dec 272011
 

Bekendmaking van de Winnaar van de Frontier Award: Ad Broere
Je moet je bukken om een kruid te plukken, Genezingskracht zit in de natuur  - Toon de Laat 

1e uur

 

Bekendmaking van de Winnaar van de Frontier Award

Ad Broere is de winnaar van de Frontier Award 2011

Winnaar Frontier Award 2011: Ad Broere

Op donderdagavond 29 december is tijdens de radio uitzending van Frontier Radio de winnaar van de Frontier Award 2011 bekend gemaakt. De Frontier Award wordt jaarlijks toegekend aan een Nederlandstalige persoon die op grenswetenschappelijk gebied actief is en zo positieve veranderingen teweeg wil brengen. De lezers van Frontier Magazine kozen dit jaar uit dertien genomineerden, waarvan econoom Ad Broere de winnaar werd. Ad Broere (1948) brengt in zijn publicaties verborgen agenda’s van de financiële elite aan het licht. Op een toegankelijke en gemakkelijk leesbare manier maakt hij duidelijk hoe de geldwereld in elkaar steekt, al vanaf het moment dat het moderne bankwezen op kwam en waar nu eigenlijk de belangen liggen. Hij is een van de weinigen die het hele onderwerp zodanig in kaart brengt dat men er niet om heen kan. Broere kan de lezer op geheel andere gedachten brengen over geld en economie en vormt daarom een belangrijke bijdrage aan de noodzakelijke vernieuwing. Broere, de 11e Frontier Award winnaar, was zeer verheugd met het behalen van de prijs en hoopt daarmee dat zijn boodschap een grotere groep zal bereiken en anderen zal inspireren om een nieuw, rechtvaardiger, economisch systeem op poten te zetten.

Website Ad Broere: www.adbroere.nl
Website Frontier Magazine: www.frontiermagazine.nl
Website Frontier Award: www.frontieraward.nl

Over Nefertiti:

Nefertiti is het boegbeeld van de Frontier Stichting. Haar naam staat letterlijk voor: “De Schoonheid die opdoemt”. Zij was de vrouw van de enigszins raadselachtige farao
Achnaton. Haar buste – nu te bewonderen in een museum in Berlijn – staat symbool voor de techniekbeheersing die de oude Egyptenaren in haar tijd hadden bereikt om het menselijk
gezicht weer te geven. Vergelijkbaar met de Mona Lisa vele jaren later.

Samen met haar echtgenoot Achnaton spande Nefertiti zich in om vastgeroeste principes te doorbreken en een heropleving van de Egyptische cultuur in te luiden. Ook de Frontier Award wordt uitgereikt aan mensen die vernieuwend en grensdoorbrekend bezig zijn om een positieve verandering teweeg brengen.

De Frontier Award winnaars van de afgelopen jaren:

2001: Eltjo Haselhoff – graancirkels
2002: Janet Ossebaard & Bert Janssen – graancirkels
2003: Peter Toonen – Maya kalender
2004: Bram Vermeulen – Vermeulen Weet het Beter
2005: Robin de Ruiter – 9-11
2006: het ditkannietwaarzijn.nl team – 9-11
2007: Ronald Jan Heijn – Staya Erusa
2008: Pim van Lommel – Bijna Dood Ervaring
2009: Marcel Messing – Worden Wij Wakker
2010: Micha Kat – Klokkenkluider

2e uur
Je moet je bukken om een kruid te plukken, Genezingskracht zit in de natuur - Toon de Laat  (live)

Toon de Laat

Dit boek bevat zowel eeuwenoude als nieuwe inzichten over het ontstaan van ziekten. Het geeft je de kennis, gereedschappen en technieken voor het bereiken van de totale mens op spiritueel, psychologisch en fysiek  en Aards niveau, om deze drie in balans kunt krijgen. Op diepgaande wijze, doch in eenvoudige taal wordt in dit boek beschreven hoe een mens zich via natuurlijke inzichten kan beschermen en genezen.

De titel ‘Je moet je bukken om een kruid te plukken‘ is in onze tijd zeer toepasselijk. Vooral nu we in een nieuw tijdperk zijn ingegaan staat de mens voor de deur van de zoektocht naar zijn innerlijke zelf. De tijd waarin we nu leven leidt ons naar een nieuw bewustzijnsniveau. Het is de hoogste tijd zelf het heft in handen te nemen, zelf verantwoordelijkheid te nemen voor de kwaliteit van ons bestaan.Dit boek vertelt je hoe ziekte door jezelf wordt gecreëerd en hoe je dit zoveel mogelijk door preventie kunt voorkomen. Het vertelt je dat jij je eigen genen in handen hebt. Onze genen, die we kunnen sturen door middel van voeding en bewustzijn kunnen gezondheid of ziekte creëren. Aan jou de keuze hoe ze zich gedragen.

Ziekten als chronische vermoeidheid, hart- en vaatziekten, kanker, psychische ziekten, allergieën, diabetes en Lyme behoren tot veel voorkomende gezondheidsklachten van de hedendaagse mens. Veel van deze ziekten kunnen worden voorkomen. Het boek is voor zowel artsen, therapeuten als leken een onmisbare bron van informatie.
Toon werkt nu zo’n 25 jaar in de natuurgeneeskunde, of zoals door hem liever gezegd in de vitaliteitsgeneeskunde. Hij beheerst een groot aantal disciplines.

Meer info: http://www.laat-natuurgeneeskunde.nl

dec 202011
 

Lezing: Megalietenbouwers bereikten Amerika 2500 v Chr. – Reinoud de Jonge  (Frontier Symposium 2003)
Het Einde – Linda van den Boogert (live)
 

Luister nu: Frontier Radio 22 december 2011

 1e uur:

Megalietenbouwers bereikten Amerika 2500 v Chr. – Reinoud de Jonge (Frontier Symposium 2003)

Reinoud de Jonge

Als eersten in de geschiedenis zijn Reinoud de Jonge en Gerard IJzereef erin geslaagd om de inscripties zoals die voorkomen op de stenen van de megalitische monumenten van West-Europa te ontcijferen. Dit was tot nu toe niemand gelukt. Daarmee wordt een geheel nieuw licht geworpen op de betekenis van deze monumenten. De inscripties en de monumenten zelf bewijzen dat de mens gedurende de megalitische periode lange reizen per schip ondernam en wist dat de aarde rond was. Men was tevens in staat zijn positie op aarde aan te geven door middel van breedtegraden en richtingen. Met behulp van deze geografische interpretatie van de inscripties en de monumenten, tonen de auteurs van De stenen spreken aan dat Amerika al in de prehistorie is ontdekt.

‘Dit is geen wetenschappelijk boek!’ Zo luidt de eerste regel. De schrijvers hebben een nieuwe theorie ontwikkeld over de culturen tijdens de Megalithische Periode (ca. 5000-2000 v. Chr.), toen de reusachtige stenen monumenten (Stonehenge, Carnac, e.d.) werden opgericht. Volgens hen zijn de megalieten in West-Europa veel ouder dan die van het Midden-Oosten. Ze hebben geen concrete bewijzen, maar wel twee bewijslijnen: plaats en positie van de monumenten, en een volstrekt nieuwe interpretatie van de inscripties. De schrijvers zijn resp. amateur archeoloog, en hoogleraar archeologie. Hun bevindingen zijn uiterst revolutionair, fantasievol en vragen nadere bevestigingen. De inscripties zijn volgens hen routebeschrijvingen, zelfs navigatiekaarten voor de zeevaarders die wellicht al in het tweede millennium naar Azië en …. Amerika voeren. De kaart van Piri Reis, de bevindingen van Thor Heyerdahl ondersteunen hun vermoedens.

2e uur: 

Het Einde – Linda van den Boogert (live) 

Linda van den Boogert

De mensheid bevindt zich in een periode van veranderingen en we zitten er al lang midden in. Veel mensen houden zich bezig met de overgang naar een ander tijdperk, het aquariustijdperk; met het al dan niet vergaan van de wereld volgens de Mayakalender in 2012; met de opening naar andere dimensies. Zelfs op wetenschappelijk nivo bevinden we ons in een overgangsperiode. Dacht men eeuwen geleden dat de aarde plat was, zo ging men er de laatste eeuwen van uit dat leven op andere planeten onmogelijk is. Maar de aarde is niet plat en ook lijken er nu bewijzen op te duiken dat er wel degelijk leven buiten de aarde mogelijk kan zijn. En plotseling worden niet alleen nieuwe planeten, maar ook andere sterrenstelsels ontdekt. Veranderingen in de kijk op ons leven, alom dus.

In 2010 werd via Linda, vanuit de sferen, een boek doorgegeven. Geen moeilijk wetenschappelijk werk, maar een vertelsel over het leven op Aarde en hoe het zich voortzet na de dood. Een verhaal over mensen, entiteiten en engelen. En ook een verhaal over ander leven, dat van verder komt dan ons planetenstelsel, en –wat we vooral niet mogen vergeten- het leven zoals dat zich in en op de aarde in een andere sfeer bevindt; de sfeer van de elementalen. Wij hebben met al die sferen te maken. Soms zijn we ons ervan bewust, maar over het algemeen helemaal niet. Dat er meer is dan alleen de aardse sfeer zal de komende jaren, ook in wetenschappelijk opzicht, duidelijker worden.

Linda van den Boogert werkt als medium. Ze begon in het jaar 2000 met zich openstellen voor andere energieën dan die van de aardse sfeer. Niet alleen de entiteiten en engelen gaven boodschappen door, maar ook de zielen van verder.

Ze begon met schilderen en zette energieën neer op canvas en papier die niet alleen aan de aardse sfeer refereren.

Meer info: http://www.spiritonpaper.nl/

dec 132011
 

Onderwerpen:
2012 is Nu! – Bert Janssen (live)
Human Design – Guido Wernink (opname)
Veritas Compacta – Frank van Hemert (live)

Luister nu Frontier Radio 15 december 2011

1e Uur:
2012 in Nu!! – Bert Janssen (live)

Bert Janssen

Bert Janssen houdt aanstaande zaterdag een doe dag met als thema “2012 is Nu!
Een intense, spannende en fun-filled doedag die zoals Bert Janssen op zijn site zegt: je klaarstoomt voor de toekomst.
De tijd gaat momenteel zo snel dat informatie achterwaarts lijkt te stromen.
We zien hier vele voorbeelden van. De antwoorden op de vragen van morgen, zijn er nu al.

Bert Janssen (1958) was tien jaar lang directeureigenaar van een Opleidings- en Adviesgroep, waarbinnen hij zelf tal van communicatieve bedrijfstrainingen aan de MTS gaf. Na de verkoop van zijn bedrijf trok hij zich enige jaren terug om zich te verdiepen in onderwerpen die hem altijd al hadden geboeid: kwantumfysica, dieptepsychologie en (pre-)Inca Sjamanisme. Deze studie leidde tot diepe inzichten in de menselijke geest en de realiteit waarin we leven. Hij kwam tot de conclusie dat psychologen, Sjamanen en kwantumfysici allen spreken over dezelfde fantastische wereld. Zijn fascinatie leidde ertoe dat hij in de leer ging bij een Inca-Sjamaan, die hem inwijdde in een magische wereld waarin hij zelf zijn leven en zijn eigen realiteit leerde scheppen. De visie die hij had ontwikkeld, over de kracht van de menselijke geest en hoe die te benutten in het dagelijks leven, werd vanaf dat moment bewaarheid: synchroniciteiten stapelden zich op, de juiste mensen dienden zich aan op de juiste momenten, puzzelstukjes vielen op hun plaats. Langzaam maar zeker drong de verbijsterende waarheid tot hem door: dat wat Sjamanen al eeuwenlang wisten en wat vandaag de dag onderbouwd wordt door kwantumfysici, bleek werkelijk te bestaan: je kunt zelf – letterlijk – je eigen realiteit creëren.

Meer info: http://www.oroloro.nl/

Human Design – Guido Wernink (opname)

Guido Wernink

Wie ben je werkelijk? Wat maakt jou uniek? Hoe hoe kun je je leven leiden op een manier die bij jou past? Deze vragen heb je jezelf wel eens gesteld. Het Human Design System kan je helpen de antwoorden te vinden.

In de loop van ons leven worden we sterk geconditioneerd door de mensen om ons heen. Vaak zijn we zo gevuld met de denkbeelden en gevoelens van anderen dat we niet meer in contact staan met ons authentieke zelf. Terwijl het leven meer voldoening kan geven wanneer je weet wie je bent en wat je nodig hebt.

Het Human Design Systeem is een revolutionaire formule die de esoterische disciplines astrologie, de I Tjing, de kabbala en het Hindoe chakrasysteem verenigt met de reguliere wetenschappen astronomie, genetica, biochemie en de kwantummechanica.

Meer info: http://www.humandesign.nl/

2e Uur:

Veritas Compacta – Frank van Hemert

Frank van Hemert

Duik in de mysteriën van de mensheid en beleef je eigen avontuur langs eeuwenoude geschriften, wijsheden en waarheden. De zoektocht naar jouw eigen waarheid!

Veritas Compacta is een eye-opener voor iedereen die nadenkt over het leven. Veel zoekenden zullen na het lezen van Veritas Compacta eindelijk een goed antwoord op hun vragen hebben gevonden. Is onze werkelijkheid een schepping of is alles te verklaren met evolutietheorieën? Wat is de zin van het leven? Deze en vele andere vragen worden in dit boek beantwoord. Kevin de Groot, de hoofdpersoon uit het verhaal, ontrafelt goddelijke geheimen tijdens een mysterieuze zoektocht die begint met de vondst van een geheimzinnige boekenkist en hem zelfs tot in Egypte brengt. Dan klinkt ergens vanuit het heelal een roep om hulp. Zijn we dan toch niet alleen?

Sinds 1989 is Frank H. D. van Hemert naast zijn functie als programmeur en grafisch ontwerper, actief als paragnost en alternatief hulpverlener. Een paragnost weet dingen die hij eigenlijk niet kan weten en hij kan de beleving van een ander individu ervaren. Al meer dan 20 jaar legt Frank tarot, hij doet numerologische bepalingen en verklaart dromen. Daarnaast doet hij psychometrische bepalingen en interesseert hij zich voor energieën die (nog) niet door middel van wetenschappelijke methoden kunnen worden onderzocht. Hij heeft zich verdiept in religieuze, humanistische, magische en culturele stromingen. Na 17 jaar onderzoek besloot Frank zijn onderzoek te verwoorden in deze spannende roman.

Meer info:  http://www.veritascompacta.nl

dec 072011
 

Onderwerpen:
Lezing: Kristallen Schedels – Jaap van Etten (Frontier Symposium 2009)

Het nieuwe werken in de huidige tijd met..Levenskunst – Martien van Steenbergen (live)

Luister nu: Frontier Radio 8 december 2011

1e uur:
Lezing: Kristallen Schedels – Jaap van Etten (Frontier Symposium 2009)

Jaap van Etten

Jaap van Etten studeerde en promoveerde als bioloog aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn focus was ecologie en systematiek. Zijn passie was, behalve het wetenschappelijk onderzoek, ook lesgeven en andere vormen van het verspreiden en delen van informatie. In 1990 overleed zijn eerste vrouw aan kanker. In de periode van haar ziekte begon hij te begrijpen dat, hoewel de objectieve wetenschap ons heeft geholpen om veel dingen te begrijpen, het niet in staat is om alle antwoorden te geven. Hem werd duidelijk dat subjectieve elementen op zijn minst een even grote rol spelen. De kwantum fysica bevestigt de waarheid hiervan in toenemende mate.
De subjectieve benadering van het leven opened voor hem de deur naar zijn spirituele weg. Spoedig ging zijn aandacht meer naar de studie van subtiele energieen dan naar de study van de vorm en zijn meetbare electromagnetische energieen. Hij richtte zich vooral op de studie van de subtiele energieen van de mens, van de aarde en van hun interaktie. Hij noemde deze studie “metaphysische ecologie”. Hem werd duidelijk dat de energien van de aarde een sterke invloed hebben op ons welzijn. Hij is het dan ook volledig eens met de fysicus David Bohm die zegt dat we het universum alleen kunnen begrijpen als we behalve de studie van de zichtbare wereld ook die van de onzichtbare wereld, de wereld van de subtiele energieen bestuderen.
In 1994 ontmoette hij zijn eerste kristallen schedel en dit was voor hem een onverwachte emotionele ervaring. Als gevolg daarvan werden kristallen schedels toegevoegd aan zijn studies. Omdat kristallen schedels een effect hebben op zowel op de subtiele energieen van de mens als van de aarde vormen zij een belangrijk aspect bij het begrijpen van deze energieen.
Jaap woont nu 10 jaar in de Verenigde Staten waarvan acht in de buurt van Sedona, een plaats in Arizona, bekend om zijn bizondere energieen en de vele eigentijdse bijeenkomsten. Samen met zijn vrouw Jeanne Michaels heeft hij een centrum, Lemurantis, opgericht. Zij geven over de hele wereld lezingen en workshops over onderwerpen als aarde energieen, kristallen schedels, Atlantis en de menselijke spirituele evolutie.
Jaap is de auteur van “Crystal Skulls, Interacting with a Phenomenon” en werkt aan zijn tweede boek “Earth energies and Human Evolution”.

Meer info : http://www.lemurantis.com

2e uur:
Het nieuwe werken in de huidige tijd met..Levenskunst – Martien van Steenbergen (live)

Martien van Steenbergen

Werken in de huidige tijd is niet te vergelijken met hoe de generatie voor ons werkte. Het huidige werken vergt nieuwe vaardigheden zoals omgaan met nieuwe en verrassende technologische mogelijkheden. Maar dat niet alleen. Het vergt óók een totaal andere manier van in het leven staan. Een manier die ons niet een-twee-drie eigen is, omdat onze opvoeding en onze schoolcarrière gebaseerd zijn (en nóg!) op de manier van de generatie(s) voor ons.
Die nieuwe levens- en werkhouding is ons niet meegegeven; we moeten ons letterlijk levenskunstig scholen in een eigentijdse levens- en werkhouding. Medewerkers, organisaties, jij, wij allen, iedereen merkt de noodzaak daartoe.
Op de rand tussen wetenschap en spiritualiteit breekt iets nieuws door. Spiksplinternieuwe ontwikkelingen en verstorende innovaties die mens en maatschappij veranderen, en daarmee ruimteschip Aarde. Filosofie, wetenschap, kunst, cultuur, organisatie, technologie, natuur, netwerken, organisatie en de samenleving beginnen doorkijkjes te ontdekken naar de ontvouwing van al het nieuws.
Martien van Steenbergen zit met Aardbron en Wonderbaarlijk  er bovenop. Met uiterst gevoelige antennes en telescopen. Hij pikt deze signalen, stemt er op af. En met de voeten in de klei vertaalt hij dit naar toepassingen vol prachtige kansen voor iedereen, voor nu.
aardbron | wonderbaarlijk  is een initiatief van Martien van Steenbergen en Gaston Vilé. Dat wat ze verkondigen passen ze op zichzelf toe: .” We bouwen het vliegtuig terwijl we erin vliegen. De basishouding is geven vanuit overvloed.”

Martien van Steenberger is Ecosoof en Samenlevenskunstenaar. Hij is een man die zijn zijn visie’s in de praktijk toepast.

Hij zegt zelf: “Als je durft en je bereid bent om van de huidige top via het dal naar de volgende top te gaan ben ik je man. Geen incrementele verbeteringen, maar echt een stap naar de volgende top. Zo’n verstorende vernieuwing maakt je behoorlijk uniek en onderscheidt je van anderen. Kortom, als je vast zit, last hebt van concurrentie of een grootse gevaarlijke stap naar de volgende top wilt nemen ben ik je man. Evenwicht is flexibiliteit wanneer je geconfronteerd wordt met verandering. Volkomen evenwicht is volkomen flexibiliteit als je geconfronteerd wordt met voortdurende verandering.”

Meer info: http://visionier.nl  http://aardbron.nl

nov 282011
 

Onderwerpen

Olie en het internationale terrorisme – Drs. Dirk J. Barreveld (Frontier Symposium 2005 – opname)
Super Zonnestorm in 2012 – Patrick Geryl (live)

Luister nu: Frontier Radio 1 december 2011

1e uur:
Olie en het internationale terrorisme – Drs. Dirk J. Barreveld

De knuppel wordt door Dirk Barreveld in het olie-hoenderhok gegooid en de verantwoordelijken zullen enige blauwe plekken oplopen. Met een stijl die aan de wijlen Willem Oltmans doet denken gaat doet Dirk Barreveld een boekje open over de verhoudingen in de wereld.
Seriewoordenaar: ” Dirk Barreveld, een econoom die lang in de Filippijnen en het Midden-Oosten heeft gewoond, is auteur van onder andere het boek ‘Olie! Het doemscenario’. Net zoals in de lezing schetst hij daarin hoe de olievoorraden verdeeld zijn en legt hij uit dat symptoombestrijding niet werkt tijdens het zoeken naar alternatieven.

Om zijn voordracht te beginnen schetst de spreker een plaatje van de wereld: één miljard mensen is ontwikkeld, één miljard halfontwikkeld en de overige viereneenhalf miljard lopen er maar wat bij, of zijn onderontwikkeld, zoals dat heet. De ontwikkelde landen zijn de grootste verbruikers en laten daarom ook het meest hun invloed gelden op de planeet, in dit specifieke geval de olievoorraden. We zijn nu de laatste restjes aan het opmaken van het bezinksel van dierlijke en plantaardige resten die 200 tot 400 miljoen jaar terug gaan. We zijn er bijna doorheen, zegt Dirk, er is nog enkele tientallen jaren beschikbaar en dan is het op. Alternatieven zijn dus hard nodig, alleen de hoge olieprijs is daartoe al een verplichting want dat is een voorbode. Of een zoveelste signaal……….”

2e uur:
Super Zonnestorm in 2012 – Patrick Geryl

Patrick Geryl

Frans Vermeulen schrijft in Frontier Magazine: ” Patrick Geryl is een klokkenluider pur sang. Sinds 1998 luidt hij de noodklok middels boeken als De Orion Profetie en De Wereldcatastrofe in 2012. Ditmaal wil hij alleen met Frontier Magazine spreken over een super zonnestorm die voor 2012 op stapel staat, wereldwijd het elektriciteitsnetwerk zal vernietigen en alle kernreactoren en afgewerkte splijtstof doen smelten.

Voordat er een gesprek plaatsvindt tussen Geryl en Frontier Magazine stuurt de Antwerpenaar een reeks van links die er niet om liegen. Vergeet de financiële crisis, de stijging van de zeespiegel, hongersnood, oorlogen, milieurampen en de effecten van CO2 op het klimaat. Sta niet langer stil bij tsunami’s, kernrampen als Tsjernobyl of Fukushima. De échte dreiging komt uit een hoek waar wij hem niet verwachten: de zon.”

Geryl: ” De implicaties van een hyperactieve zon, welke door de Amerikaanse NASA (National Aeronautics and Space Administration) zijn onderschreven, zijn letterlijk en figuurlijk vernietigend. Een Super Zonnestorm zal onder meer wereldwijd het elektriciteitsnetwerk platleggen en zorgen voor een nucleaire smelting van maar liefst 497 kerncentrales (bron: euronuclear.org).’

Een uitgebreid interview met Patrick Geryl staat in de nieuwste Frontier Magazine (nr 102).

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=u06Hte_nK1w&w=320&h=220]

Meer info over Patrick Geryl: http://www.howtosurvive2012.com

nov 232011
 

Onderwerpen:
Lezing: The Year Zero  - Wiek Lenssen  (Frontier Symposium 2003)
Het evangelie van Issa, de vergeten jaren van Jezus in India en Tibet – Paul van Oyen  (herhaling 15 dec 2010)

Luister nu: Frontier Radio 24 november 2011

1e uur:

Lezing: The Year Zero  - Wiek Lenssen 

The Year Zero is een film over een geheimzinnige, unieke bijeenkomst, diep in het Amazone-oerwoud van Colombia. Zo’n 400 indiaanse medicijnmannen en medicijnvrouwen van indianenstammen uit het hele Amerikaanse continent voeren oeroude rituelen uit, voor de genezing van de Aarde.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Ripz5nn4i24&w=320&h=200]

Filmregisseur Wiek Lenssen werd als een van de weinige westerlingen tot deze bijeenkomst toegelaten, en beloofde te doen wat hem gevraagd werd … hun boodschap naar de rest van de wereld over te brengen in een film. Een unieke film over twee Maya-sjamanen: Zwervende Wolf en Don Julian. Hun bijzondere levensverhalen staan in nauw verband met de verwachtingen voor de nabije toekomst, die de inheemse volkeren van het Amerikaanse continent koesteren voor de gehele mensheid.

De oeroude kalender van de Maya-indianen uit Centraal-Amerika voorspelt wereldwijde veranderingen rond het jaar 2012; in het klimaat, in de natuur, maar vooral in het bewustzijn van de mensheid. Volgens veel Indiaanse mythen en profetieën staan we aan de vooravond van enorme gebeurtenissen, die, na een ongekend turbulente tijd, een gouden tijdperk van vrede en harmonie op Aarde inluiden.

Medicijnmannen, medicijnvrouwen en stamoudsten vanuit Noord-, Midden- en Zuidamerikaanse stammen geven massaal gehoor aan de oproep van één van de twee hoofdpersonen uit de film, de Maya-sjamaan Zwervende Wolf. Ergens diep in het Amazone-oerwoud van Colombia verzamelen zich zo’n 400 indiaanse afgevaardigden voor een rituele voorbereiding op het einde van een ruim vijfduizendjarige kalendercyclus, en het begin van een nieuwe. Voor Zwervende Wolf is de bijeenkomst het eindpunt van een levenslange zwerftocht door de beide Amerika’s, langs alle indianenstammen.

De Maya’s uit Centraal-Amerika zijn het volk uit een oeroude indiaanse profetie:
“Die van het Midden moeten de Adelaar van het Noorden verenigen met de Condor van het Zuiden, zodat ze één zullen zijn als de vijf vingers van de hand.”
(Oude profetie van de Hopi-Indianen)

In de film worden twee aanwezigen na de bijeenkomst in hun eigen land opgezocht en geportretteerd: ziener en kenner van de Maya- profetieën Zwervende Wolf, en genezer-regenmaker Don Julian, twee Maya’s uit Guatemala.Via hun beider levens leren we de achtergrond van de Grote Bijeenkomst en van de voorspellingen kennen, en wat deze te betekenen hebben voor de wereld van nu, tot aan het jaar 2012……

Meer info: www.wieklenssenfilm.nl

2e uur:

Het evangelie van Issa, de vergeten jaren van Jezus in India en Tibet – Paul van Oyen  (herhaling 15 dec 2010)


Onze eerste gast is Paul van Oyen. Met hem praten we over zijn boek: “Het evangelie van Issa, de vergeten jaren van Jezus in India en Tibet”.
Dit is het wonderlijke verhaal van de vondst van een belangrijke tekst over het leven van Jezus Christus. De tekst stelt dat Jezus tussen zijn twaalfde en dertigste in India/Nepal verbleef. Het geeft verassend inzicht in zijn opleiding bij Brahmanen en Boeddhistische kloosters. Opmerkelijk zijn de woorden over de omgang tussen mannen en vrouwen en de rol van de Joodse leiders. Het evangelie van Issa is baanbrekend.

Paul van Oyen(1944) kreeg filosofie en bankieren met de paplepel ingegoten. Zijn ouders hadden zich reeds in de jaren dertig aangesloten bij de Russische filosoof P.D. Ouspensky (1878 – 1947). Zijn religieuze belangstelling werd gewekt bij de Paters Jezuпten op het Internaat Katwijk de Breul in Zeist. Zijn vader was bankier. Van 1963 tot 1968 studeerde hij rechten aan de Universiteit van Amsterdam en vervolgens ging hij naar Londen om zich in het bankvak te bekwamen bij diverse bankinstellingen in de Londense City. In 1989 nam hij de leiding van de door zijn moeder opgerichte School voor Filosofie over. In 1997 besloot hij het leiderschap van de School voor Filosofie neer te leggen en zijn eigen weg te gaan als filosoof en consultant/adviseur. Hij publiceerde regelmatig over Indiase filosofie en religie. In de tijd waarin wij leven is er sprake van een grote dominantie van analytisch denken en dogmatisch handelen. Menselijkheid dreigt op de achtergrond te raken. De mens zelf is een bijzonder wezen dat maakt dat alleen menselijkheid beklijft. Al het andere is tijdelijk, voorbijgaand en dus repetitief en mechanisch, dit is zijn boodschap.

Meer info:
http://www.pvanoyen.nl/

nov 142011
 

Onderwerpen:
Lezing: Crisis als kans voor persoonlijke groei – Albert Toby (Frontier Symposium 2009)
Permacultuur – Douwe Beerda (live)

Luister nu: Frontier radio 17 november 2011

1e uur:
Lezing: Crisis als kans voor persoonlijke groei – Albert Toby 

Albert Toby gaf op het Frontier Symposium in 2004 een spraakmakende lezing over verborgen boodschappen in Tv-programma’s. Hij gebruikte deze invalshoek tevens als voorbeeld van de psychologische oorlogsvoering rond de aanslagen van 9/11. Dit leidde tot een uitnodiging om te spreken op het “Re-open 9/11 Symposium” van de Amerikaaanse filantroop Jimmy Walter, voor wie hij tevens als woordvoerder optrad. Vervolgens werd hij één van de kernleden en spreekbuis van de beweging “Dit Kan Niet Waar Zijn”. Middels een drukbezochte website, lezingen, een groot internationaal 9/11-Symposium in de Utrechtse Jaarbeurs en deelname aan de Tweede Kamer verkiezingen (Partij voor de Waarheid) stelden zij de officiële versie van de gebeurtenissen rond 9/11, de “War on Terror” en de oprukkende “Big Brother -maatschappij ter discussie. Deze inspanningen werden door de lezers van Frontier Magazine met de “Frontier Award 2006” beloond. De website ging in februari 2007 plotsklaps uit de lucht, hetgeen tot wilde speculaties leidde. Albert Toby, van beroep regressie- en reïncarnatietherapeut, gaf op het Frontier Symposium van 2007 een duo-presentatie met Rick Devente. Samen trokken ze alle registers open om het publiek dieper inzicht te geven in de “Moeder Aller Samenzweringen” en de gevolgen daarvan voor de “democratie”, die met de dag zwaarder onder druk komt te staan.

Meer info: www.tobyornottoby.com

2e uur:
Permacultuur – Douwe Beerda

Het doel van permacultuur is samenwerking tussen de mens en haar omliggende natuur gericht op een lange termijn overleving van beide. Met permacultuur kun je een lekkere eetbare tuin ontwerpen die niet alleen mooi, maar ook nuttig is. Ook kun je met permacultuur leren hoe je je huis energieneutraal of zelfs energieproducerend kunt maken. Het slimme ontwerpsysteem van permacultuur biedt praktische mogelijkheden om zelf te bouwen aan een wereld die ook op de lange termijn goed is vol te houden.

Het woord permacultuur is een samengesteld begrip van de woorden permanente agricultuur en permanente cultuur. Permacultuur is omschreven in Australië in de jaren 70 door twee Australische biologen, Bill Mollison en David Holmgren. Dit deden ze gedeeltelijk als reactie op het toenmalige landbouwsysteem in Australië wat veel ongewenste problemen met zich meebracht. Door de relaties in de bossen van Tasmanië te onderzoeken en de belangrijkste ecologische principes van dit systeem te achterhalen hebben ze een methode ontwikkeld die mensen in staat stelt zelf een functioneel ecosysteem na te bouwen. Permacultuur zoekt vooral naar win-win situaties waar zowel de mens als de natuur het meeste voordeel bij heeft.

In 2003 begon Douwe Beerda de webiste www.permacultuurnederland.org waar onder meer gratis cursussen te downloaden zijn over permacultuur. Daarnaast is er een eetbare planten en paddenstoelen database te vinden met rond de 400 verschillende soorten planten. Zelf ben is Douwe al een jaar of zes bezig met een eetbare bostuin op te zetten in Friesland.

Meer info: www.permacultuurnederland.org

nov 072011
 

Onderwerpen:
Lezing: Vele boodschappers één Boodschap – Bert Janssen (Frontier Symposium 2009)
Wat doet elektrosmog en straling met ons lichaam? – Wim Massop

Luister nu Frontier Radio 10 november 2011

Lezing: Vele boodschappers één Boodschap – Bert Janssen (Frontier Symposium 2009)

Bert Janssen is een auteur, fotograaf, videograaf, en life coach. Zijn interesse in de kracht van vorm, harmonie, geometrie heeft hem in de mysterieuze werelden van wetenschap en spiritualiteit geleid. Zijn life-coaching en workshops zijn gebaseerd op de intersectie van deze twee. Daar waar quantum fysica shamanisme ontmoet. Daar waar de wereld uit beelden bestaat en waar het leven is gebaseerd op de kracht van de perseptie. Dit is ook de plaats waar graancirkels zijn. Bert Janssen resit de hele wereld over om te studeren, fotograferen en om hier lezingen over te geven. Hij heeft drie documentaires en twee boeken geproduceerd over dit intrigerende aspect van de realiteit.
Meer info: www.bertjanssen.nl

Wat doet elektrosmog en straling met ons lichaam? Wim Massop

Alle cellen van ons lichaam worden samen door fijne elektrische stromen gecoördineerd.
Zodoende werken het zenuwstelsel en de hersenen d.m.v. een gering energiepotentiaal.

Blootstelling aan straling kan tot klachten leiden als vermoeidheid, spierklachten, angsten, slaapstoornissen en allergieën.

Heb jij wel eens de volgende gedachten:

Had ik maar de energie die ik eerst had;
Ik verlang naar nachten doorslapen;
Ik wil me kunnen ontspannen in mijn huis;
Een dag zonder hoofdpijn lijkt me heerlijk;
Ik wil me beter kunnen concentreren……..?

Het is goed mogelijk dat jij dan hoort bij de groeiende groep mensen die elektromagnetische velden van, zendmasten, mobiele telefoons, computers, zendmasten en andere elektronische apparatuur niet kan verdragen.

De volgende vragen worden tijdens de presentatie beantwoord: Wat is straling? Is het slecht voor onze gezondheid? Hoe weet je of je last hebt van straling? Hoe kun je omgaan met straling?
Wim Massop helpt mensen in huis of op het werk om in kaart te brengen aan welke straling ze zijn blootgesteld en in welke mate. Vaak gebeurt dit in samenwerking met therapeuten die deze mensen in behandleing hebben. Verder wordt de aanpak van Praktijk Her-inneren toegelicht bij het neutraliseren van straling.

Meer info: www.her-inneren.nu


		
okt 312011
 

Onderwerpen:
De Boogeyman – Peter Stuivenberg (lezing tijdens Frontier Symposium 2009)
Onthulling Geheim van Gizeh – Johan Oldenkamp (live)

Luister nu: Frontier Radio 3 november 2011

1e uur:
De Boogeyman – Peter Stuivenberg

In De Boogeyman vertelt Peter Stuivenberg hoe revoluties en oorlogen bewust worden gepland en gefinancierd door een kleine, rijke elite. De geschiedenis als complot is een ander verhaal dan we op school geleerd hebben. In het centrum van de elite bevindt zich de familie Rothschild, afstammelingen van de bankier Mayer Amschel Rothschild uit Frankfurt, maar ook bevriende families van Rothschild maken deel uit van het complot. In 1776 werd door hen de Orde van de Illuminati opgericht. De leden van deze Orde zijn op de hoogte van het complot en werken er aan mee. Stuivenberg noemt deze groep de Boogeyman. Helaas wekt hij soms de schijn dat dit slechts één persoon is. Het gaat echter om een groep van rijke bankiers, die van generatie op generatie de rijkdommen van de wereld exploiteren.

Doel van de Boogeyman is volgens Stuivenberg de wereldheerschappij. Daartoe moeten alle landen ter wereld worden samengebracht in een overkoepelend orgaan. Om de mensen zo ver te krijgen, zijn eerst oorlogen nodig, waarna de mensen bereid zijn om alles te doen voor de vrede. Om deze oorlogen te laten ontstaan, veroorzaken deze rijke bankiers conflicten tussen landen, ze steunen ideologieën die tegen de gevestigde orde ingaan en financieren vervolgens beide partijen. Aan de hand van talloze voorbeelden laat Stuivenberg zien, dat de geschiedenis heel anders in elkaar zit dan we denken en dat slechts enkele rijke bankiers achter de schermen de geschiedenis sturen in de richting van één wereldregering. Zijn documentatie is daarbij vrij overtuigend.

Stuivenberg stelt het misschien wat absoluut, maar uit zijn voorbeelden blijkt dat er toch minstens sprake is van een bewust georganiseerde trend. Na WO I werd de Volkerenbond opgericht en na WO II de Verenigde Naties. Ook zijn de centrale banken niet in handen van de bevolking, maar wordt de geldhoeveelheid bepaald door de bankiers. Het Internationaal Monetair Fonds reguleert nu wereldwijd de geldstromen en supranationale organisaties als de WHO en de WTO regelen gezondheidszorg en handel. De globalisering van de corporaties brengt de wereldheerschappij van de rijke bankiers steeds naderbij.

Meer info: http://www.theboogeyman.eu/

2e uur:
Onthulling Geheim van Gizeh – Johan Oldenkamp (live)

De Grote Piramide op het Gizeh-plateau in Egypte is een wereldwonder dat met gemak de tand des tijds heeft kunnen doorstaan. Met al onze moderne wetenschap en technologie zijn we nog steeds niet in staat deze piramide met al haar vernuft even nauwkeurig na te bouwen. Hoe is het mogelijk dat dit duizenden jaren geleden wel is gelukt?

De Gizeh-piramides spreken tot ieders verbeelding. Ze roepen prangende vragen op waarbij velen tevergeefs hebben gezocht naar onomstotelijke antwoorden. Min of meer bij toeval heeft nu een Nederlander deze antwoorden wel gevonden. Allround onderzoeker Dr. Johan Oldenkamp, auteur van ruim 20 boeken, zag bij het schrijven van een nieuw boek opeens de oplossing van dit eeuwenoude raadsel. Oldenkamp ontdekte dat Grote Piramide eigenlijk een ‘message in a bottle’ is. Via een soort ingenieuze manier van flessenpost hebben onze voorouders ons een zeer belangrijke boodschap achter gelaten. Ze wisten dat we deze boodschap pas zouden kunnen ontcijferen wanneer het menselijk bewustzijn voldoende zou zijn gegroeid. Dat moment is dus nu, want anders had Oldenkamp dit bericht niet kunnen ontcijferen.

Meer info: http://www.pateo.nl

okt 242011
 

Thema uitzending: Occupy in Nederland: start OccupyRadio.NL

Luister nu :  Frontier Radio 27 oktober 2011

In Nederland heeft de Occupy-beweging een stevige entree gemaakt door diverse protestacties. Zo  hebben zich zaterdag 15 oktober in Amsterdam velen verzameld voor de Occupy Amsterdam protestactie. Op het Beursplein stroomde het aantal mensen rond het middaguur al flink toe. Op het Malieveld in Den Haag hebben zich nu al ruim duizend demonstranten verzameld. Ook in Utrecht en Rotterdam zijn protestacties georganiseerd. Andere steden komen verder nog bij.  Na deze protestdagen zijn op meerdere lokaties tentenkampen gestationeerd.
De protesten volgen na Occupy Wall Street in New York die begon op 17 september en zich wereldwijd uitbreidden als een olievlek. Betogers spreken zich uit tegen de macht van banken, de inhaligheid van bedrijven en de falende politieke elite.

Wereldwijd neemt de aanhang van de Occupy-Beweging toe.

Op dinsdag 1 november 2011 start Occupy Radio; een wekelijks radioprogramma dat de ontwikkelingen van Occupy op de voet volgt, maar ook een verbindingsfactor wil zijn tussen de verschillende lokale initiatieven in Nederland.
Tijdens deze uitzending komen diverse mensen aan bod die betrokken zijn met Occupy in Nederland. Daarnaast wordt er live een open discussie gehouden over de invulling van een nieuw radioprogramma en radiozender (www.occupyradio.nl) .

Iedereen die zich dus betrokken voelt, vanuit een lokale afdeling of  met een eigen onderwerp, mag mee praten in deze uitzending. Dat kan via de telefoon: 036 8453999,  skype en chat van www.connectitradio.com en www.argusoog.org.

We bouwen samen aan een nieuw radio-programma!!!