jan 172014
 

Wietse van der Werf en Dos Winkel zijn in deze uitzending de gasten.

Radio Actief is een programma van Hermie Saeijs en Arend Zeevat op Frontier Radio. In dit programma willen zij mensen en organisaties voor het voetlicht brengen, die op een bijzondere manier actief bijdragen aan bewustwording.

De uitzending van Radio Actief van 17-01-2014 is hieronder te beluisteren:

Programmering 17 januari 2014:

Deze keer hebben we voor het thema zeeleven gekozen. Twee gasten zullen vanuit verschillende invalshoeken hun visie geven op de ontwikkelingen in de wereldoceanen.

Wietse van der Werf  is de oprichter van de jonge organisatie The Black Fish, die zich inzet voor de bescherming van het zeeleven. Hij is al langere tijd op een bevlogen wijze bezig aandacht te vragen voor het bedreigde welzijn van het leven in de zeeën.

 

Dos Winkel is de tweede gast die deze uitzending gaat verrijken. Hij is al dertig jaar lang onderwaterfotograaf en kwam tot de volgende conclusie:

“In 30 jaar tijd zag ik de oceaan alleen maar achteruit gaan”

Sindsdien is ook Dos, in samenwerking met zijn partner Bertie, zich gaan inzetten voor de bescherming van het zeeleven, door mensen bewust te maken van de gevaren die de basis van onze voedselketen bedreigen. Dos is betrokken bij de Sea First Foundation.

 

Radio Actief

17 januari 2014

22.00 – 24.00 uur