jun 242011
 

Onderwerpen:
Gaia’s Kracht – Roelien de Lange
Leven vanuit moment en hart – Lez Dreamwalker
Art of Loving – Marcia en Rakesh
Live Muziek door Carmen Kata

Luister nu: Frontier Radio 10 maart 2010

In deze uitzending een interview met Roelien de Lange over haar nieuwste ” Gaia’s Kracht “ 

Roelien heeft de laatste maanden hard gewerkt aan de voltooiing van haar nieuwe boek “Gaia’s Kracht. Al tientallen jaren bezoekt zij heilige plekken en krachtplaatsen op onze wereld. Zij legt nu de laatste hand aan dit boek dat je meeneemt langs deze bijzondere plekken. Een web van liefde weeft dit boek voor het magische van Moeder Aarde. Je zintuigen gaan mee op deze bijzondere reis langs inspirerende plaatsen, waar lichaam, hart en ziel gevoed worden. Een reisboek waarbij je van plek naar plek zou willen bladeren en vol kunt stromen met oud geluk en nieuwe energie.

Roelien de Lange heeft een coaching praktijk, is schrijfster, kunstenares en Sjamaans docente. Zij richtte Centrum de Elfenbank op en was mede-oprichter van de School voor Sjamanisme. Momenteel is zij daar docente. Ook maakte zij deel uit van Stichting NatuurCollege, een internationale organisatie, opgericht door Irene van Lippe – Biesterveld. Haar succesvolle boek ‘De Vuurgodin’ vertelt over haar reizen naar Hawaii, waar zij inspiratie en kracht ontving van dolfijnen en vulkanen. In 2002 verscheen haar boek ‘Sjamaans Spiegel Orakel’. Dit boek is vergezeld van 33 fraaie orakelkaarten, voorzien van magische afbeeldingen van haar kunstwerken. Dit orakelspel heeft een rijkdom aan verhalen, symbolen en creatieve oefeningen. Het geeft inzicht vanuit oude Sjamaanse wijsheid. Haar boekje ‘Rituelen bij mijlpalen in het leven’ kwam in 2005 uit en vormt een inspiratie in haar coaching praktijk. Als dromentherapeute en pionier op het gebied van Sjamanisme, werkte zij 20 jaar met wijze Indianen zoals Archi Fire Lame Dear, Sun Bear, Jamie Sams en Amala Bun Lucas

Meer informatie staat op: http://www.roeliendelange.nl enhttp://www.gaiaskracht.nl.

Verder een gesprek met Lez Dreamwalker over leven in het moment en vanuit het hart. 

Lez Dreamwalker is een Engelse sjamaan van 55 jaar. Als kleine baby kreeg hij de meest ernstige vorm van polio en heeft tot in zijn puberteit heel vaak in het ziekenhuis gelegen, veel pijn geleden, vaak geopereerd en zijn linkerkant van zijn lichaam heeft weinig kracht en zijn linkerbeen is een stuk korter. Door dit alles heeft hij zijn lichaam heel goed leren kennen en – ondanks zijn handicap – heel goed ontwikkeld en leren gebruiken. Hij is opgegroeid in Liverpool in een eenvoudig gezin, waar zijn moeder een ‘medicijnvrouw’ was. Hij heeft daarnaast veel problemen mee gemaakt en overwonnen en hierdoor ‘Meesterschap’ verworven. Hij heeft veel verschillend werk gedaan, heeft onder andere gewerkt als streetcornerworker (straathoekwerker) in hartje Londen, werkt nu nog als vrijwilliger voor verschillende projecten, is zeer muzikaal, wordt een ‘sjamaans drummer’ genoemd en heeft een eigen band. Door de jarenlange training kan hij elk moment verbinding maken met de Akasha kronieken en – als dit nodig is – ieder van advies dienen. Lez Dreamwalker is nu in Nederland voor een aantal bijeenkomsten.

Meer informatie staat op: http://www.bodyatheart.com.

Ook een interview met Marcia en Rakesh van Art of Loving over de kunst van het liefhebben.

Iedereen is op zoek naar liefde en intimiteit. Bewust of onbewust houdt het je bezig en je zoekt het in van alles. Toch kan je leven met een leegte, een gevoel van onvolmaaktheid, dat de ander of je omgeving niet genoeg geeft. Je kan voelen dat je geliefde zich niet genoeg aanpast. Of vind je dat hij of zij moet veranderen. Dat je kampt met energieverlies. Misschien ben je in patronen terecht gekomen en gaat je relatie richting sleur. Leef je in afgescheidenheid en is je verbondenheid kwijt. Misschien gaat je relatie juist heel erg goed maar voel je dat er meer is, een verdieping en wil je ontdekken wat Tantra voor je kan betekenen. Je kunt overvallen worden door twijfels en frustraties. Blokkades en angsten kunnen aan de oppervlakte komen. Met moed en doorzettingsvermogen ontdoe je je van oude nutteloze informatie en ga je schitteren op jouw unieke manier in het licht wat jij werkelijk bent.

Marcia en Rakesh brengen hun workshops met openheid, eerlijkheid en transparantie. Tantra, Raja Yoga, Kriya Yoga, Advaita en Osho zijn nhun “roots” en inwijdingen.

Meer informatie staat op: http://www.artofloving.nl.

De live muziek wordt vandaag verzorgd door Carmen Kata.

Carmen Kata schrijft en zingt eigen liedjes. In My LivingRoom (2000) was haar eerste solo album, Dear Angel Soft Clown (2002) volgde, en de EP Tika Six werd in 2009 naar uitgebracht.

Meer informatie staat op: http://www.myspace.com/carmenkata