jan 212014
 

In deze uitzending komen Jurgen Deleye en Martin Vrijland aan het woord.

Radio Actief is een programma van Hermie Saeijs en Arend Zeevat op Frontier Radio. In dit programma willen zij mensen en organisaties voor het voetlicht brengen, die op een bijzondere manier actief bijdragen aan bewustwording.

 

De uitzending van 24 januari 2014 is hieronder te beluisteren. Daarbij zij opgemerkt, dat er wegens een technische fout de eerste 15 minuten missen. Daarin was een kort interview te horen met Rosella d’Angeli, die iets vertelde over een Freeze-evenement dat vandaag wordt gehouden in Den Haag. Het betreft een actie in het kader van het aandacht vragen voor de 1500 apen die als proefdieren worden gebruikt binnen het BPRC te Rijswijk.  De actie wordt georganiseerd door de actiegroep Alle Apen Vrij van het EDEV.

De uitzending van 24-01-2014 is hieronder na te beluisteren.

Het filmpje hierna geeft een sfeerbeeld van de freeze in Den Haag.

Op het Plein bij het Binnenhof in Den Haag werd zaterdag een tweede freeze gehouden, waarvan hieronder een filmische sfeerimpressie:

Programmering 24 januari 2014

In deze uitzending besteden we weer aan collega’s uit de nieuwe media. De gasten die wij nu hebben uitgenodigd zijn Jurgen Deleye en Martin Vrijland.

Jurgen is een oude rot in het nieuwe mediavak en beheerd al jaren de website www.grenswetenschap.nl. Een site die als credo voert: “Uw dagelijkse dosis verwondering”. De thema’s die er worden aangesneden zijn logischerwijs gericht op zaken die zich voordoen, maar niet wetenschappelijk verklaard kunnen worden.

 

 

Martin Vrijland is onze tweede gast en hij is binnen het nieuwe mediawereldje een relatieve nieuwkomer. Met zijn website http://martinvrijland.com/ schenkt hij veel aandacht aan verschillende maatschappelijke misstanden, waaronder de Demmink-zaak en kindermisbruik. Martin vestigde in sterke mate de aandacht op zich, door zijn diepgravende onderzoek in de zaak van het vermoorde jongetje Anass.

 

De programmakers gaan er van uit dat deze twee gasten borg zullen staan voor een uiterst boeiende uitzending.

 

Radio Actief

24 januari 2014

22.00 – 24.00 uur