jul 122011
 

Onderwerpen:
Het evangelie van Issa, de vergeten jaren van Jezus in India en Tibet - Paul van Oyen
Shiatsu - 
 Arjan van Mulligen

Luister nu: Frontier Radio 15 december 2010


Onze eerste gast is Paul van Oyen. Met hem praten we over zijn boek: “Het evangelie van Issa, de vergeten jaren van Jezus in India en Tibet”.
Dit is het wonderlijke verhaal van de vondst van een belangrijke tekst over het leven van Jezus Christus. De tekst stelt dat Jezus tussen zijn twaalfde en dertigste in India/Nepal verbleef. Het geeft verassend inzicht in zijn opleiding bij Brahmanen en Boeddhistische kloosters. Opmerkelijk zijn de woorden over de omgang tussen mannen en vrouwen en de rol van de Joodse leiders. Het evangelie van Issa is baanbrekend.

Paul van Oyen(1944) kreeg filosofie en bankieren met de paplepel ingegoten. Zijn ouders hadden zich reeds in de jaren dertig aangesloten bij de Russische filosoof P.D. Ouspensky (1878 – 1947). Zijn religieuze belangstelling werd gewekt bij de Paters Jezuпten op het Internaat Katwijk de Breul in Zeist. Zijn vader was bankier. Van 1963 tot 1968 studeerde hij rechten aan de Universiteit van Amsterdam en vervolgens ging hij naar Londen om zich in het bankvak te bekwamen bij diverse bankinstellingen in de Londense City. In 1989 nam hij de leiding van de door zijn moeder opgerichte School voor Filosofie over. In 1997 besloot hij het leiderschap van de School voor Filosofie neer te leggen en zijn eigen weg te gaan als filosoof en consultant/adviseur. Hij publiceerde regelmatig over Indiase filosofie en religie. In de tijd waarin wij leven is er sprake van een grote dominantie van analytisch denken en dogmatisch handelen. Menselijkheid dreigt op de achtergrond te raken. De mens zelf is een bijzonder wezen dat maakt dat alleen menselijkheid beklijft. Al het andere is tijdelijk, voorbijgaand en dus repetitief en mechanisch, dit is zijn boodschap.

Meer info:
http://www.conversion.nl

Ook te gast is Arjan van Mulligen. Met hem praten we over zijn Shiatsu-praktijk.

Shiatsu is een manier van lichaamstherapie of massage die onder andere is ontwikkeld in Japan door Tokujiro Namikoshi, en later door zijn zoon Toru Namikoshi. Beiden ontwikkelden hun kennis door “trial and error”. Shiatsu is gebaseerd op westerse kennis over anatomie en fysiologie, maar niet op de westerse vormen van therapie. Shiatsu wordt gebruikt bij rugpijn, migraine en whiplash.

Bij Shiatsu worden de duimen, handpalmen, en vingers gebruikt om druk uit te oefenen op bepaalde plaatsen op het lichaam. Hierbij wordt door de behandelaar niet met spierkracht gewerkt maar wordt het eigen lichaamsgewicht gebruikt om druk uit te oefenen. De manier van masseren van Tokujiro Namikoshi of die van Toru Namikoshi kreeg een breder draagvlak laat in de jaren 50. In Japan is de opleiding tot klassieke Shiatsu-therapeut gereguleerd door de overheid.

In Amsterdam geeft Arjan van Mulligen behandelingen volgens deze traditionele methoden.

Meer info: http://www.shiatsu-works.nl

jul 122011
 

Onderwerpen:
Soefisme, de Tranformatieprojecten en  New Rituals - Sebastian Holzhuber
Hi Tech Roots - Kareem Raпhani
Live muziek door Fatima-Zohra Buurman

Luister nu: Frontier Radio 8 december 2010

Onze eerste gast is Sebastian Holzhuber. Met Sebastian praten we over onder meer Soefisme, de Tranformatieprojecten en zijn initiatief New Rituals.
Sebastian Holzhuber, opgegroeid in Wenen, is kunstenaar en therapeut en ontwikkelde een eigen methodiek tot bevrijding van verborgen potentieel en tot verdieping en intensiteit van het leven. De deelnemers worden een mogelijkheid geboden om op een verrassende manier hun grenzen te verleggen. Als vanzelf leren zij hierdoor meer zelfvertrouwen, levensvreugde, humor en nabijheid te ervaren. Dit proces verloopt voor ieder individueel, ieder ontdekt zijn eigen waarheid.

Sebastian Holzhuber heeft een opleiding kunsttherapie gevolgd en daarna schilderkunst gestudeerd aan de Alanus Kunstacademie in Bonn. Ook studeerde hij bij Magdalena Abakanowicz in Poznan, Polen. Hij volgde bij Atum O’Kane de opleidingen ‘Kunst van het Spiritueel Begeleiden’ en ‘De Alchemie van Transformaties’. Hij leefde en werkte in Oostenrijk, India, Polen, Spanje en Griekenland en woont sinds 1979 in Amsterdam. Twintig jaar geleden kwam NewRituals® tot ontwikkeling als reactie op de verharding en afstomping in de moderne maatschappij – in het besef dat kunst als persoonlijke ervaring een substantiлle bijdrage kan leveren tot innerlijke ontwikkeling en rijping.

Tranformatieprojecten NewRituals® vinden hun vorm in transformatieprojecten. Dit zijn projecten met een eigen thema en vorm. Er zijn individuele- en groepsprojecten. De projecten bestaan uit rituelen die veelal geпnspireerd zijn door mythologische en/of archaпsche thema’s. De biografische gegevens en het socialisatieproces van de deelnemers worden hierin meegenomen, waarbij alle emoties doorlopen kunnen worden.

Meer info:
http://www.newrituals.com

Ook te gast is Kareem Raпhani. Met hem praten we over zijn eerste album “Hi Tech Roots”.

DJ-Producer Kareem Raпhani heeft na een intensief productieproces de laatste hand gelegd aan zijn debuutalbum “Hi Tech Roots”. Op het album werkte hij samen met topmuzikanten uit het Europese circuit. Hiermee is Kareem de eerste Nederlandse DJ die een compleet artiesten album heeft geproduceerd binnen het wereldmuziek genre.

Kareem is opgegroeid tussen twee culturen. Geboren in Marokko en getogen in Nederland heeft Kareem al op jonge leeftijd te maken gekregen met flinke culuurverschillen. Dit heeft hij in zijn carriлre altijd meegedragen en in zijn voordeel gebruikt. Kareem wordt daarom door velen gezien als iemand die werelden kan verenigen. Zowel muzikaal, waar hij moeiteloos switcht tussen genres als wereldmuziek, house en dub alswel tijdens zijn optredens waar hij op veel verschillende plekken altijd de dansvloer in vuur en vlam zet.

Het Hi Tech Roots album komt voort uit een brede benadering tot muziekstijlen en samenwerkingen met bekende en zeer talentvolle muzikanten uit verschillende culturen. Kareem Raпhani werkte op het album samen met artiesten als Mola Sylla (Senegal), Praful (Duitsland/India/Brasil), Amanat Ali Kawa (India), M’Dub (Frankrijk), Booguy (Congo), Avi Adir (Israлl), Shanti Devi (India/NL) & Jimmy Rage (Jamaica) . Deze verscheidenheid van artiesten komt tot uiting in het geluid van de cd, een combinatie van beats, sounds en melodieen, waar de echo van exotische werelddelen doorheen klinkt.

De releasedatum van de schijf staat op 10 december. De cd wordt dan officieel gelanceerd op de Hi Tech Roots Release Party in het Amsterdamse Muiderpoort theater. Nachtburgermeester Isis zal hier het album officieel uitreiken.

Meer info: http://www.myspace.com/kareemraihani

De live muziek van vandaag wordt verzorgd door Fatima-Zohra Buurman.

Fatima-Zohra Buurman heeft als achtergrond kunstacademie. Het muziek maken begon aanvankelijk op openingen van exposities en is uitgegroeid tot haar grootste passie. Eerst zong zij Franse Chansons. Later werd dat Nederlandstalig repertoire (eigen nummers en die van Ramses Shaffy) en instrumentaal ontwikkelde zij zich steeds meer in de wereldmuziek. Tegenwoordig brengt zij een combinatie van de twee laatste muzieksoorten ten gehore in de vorm van zoveel mogelijk eigen composities. Fatima begeleidt haar eigen zang met keyboard of tanpura. Dat doet zij tegenwoordig in 432 Hz.

Meer info: http://www.zohra-art.comhttp://www.myspace.com/fatimasigari.

jul 122011
 

Onderwerpen:
Helderziendheid – Christina Liddell
Mayakalender,  2012 en Arguelles –  Lisa Star
Ganpati Spirit - Adri Van den Bos

Luister nu: Frontier Radio 24 november 2010

Onze eerste gast is Onze eerste gast is Christina Liddell. (Engelstalig interview)
Christina Liddell is een internationaal gerenommeerde helderziende, Soul Gids, transformatieve Coach, Counselor, Wijsheid leraar, schrijver en kunstenaar die werkt in nauwe samenhang met de Aartsengelen en spirituele meesters om mensen terug naar de grote IK BEN te brengen.

Christina’s hart en missie is gewijd aan het herstel van de schoonheid en de eenheid in de relatie tussen God / het goddelijke en de mensheid, het kennen van de kracht van het Goddelijke is zonder beperking. We hoeven alleen maar terug te komen naar de goddelijkheid in onszelf.

Haar transformationele workshops en 1 op 1 sessies worden aangeboden aan mensen uit alle geledingen om aan het ontwaken deel te nemen.

Als een toegewijde goddelijke boodschapper en dienaar heeft Christina door heel Europa groepen geleid . Vanuit huis biedt ze prive sessies aan. Ze is ook een zeer productief schilder, schrijver en over de vele jaren ook hypnotherapeut.

Haar komende boek ‘Soul Navigator’ zal binnenkort beschikbaar zijn ter introductie van haar nieuwe serie workshops.

Meer info:
http://www.soulnavigating.com

Ook te gast is Lisa Star. Met haar praten we over onder meer de Mayakalender, 2012, Arguelles en meer. (Engelstalig interview)

Lisa Star is helderziende en schrijver. Ze is gespecialiseerd in de interpretatie van de Dreamspell en Maya kalender volgens Jose Arguelles. Momenteel is ze een boek aan het schrijven over deze onderwerpen. Ze is nu in Nederland voor een aantal workshops. Aanstaande zaterdag geeft ze samen met Nicole Zonderhuis de workshop: “The Mayan calendar as a healing tool: An energetic solarseal experience with oracle constellations”

Lisa ontving een graad in de literatuurwetenschappen aan de Brown University, en heeft de helderziende en sjamanistische opleiding gevolgd aan het Center for Healing Body, Mind & Spirit in Ukiah, Californiл. Ze maakt in haar workshops gebruik van haar ervaringen en kennis met yoga, de Tarot, Jungiaanse psychologie, familieopstellinggen , antroposofie, de kennis van de Native Americans, ouderschap, reizen naar de Maya-gebieden, en eerbied voor de kunst, de verbeelding en de natuur.

Meer info: http://www.resonanttruth.com

Onze derde gast is Adri Van den Bos. Met hem praten we over zijn initiatief Ganpati Spirit.

Ganpati. Zo noemde Adri van den Bos in mei 2004 zijn strandtent. Hij had alle zekerheden achter zich gelaten om te kiezen voor z’n jongensdroom: ‘een eigen strandtent op het strand van Zandvoort; een plek voor mensen om een stap uit de wereld te maken.’

Ganpati was al snel een fenomeen op het strand: Een stap uit de wereld, los van verwachtingen, status en imago. Een plek om samen te komen, te delen en te verbinden. Ganpati groeide vanzelf uit tot een plek voor bewustwording en persoonlijke groei.

Toch was het in 2008 nodig om deze droom weer los te laten. De zee had de fundamenten onder de strandtent vandaan geslagen. Tijdens een speciale afscheidsceremonie heeft Adri Ganpati begraven op de plek waar de strandtent had gestaan, in de verwachting dat de zee hem wel mee zou nemen. Daarna ging hij op reis, niet van plan om ooit nog terug te keren. In het voorjaar van 2010 vernam hij tot zijn stomme verbazing dat het beeld nog steeds op het strand stond. Ganpati bleek bestand tegen de kracht van de zee en had storm en regen getrotseerd. ‘Hij wacht op een nieuw begin,’ begreep Adri en keerde huiswaarts. Meer dan ooit besefte hij hoeveel hij met Ganpati gemeen had na zijn reis door de wereld, maar vooral in zichzelf. ‘Mijn droom krijgt een vervolg. Ganpati is terug. Eigenlijk waren we ook nooit weg. De verbinding was altijd daar.’

De strandtent mag dan ten onder zijn gegaan, de Ganpati Spirit leeft. Zonder muren, zonder grenzen, zonder enig obstakel is er des te meer ruimte voor een nieuw begin!

Meer info: http://www.ganpati.nl.

jul 122011
 

De Nieuwe Energie en Nieuw Bewustzijn - Tineke Buitenhek
Sjamaanse Heling - Stef Hellmann
Live muziek door Simon Keats

Luister nu: Frontier Radio 17 november 2010 

Onze eerste gast is Tineke Buitenhek.
Met Tineke praten we over onder meer De Nieuwe Energie en Nieuw Bewustzijn.

Sinds 18 september 2007 heeft er een kwantumsprong plaatsgevonden waardoor de Nieuwe Energie naar de Aarde kon komen. In de oude energie ben je aan het bewust worden van “Wie ben ik”. Je bent blij met het spiegelen van je leef omgeving, je volgt vele cursussen en krijgt healings en luistert naar je Karma. Je bent op het Pad. De oude energie is bij manifesteren (als bescherming) nogal traag. Via de buitenwereld ga je jezelf vaak vanuit de mind bekijken en dan voelen, wat je voelt als mens in de dualiteit van dit leven. Via deze bewustwordingsladder ga je steeds meer ervaren dat je eigenlijk al heel en compleet bent.

Dan maakt ieder op een ander moment de diepe keus om te kiezen voor de Nieuwe Energie, het Nieuwe Bewustzijn en jezelf steeds opnieuw te openen voor de Goddelijke mens die je bent. Niets meer buiten jezelf zoeken, een nieuwe bewustzijnsladder. Waarvan de sleutel diepe Zielen Zelf-Liefde voor elk apect wat er in het moment van de mens aanwezig is. De volledige integratie van mens en Ziel is de Goddelijke mens.

Hierna is alleen je Ziel nog je spiegel en luister je alleen nog naar je eigen Ziels/essentie, hierdoor heb je enorme helderheid van binnen uit. Alles wat je crлert komt met de Nieuwe Energie snelheid naar je toe. Je bent aanwezig in het hele Universum. Je bent multidimensionaal zonder tijd en ruimte. Het is een keuze vanuit onuitsprekelijke Liefde en waardering voor jezelf, en hierdoor voel je enorme vreugde en vrijheid van binnen uit.

Tineke paste op Kinderen met o.a. A.D.H.D. en super-sensitieve kinderen.Voor haar waren ze niet anders, meer precies goed zoals ze zijn. Toen haar eigen kinderen groter werden is zij gaan werken met gedragsmoeilijke en ernstig verstandelijk gehandicapte mensen. Vanuit haar Liefde en zielscontact ging het begeleiden van deze mensen en kinderen heel natuurlijk en speels. Hierdoor vertrouwde ze meer en meer op haar intuitie.

Daarna heeft ze diverse spirituele opleidingen gevolgd en is ze terechtgekomen bij de site van de Crimson Circle. Hierdoor is haar passie voor het Nieuwe Bewustzijn begonnen.

Meer info:
http://www.10voorjezelf.nl

Ook te gast is Stef Hellmann. Met hem praten we over zijn initiatief Groeiplezier.

Stef is een veelzijdig persoon die verschillende soorten healingsessies geeft: Sjamaanse Heling volgens de methode van de Queros sjamanen uit Peru, Sjamaanse heling met behulp van geluid, Familieopstellingen, Haal jezelf terug trajec, Munay Ki en Aurahealing. Hij geeft ook diverse trainingen en lezingen op dit gebied.

Stef vindt het altijd weer een klein wonder wat mensen kunnen transformeren, wanneer ze bewust worden van de krachten die zij in zich hebben.

Sommige mensen herken je na enkele jaren niet meer terug. Ze weten zich te bevrijden uit oude patronen en komen steeds dichter bij hun kern terecht. Het plezier dat men aan zichzelf, anderen en het leven in het algemeen weet te beleven door dit proces aan te gaan, is mijn motivatie om als healer aan het werk te zijn. Het begeleiden van dit bewustwordingsproces is voor Stef telkens weer boeiend om te doen. Sinds 1989 is hij bezig met energie en bewustwordingswerk in allerlei vormen. Hij volgde o.a. de healing- en readingopleiding bij het C.I.C.O. in Utrecht, de Academie voor Poly-energetische Therapie in Amersfoort, opleiding Familieopstellingen bij Jahnu en Sjamanisme volgens de Incatraditie via Inner Quest en Carla Fox

Meer info: http://www.groeiplezier.nl

De live muziek van vandaag wordt verzorgd door Simon Keats.

Via Facebook wil hij doorbreken in Europa. De Tilburger Simon Keats bood zijn debuutalbum gratis aan via internet en krijgt nu aanbiedingen vanuit onder andere Londen en Berlijn om te komen spelen.

Zijn internet album is al ruim 7000 maal gedownload. Meer info:http://www.simonkeats.com

jul 122011
 

Onderwerpen:
Spiritueel Entertainment – Marian van Noort
Het Alexander Concept - Helga Verhoeven

Luister nu: Frontier Radio 10 november 2010 

Onze eerste gast is Marian van Noort.
Met Marian praten we over onder meer Spiritueel Entertainment

Marian van Noort is zelfstandig trainer/tarotiste en richtte onlangs Spiritainment op, een spin-off van haar werkzaamheden als tarotiste. Met dit bedrijf wil ze spiritualiteit onder de aandacht van het bedrijfsleven brengen op een lichte en niet zweverige manier. Op deze wijze wil zij het grotere publiek aan spreken. Spiritainment biedt spiritueel entertainment op bedrijfsevenementen en -feesten, in de vorm van miniconsulten. Krachtige, lichte readings, om mensen wakker te schudden. Daarnaast biedt Spiritainment workshops voor teams, waar door inzet van bijvoorbeeld tarot of numerologie talenten zichtbaar worden en teamdynamiek zichtbaar wordt. De overige disciplines zijn o.a. gelaatkunde, handlezen, tarot, damestasjeslezen, astrologie, tenen lezen en (aura)reading.

Marian, die als mysterieuze Mariyanna de tarotkaarten leest, kent als geen ander de kracht van spiritueel entertainment: “Het is altijd spannend en ergens ook onverklaarbaar dat ik veel over gasten weet, zonder dat ik hen ooit heb gesproken of gezien. Dat is dan ook de magie van dit soort entertainment.” Marian heeft haar roots in het bedrijfsleven, waar ze jarenlang als zelfstandig ondernemer communicatieadvies gaf en projecten leidde. Haar behoefte aan verdieping bracht haar uiteindelijk bij training en tarot. Haar benadering is nuchter en liefdevol.

Haar passie voor vrouwen empowerment heeft vorm gekregen in haar maandelijkse Tempelgroep voor vrouwen, en de workshop Strip je Vrij.

Meer info:
http://www.spiritueelentertainment.nl
http://www.helder.nu
http://www.stripjevrij.nl

Ook te gast is Helga Verhoeven. Met haar praten we over Het Alexander Concept.
Het Alexander Concept is een 3 daagse training o.a. voor mensen met ME/CVS, Fibromyalgie en Onverklaarbare Medische Aandoeningen. Vaak krijgen deze mensen van artsen te horen dat er niets tot weinig aan hun toestand te doen is en dat ze er maar mee moeten leren leven. Geen prettig vooruitzicht. De overmatige productie van Adrenaline, Noradrenaline en Cortisol is de oorzaak van veel lichamelijke klachten. Het Alexander Concept biedt mogelijkheden om de onbewuste aanmaak van Adrenaline, Noradrenaline en Cortisol te stoppen, waardoor de symptomen verminderen of geheel verdwijnen. Daarvoor moeten we (het onbewuste deel van) onze hersenen ervan overtuigen dat de noodsituatie echt verdwenen is. Het is daarbij belangrijk je te realiseren dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ze beпnvloeden elkaar zonder dat we ons daar bewust van zijn. Dat ga je veranderen, je gaat de beпnvloeding bewust maken en kunt daarmee ongewenste invloeden omzetten in gewenste. Je leert opmerken wanneer je hersenen weer een noodsituatie menen te herkennen en hoe je hen op andere gedachten kunt brengen.

Dankzij de neuroplasticiteit van de hersenen heeft ons brein het unieke vermogen om snel informatie te verwerken en op te nemen, hierdoor worden er nieuwe neurologische verbindingen aangemaakt, dit gebeurt onder invloed van ons denken, zodat verandering snel plaatsvindt.

Helga had zelf 30 jaar lang ME/CVS en is met een soortgelijke training geheel hersteld.

Meer info: http://wwww.anderleven.nl

jul 122011
 

Onderwerpen:
Wonderful You - Sup Hee Komen
The Reconnection - Nadia van Raam
Live muziek door Marian Doro.

Luister nu: Frontier Radio 3 november 2010

Onze eerste gast is Sup Hee Komen
Met Suphee praten we over haar boek “Wonderful You”

Sup-Hee Komen is yoga-leraar, auteur van ‘Lichtwerk’, ‘Geef Jezelf Voorspoed’ en “Kind van Licht. Sup Hee is een typische boodschapper van de Nieuwe Tijd.Na een carriиre in de advocatuur en in het onderwijs, legt zij zich toe op het schrijven van boeken, het geven van consulten, yoga en meditatie. Zij daagt het leven uit en ziet het als experiment om van te leren wie zij is. Vanuit haar ervaring onderwijst en inspireert zij anderen.

Haar nieuwe boek “Wonderfull You” is een inspirerend boek over de puurheid van zelfrealisatie. Zelf realisatie is niets anders dan volstrekt je goddelijke zelf worden en deze volstrekt belichamen. Belichamen betekent dat je jezelf niet groter en niet kleiner voor zal doen dan waar je bent. Alles is al precies goed zoals het is. Alleen de mate van belichaming laat zien hoe ‘kloppend’ iets is en hoe ver het doorgevoerd zal worden.

Meer info:
http://www.lightworkconsultancy.nl

Ook te gast is Nadia van Raam. Met haar praten we over hoe The Reconnection haar leven veranderde.
Nadia van Raam is ййn van de internationale trainers van The Reconnection Teaching Team en reist over de hele wereld om dit werk te onderwijzen. Daarnaast is zij practitioner mentor, en geeft lezingen over The Reconnection. Nadia leerde Dr. Eric Pearl kennen in 2007. Voor die tijd had zij niet eerder gehoord van The Reconnection en Reconnective Healing. Twee jaar voor deze levensveranderende ontmoeting had zij 7 operaties ondergaan aan hart en bloedvaten en was fysiek zeer ernstig beperkt. Zij besloot The Reconnection te ondergaan om te zien of dit haar herstel zou bevorderen. Haar verwachtingen werden compleet overtroffen en haar gezondheid ging binnen een aantal weken enorm vooruit. Het was een wonder! Dit proces is nog steeds gaande en Nadia deelt dit graag met anderen door sessies te geven en geпnteresseerden voor te lichten over dit bijzondere werk.

Meer info: http://www.heartandhealing.nl 

De muzikale bijdragen komen deze keer van Marian Doro. 
Voor Marian Doro is muziek en zang sinds haar prille jeugd de belangrijkste bron van inspiratie en expressie. Toen ze 7 jaar oud was begon ze te zingen in koren en zong zij sindsdien in allerlei bands.Ze is singer/songwriter en speelde vele jaren in een Jazz combo. Nu besteedt ze veel tijd aan songwriting en waarbij ze haar eigen nummers bezingt, vaak vergezeld met getalenteerde muzikanten. Ze is nu bezig met eem nieuwe cd. Naast het artiest zijn, is ze zanglerares. Meer info:http://www.myspace.com/mariandoro.
http://www.marianhoiting.com.

jul 122011
 

Onderwerpen:
Wat is nondualiteit of advaita? -  Paul Smit
Het Labyrinth van Tijd - Ton van der Kroon
Live muziek door  Vincent Willem Bouman

Luister nu: Frontier Radio 27 oktober 2010

Onze eerste gast is Paul Smit.
Met Paul Smit praten we over zijn boek “Praten over Bewustzijn” en Wat is nondualiteit of advaita?

Stel je toch eens voor dat alles gewoon gebeurt en dat jij je nergens druk over hoeft te maken. Dat alles wat je doet en de keuzes die je maakt, ook allemaal vanzelf plaatsvinden. Dan heb je dus nooit iets fout gedaan en kun je schuldgevoel, angst, stress en frustratie voortaan laten voor wat ze zijn. Lijkt je dat niet heerlijk?

Dit klinkt allemaal misschien utopisch, maar het is de zienswijze van Boeddha, Spinoza, Albert Einstein, Ramana Maharshi en vele anderen.

In dit boek voeren Patrick Kicken (Veronica radio-DJ) en Paul Smit (Cabaretier & Trainer) openhartige dialogen over de veranderingen in je dagelijkse leven die ontstaan door deze non-dualistische zienswijze. Als het leven een groot spel is waarin wij als schijnbaar ‘afgescheiden individuen’ slechts een rol spelen, hoe ga je dan om met relaties, verwachtingen, tegenslag, emoties, monogamie, liefde, seks, de dood, ego, geld, stress en schuldgevoelens?

Meer info:
http://www.a-dvaita.nl 
http://www.paul-smit.nl
http://www.patrick.fm

Ook te gast is Ton van der Kroon met hem praten we over zijn nieuwste boek: Het Labyrinth van Tijd
Christendom, Jodendom, Islam; drie godsdiensten die in essentie veel van elkaar weg hebben. Sterker nog: ze stammen alledrie uit dezelfde bron. In een tijd waarin het spanningsveld tussen deze drie godsdiensten groter lijkt te worden en gevoelens van nationalisme en racisme de kop opsteken, ben ik op zoek gegaan naar de wortels van het geloof. Ik deed tien jaar lang onderzoek in het Midden Oosten en reisde met een team van mensen naar Egypte, Ethiopie, Syrie, Jordanie en Israel. Daarnaast werkte ik zeven jaar als traumahulpverlener in de Gazastrook en organiseerde een jaarlijkse Healing Conferentie voor Israeliers, Palestijnen en Westerlingen in Jericho, de oudste stad op aarde. Het resultaat van al deze reizen en avonturen is een roman geworden, een reis door 10.000 jaar geschiedenis. Verschillende levensverhalen vertellen de esoterische of verborgen geschiedenis van mensen die door alle tijden heen zijn blijven geloven in eenheid, verbinding en broederschap. Mensen die niet kozen voor strijd of dualiteit, maar de menselijkheid en diversiteit van culturen en religies boven alles stelden. Laat u meenemen op een reis door 10.000 jaar geschiedenis, maak kennis met de oude wijsheid van de Essenen, de Katharen, de ketterse farao Echnaton, de liefde van Salomo en Sheba en de mystieke eenheid die schuil gaat achter alle geloven….

Meer info: http://www.tonvanderkroon.nl .

De muzikale bijdragen komen deze keer van Vincent Willem Bouwman en zijn vriendin Edith. 
Vincent, Smart-Rhythm coach (beluister de frontier uitzending van 29 september), leraar, website designer en levensgenieter. Samen met Edith, Smart-Rhythm coach (met als specialisme ouder-kind relaties) en event-producer (Rishis Full Moon Party). Ze hebben elkaar drie jaar geleden ontmoet op een zangworkshop en sindsdien maken ze samen muziek…meestal covers van nummers die ze aanspreken, ze improviseren ook graag. Inspiratiebronnen zijn o.a. Radiohead, Damien Rice, Bruce Springsteen en Jack Johnson. Meer info:http://www.smart-rhythm.com

jul 122011
 

Onderwerpen:
Uitreiking Frontier Award
De nieuwe psychologie – Ivar Verploegh over Stanislav Grof

Luister nu: Frontier Radio 20 oktober 2010

Tijdens deze uitzending wordt de winnaar van de Frontier Award bekendgemaakt.
De Frontier Award wordt uitgereikt aan mensen die op een of andere manier grensdoorbrekend bezig zijn, en zo verandering in de positieve zin teweeg brengen, overeenkomstig met datgene wat Nefertiti indertijd trachtte te verkrijgen. Nefertiti is het boegbeeld van Frontier. Nefertiti staat letterlijk voor: “De Schoonheid die opdoemt”.

Voor het jaar 2010 zijn genomineerd: Benjamin Adamah, Harriet Algra, Jim Beame, Hayo Bol, Hermen Grondijs, Reinout Guйpin, Bert Janssen, Micha Kat, Ton van der Kroon, Desiree Rover, Olof Smit, Peter Toonen en Nicole Zonderhuis & Sylvia Carrilho.

Meer info: http://www.frontieraward.nl.

Verder is vandaag Ivar Verploegh te gast.
Ivar vertaalde onlangs het boek “De Nieuwe Psychologie” van Stanislav Grof.

Uit hedendaags bewustzijnsonderzoek is gebleken dat het geboorteproces een enorm belangrijke rol speelt in de vorming van de persoonlijkheid en de ontwikkeling van diverse psychische aandoeningen. Ook transpersoonlijke verschijnselen kunnen een belangrijke rol spelen bij emotionele en psychosomatische aandoeningen. Door middel van zogenaamde holotrope bewustzijnstoestanden, opgewekt door experiлntiлle therapievormen, kunnen traumatische indrukken herbeleefd en geпntegreerd worden. Dit verwerkingsproces, door Grof omschreven als de psychospirituele dood en wedergeboorte, heeft allerlei mystieke aspecten, die in dit boek uitvoerig besproken worden.

Stanislav Grof is auteur van meer dan achttien boeken en een van de grondleggers van de transpersoonlijke psychologie. Met zijn vrouw Christina ontwikkelde hij holotroop ademwerk, een experimentele vorm van therapie en zelfverkenning. Grof staat verder vooral bekend om zijn klassieker “LSD Psychotherapy” (1980), waarin hij vertelt over zijn ervaringen met psychedelische therapie, in de tijd dat LSD en mescaline nog beschikbaar waren voor wetenschappelijk onderzoek. 

jul 122011
 

Onderwerpen:

Viktor Schauberger – Reinout Guepin
Oude geschiedenis en mysteries – Philip Coppens
Live muziek door  Danalyze

Luister nu: Frontier Radio 13 oktober 2010
Onze eerste gast is Philip Coppens.
Philip Coppens is een schrijver en onderzoeksjournalist, variërend van de wereld van de politiek om de oude geschiedenis en mysterie. Hij mede-presenteert The Spirit Revolution, een radioprogramma dat hij samen met zijn partner Kathleen McGowan maakt. Hij is auteur voor NEXUS Magazine en Atlantis Rising Magazine. Sinds 1995 heeft hij vele lezingen gegeven en is verschenen in een aantal televisie-en dvd-documentaires, waaronder Ancient Aliens (History Channel). Hij is de auteur van “De Stenen Puzzel van Rosslyn Chapel”, De Canopus Revelation, Land of the Gods, The New Pyramid Age en Servants of the Grail. 

Meer info: http://www.philipcoppens.com 

Ook te gast is Reinout Guepin. Met hem praten we over zijn boek: “Eenoog in het land van de blinden. De herontdekking van aether; naar het leven van Viktor Schauberger”
Reinout Guepin (Oostkapelle, 1972) groeide op, op Biologisch-Dynamische boerderijen in Zeeland (Loverendale) en de Betuwe (Warmonderhof). Hij ging naar de vrije school, die hij afsloot met een Havo diploma. Daarna begon hij aan een studie ‘bosbouw en cultuurtechniek’, die hij niet afmaakte. In plaats daarvan bereisde hij de wereld. Enkele jaren later deed hij de opleiding ‘Biologisch-Dynamische land- en tuinbouw’ (Warmonderhof) in Dronten, die hij afmaakte. Zijn interesse lag duidelijk in het ‘groen’, maar hij wilde daar niet op een commerciлle manier mee bezig zijn. In 1996 kreeg hij in het buitenland een boek onder ogen over Viktor Schauberger, waarin ook Rudolf Steiner, inspirator van de Biologisch-Dynamische landbouw werd genoemd. Enkele boeken verder realiseerde hij zich dat Viktor Schauberger een andere belangrijke inspirator van de Biologisch-Dynamische landbouw zou kunnen worden. Hij vertaalde een boek over de landbouwkundige inzichten van Viktor Schauberger uit het Engels. Het werk van Viktor Schauberger bleef hem fascineren. In 2005 zocht en vond hij enkele andere Schauberger-enthousiastelingen, en richtte met hen de ‘Stichting Natuur- en Implosietechnieken’ op, met als doel meer bekendheid te geven aan het werk van Viktor Schauberger in Nederland. Zijn boek: Eenoog, in het land der blinden kwam vorig jaar uit.

Meer info: http://www.implosie.nl 

De muzikale bijdragen komen deze keer van Danalyze.

Danalyze (Danielle Cornelissen 1977 Bussum -Netherlands) is a Harmony-Singing-Bird. From early age on she added harmonies to existing Music by recording them with a crappy Mike and a very old Radio, Recorder. After playing in a few Bands; the Suncows, Jasses and organising and singing in Jam-sessions she found that she’d do her own thing. Danalyze a bit older, started actively taking energetic creative flows (Singing and Guitarplaying) out on the H4-Zoom recorder since 2006. She still loves to add harmony to all the music she likes as well as to her own Songs. Harmonies float through her head and since she’s an expressionist she needs to get them out! She loves music and has orchestras in her head that very often lead to a Song. Since this year had been performing a lot in several places in Amsterdam, Antwerp and just back from a tour round Ireland after launching her first EP! 

Meer info: http://www.myspace.com/danalyze 

jul 122011
 

Onderwerpen:
Gezonde levensstijl en Ongeraffineerd zout – Josephine van Rossem
7 days of inspiration - Peter Hofstee
Live muziek door Dionysios Passas

Luister nu: Frontier Radio 6 oktober 2010

Onze eerste gast is Josephine van Rossum:
Met Josephine van Rossum praten we over een gezonde levensstijl en ongeraffineerd natuurzout.

Al van jongsaf  is Josephine gefascineerd door het fenomeen “puur natuur” en de pogingen van mensen om deze te verbeteren, c.q. de desastreuze gevolgen ervan voor de natuur, onze voeding en onze gezondheid. Altijd is ze op zoek naar hoe we zo gezond en puur mogelijk kunnen leven, in een wereld waarin alles alleen op zogenaamde “vooruitgang” gericht lijkt te zijn, zonder oog te hebben voor de wetmatigheden van de natuur. Het is haar grote passie om mensen in simpele bewoordingen te adviseren over een gezonde leefstijl, als tegenhanger voor wat de voedingsindustrie ze allemaal voor onwaarheden op de mouw speldt.

Een van haar stokpaardjes is het nuttigen van ongeraffineerd natuurzout en de betekenis ervan voor onze gezondheid, samen met “vitaal” water. Daar gaat ook haar boek “Water en zout – onmisbare bron voor gezond leven” over, dat aankomende week verschijnt bij Ankh-Hermes.

Voor meer informatie:
http://www.puuretenenleven.nl

Ook te gast is Peter Hofstee.
Peter Hofstee studeert sinds 1996 aan de School voor Zijnsorientatie te Utrecht. We gaan het met hem hebben over “7 days of inspiration” en over Eenvoud en versimpeling.

Martijn Aslander kwam met het idee om Nederland in zeven dagen te upgraden door het verspreiden van een bak inspiratie en het richten van alle bouwenergie in Nederland. Als team om dit in beweging te zetten sloten Olga Plokhooij, Fanny Koerts, Abdul Advany en Nils Roemen zich aan.

Inmiddels is 7 Days of Inspiration landelijk bezig projecten op te zetten en inspirerende verhalen te delen, we merken nu al hoe tot hoe veel gemotiveerde mensen uit zich zelf in staat zijn. Gewoon door te doen. Gewoon door elkaar te inspireren om meer mogelijk te maken.

Eenvoud en versimpeling. We doen te veel en verliezen onszelf waardoor er wezenlijk niets verander, terwijl we denken dat er heel veel gebeurd en we zelfs een voldaan moe gevoel kunnen hebben aan het einde van de dag.

Peter Hofstee studeert sinds 1996 aan de School voor Zijnsoriлntatie te Utrecht. Hij is geregistreerd als Zijnsgeoriлnteerd begeleider en CSR burnout coach en werkt sinds 2004 als vrij gevestigd coach en trainer. Hij is aangesloten bij de BvZB (Beroepsvereniging van Zijnsgeoriлnteerde Begeleiders), het CSR Centrum en de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroeps Coaches).

Meer info: http://www.dezilverster.nl en
www.7di020.nl

De muzikale bijdragen komen deze keer van Dionysios Passas.

Dionysios Passas is een singer/songwriter uit Griekenland. Sinds 2001 woont hij in Nederland in Groningen . Zijn favoriete instrument is de Baglamas. Special voor dit instrument heeft hij 11 nieuwe pop/rock-nummers gecomponeerd en in samenwerking met Dany Lademacher geproduceerd.

Bijzonder is dat een verbinding wordt gemaakt tussen de traditionele klanken van de Baglamas met popmuziek van de elektrische gitaar. Op de CD staan zelfgecomponeerde pop/rock melodieen uitgevoerd met verschillende Westerse instrumenten. De zelfgeschreven nummers worden door Dionysios gezongen in het Grieks en Engels. Gitaarvirtuoos Dany Lademacher.

Meer info: http://www.dionysiospassas.nl