kikkerlandje.  Maar, niet gevreesd, we zullen ook zeker vrolijke noten hebben vanavond.
Luister nu Frontier Radio: “De Gulden Snede”


lees verder »

mei 082014
 

Deze week bij de Gulden Snede: Misstanden bij uitkeringen
De afgelopen weken hebben wij aandacht gegeven aan de “Contraclub”, een collectief van diverse actiegroepen die helemaal klaar zijn met de ontmenselijking van het Nederlandse systeem en die een vuist maken voor alle nederlanders die zelf niet bij machte zijn om dat te doen. De komende tijd zullen we elke week één van deze actiegroepen de gelegenheid bieden om hun verhaal te komen vertellen, wat hun missies en doelstellingen zijn en hoe ze dat denken te gaan bereiken. We starten deze serie afleveringen met onze gasten voor vanavond, Geer en Greetje, de initiators van de actiegroep: Meldpunt misstanden uitkeringen.

Inmiddels heeft de Facebook groep meer dan 3000 leden en worden er vele schrijnende situaties gemeld bij mensen en gezinnen met uitkeringen. Er zijn legio voorbeelden te vinden op deze pagina en we kunnen er wel van uit gaan dat dit slechts het topje van de ijsberg is. We hopen dat we tijdens deze uitzending voldoende inzage kunnen geven in dit fenomeen en hoe het toch komt dat de menselijke maat zo ver heeft kunnen afglijden.
Luister nu Frontier Radio: “De Gulden Snede”


lees verder »

mei 012014
 

Beste luisteraars van De Gulden Snede,
Zoals vorige week al was aangekondigd gaan we vanaf deze week uitzenden van 22u tot 24u. De opzet van het programma zal verder gelijk blijven. Er is gekozen voor een later tijdstip om zo onze luisteraars meer gelegenheid te bieden om onze uitzendingen live te kunnen beluisteren en dus ook deel kunnen nemen aan de inhoud van de uitzending dmv het geven van feedback of het stellen van vragen via de Frontier chat.
We hopen dat u net als vanouds kunt blijven luisteren naar de Gulden Snede bij Frontier Radio.
Wij hebben er in ieder geval enorme zin in!

Team Gulden Snede

apr 282014
 
Route protestmars Contraclub

Route protestmars naar Den Haag 1 Mei 2014

Deze week bij de Gulden Snede:
Het team van de Gulden Snede is vandaag (1 mei 2014) mee gereden met Ron van Wanrooij, onze gast van vorige week, tijdens de  protestmars naar Den Haag die mede door de Contraclub is georganiseerd. We hebben een video registratie gemaakt van de verzameling op het Malieveld en zijn voor een deel meegelopen met de protestgroepen. Tijdens de manifestatie hebben wij o.a. gesproken met Philip v/d Geest, een van de organisatoren van de actie van vandaag. Dit interview zullen we vanavond tijdens de uitzending laten horen. Zelf konden we ivm de terugreis en de uitzending van vanavond helaas niet tot het eind blijven en daarom hebben we afgesproken dat Frontier Radio na vandaag zoveel mogelijk video en audiomateriaal tot de beschikking zal krijgen om zo in de komende weken al het materiaal te monteren tot een soort “super” samenvatting van deze dag. 1 ding kunnen we we na vandaag wel vaststellen en dat is dat er een nieuwe wind door Nederland is gaan waaien die vanaf nu alleen nog maar aan kan zwellen. Het eerste uur van de uitzending zal dan ook volledig in het teken staan van deze beweging.

Luister nu Frontier Radio: “De Gulden Snede”


lees verder »

apr 222014
 

Deze week bij de Gulden Snede:
Een extra lange, 3 uur durende uitzending met diverse onderwerpen. Zo gaan we het vanavond al een deel hebben over de ziekte van Lyme en wat je daar zoal tegen kunt doen, we hebben op de gezondheidsdag een interview gedaan met Inge van Ulden, onderwijzeres en schrijfster van een uitgebreid en praktisch boek over de ziekte van Lyme dat binnenkort bij Frontier Publishing zal worden uitgegeven. (titel is nog onbekend) Dit interview (duur: 30 min.) zullen we vanavond in het 1e uur uitzenden, tevens staat het 1e uur in het teken van gezondheid in het algemeen.

Contraclub organiseert protest mars
De Contraclub is een collectief van organisaties die op 1 mei 2014 een volksmars gaan organiseren di zal vertrekken uit Limburg en Groningen met als bestemming het Binnenhof in Den Haag, tijdens deze mars zullen burgers worden opgeroepen om zich massaal aan te sluiten en zo een krachtig signaal af te geven aan onze politieke leiders. het is duidelijk dat we het behoorlijk zat zijn met z’n allen. Vanavond hebben we dan ook Ron van Wanrooij in de uitzending, een van de initiatiefnemers van deze actie (omstreeks begin 2e uur)

Luister nu Frontier Radio: “De Gulden Snede”
*** Let op***
Er was wat storing tijdens overgangen in de uitzending zoals ruis en statische storingen van de gsm met als gevolg dat we onverstaanbaar waren. Deze stukjes hebben we er uit geknipt.
In de interviews is niet geknipt aangezien deze verder prima verliepen.

lees verder »

apr 102014
 

Deze week bij de Gulden Snede
Onlangs zijn uw presentatoren een zeer interessant artikeltje tegen gekomen op de libertarische website vrijspreker.nl, nu zijn wij zelf geen libertariers maar we vonden de inhoud van dit artikel dusdanig steekhoudend dat we ons erdoor hebben laten inspireren om er vanavond een uurtje aan te wijden. Het betreft de passiviteit van onze jongeren en jong volwassenen in relatie tot het in opstand komen tegen de gevestigde orde . Er is natuurlijk wel degelijk een grote groep die protesteert of demonstreert maar dat is dan nog steeds binnen de kaders en volgens de regels van het huidige systeem. Naast een uiteenzetting van het artikel, gaan we ook onze eigen bevindingen op dit vlak met jullie delen. Tevens gaan we graag in gesprek met mensen op de chat hierover. Het is een bijzonder fenomeen en blijkt ook alles met educatie te maken te hebben, daarom gaan we het ook over alternatieven hebben om er wat aan te kunnen doen.

Luister nu Frontier Radio: “De Gulden Snede”


Soeverein?
Begrippen als onderwijs, unschooling, heldenreizen en zelfstandigheid, maar ook humor, relativering en gelijkgestemden zijn allemaal van levensbelang voor kritisch denkende mensen met een behoorlijke mate van zelfbewustzijn en essentieel voor het veranderen en transformeren van geldende paradigmas. iets wat in een kleine groep steeds sterker wordt maar waar de massaal geschoolde ‘consu-mens’ compleet van verstoken blijft. Dat is in onze mening soevereiniteit, om volledig zelfstandig tot conclusies, realisatie en vervolgens actie te komen. Waarom lukt het zovelen dan niet? Wellicht vanwege alle spam en adware die in hun geest is geinstalleerd?
lees verder »

apr 032014
 

Deze week bij ‘De Gulden Snede’

Politiek drama is tegenwoordig schering en inslag in onze maatschappij, of het nu lokaal, regionaal, landelijk, Europees of wereldwijd is doet er niet toe. De repercussies van het huidige politieke systeem raken ons allemaal waar het pijn doet, behalve natuurlijk voor de 1% aan de top, voor hen is het namelijk een ideaal systeem. Het huidige regeringsmodel is inmiddels over de hele wereld uitgerold. Op enkele dictaturen en natuurvolkeren na is de hele wereld min of meer in de democratie trein gestapt, welke inmiddels dusdanig aan het versnellen is dat alle passagiers niet veel meer kunnen doen dan in hun stoel gedrukt te blijven zitten. En dat terwijl de corporaties en hun regeringslakeien  de Locomotief en de super de luxe 1e klas wagon, die daar direct achter zit, bemannen en de mooiste uitzichten genieten terwijl wij als vee opgesloten zitten in de vracht wagons. De Old World Order heeft hun macht dusdanig geconsolideerd dat ze onze “horizon” zijn geworden, voorbij deze horizon ligt een nieuwe wereld op ons te wachten. Deze kunnen we echter niet zien omdat continue ons zicht daar op wordt belemmerd, met als gevolg dat er allerlei wilde scenario’s worden bedacht die meestal gefundeerd zijn op niets meer dan fantasie en naïeviteit. Puur omdat we niet kunnen kijken achter de reusachtige muur die door de elite wordt opgetrokken. Zij zien die nieuwe wereld namelijk wel achter de horizon en doen er alles aan om die tegen te houden.
Luister nu Frontier Radio: “De Gulden Snede”


lees verder »

mrt 272014
 

Deze week bij ‘De Gulden Snede’
Steeds meer berichten bereiken onze oren en ogen, berichten van verraad, infiltratie, manipulatie en stemmingmakerij. Zonder namen te noemen weten we allemaal welke figuren er de laatste tijd bij ‘gelapt’ worden of door de mand vallen. De ene na de andere vrijheidstrijder sneuvelt of blijkt een ‘mol’ te zijn en het publiek weet nauwelijks nog wie ze kunnen vertrouwen. Kunnen we het ons nog wel veroorloven om elkaar  te vertrouwen?  Of is dat nu net de mindfuck?
Luister nu Frontier Radio: “De Gulden Snede”

of via ons Youtube kanaal:

lees verder »

mrt 202014
 

Deze week bij ‘De Gulden Snede’: Verkiezingen en het nut van activisme.
Op woensdag 19 maart zijn vele nederlanders weer gaan stemmen. Om de 2 jaar drommen massa’s mensen samen om hun stem uit te brengen op een van de marionetjes die onze zgn. politieke partijen claimen te vertegenwoordigen, erger nog, ze claimen zelfs “Volksvertegenwoordiger” te zijn. Deze week gaan we dat fenomeen eens uitgebreid analyseren en gaan we proberen uit te zoeken hoe het toch komt dat het volk deze voornamelijk egoistische mensen maar blijft ratificeren en hun goedkeuring blijft verlenen. Sterker nog, de meeste burgers willen ook goedkeuring krijgen van hun vertegenwoordigers, als een soort slaafse hond kijken we omhoog naar ons baasje in de hoop een aai over onze bol of een koekje te krijgen. Vanavond gaan we dit bizzare meester-slaaf fenomeen eens goed onder de loep nemen.
Luister nu Frontier Radio: “De Gulden Snede”


of via ons Youtube kanaal:

lees verder »