feb 112014
 

Deze week bij Op het scherpst van de Gulden snede:
Special over het leven en het werk van Nikola Tesla, één van de belangrijkste uitvinders uit onze geschiedenis.

“De toekomst is van mij”
Het in 2011 bij Frontier verschenen boek: De toekomst is van mij“, de autobiografie van Nikola Tesla zal als basis dienen voor deze uitzending. We gaan tijdens het eerste uur in vogelvlucht door het boek en het leven van Tesla, gevolgd door het tweede uur, waarin we dieper in zullen gaan op alle uitvindingen en patenten die op naam staan van deze wonderlijke wetenschapperTevens kijken we naar de mogelijke toepassingen van deze uitvindingen en waarom deze geblokkeerd worden door de gevestigde orde.
Luister nu Frontier Radio: “De Gulden Snede”


of via ons Youtube kanaal:
Frontier en Tesla
Frontier mag zich met recht “beschermheer” van het werk van Nikola Tesla noemen. Zo zijn er talloze boeken van en over Tesla verkrijgbaar in de Bookshop en via de webwinkel. Een uitgebreider naslagwerk over het werk van Tesla bestaat vrijwel niet.

 


Over Nikola Tesla

Vraag een willekeurige passant wie Nikola Tesla is, en de meeste mensen zullen onbegrijpend hun schouders ophalen. Tesla (1856 – 1943) is overduidelijk de grootste uitvinder van de moderne tijd. De maatschappij kon in een snel tempo naar een nieuw tijdperk gaan, alleen maar dankzij de uitvindingen van deze van oorsprong Servische flamboyante uitvinder. Hij zou met recht de wetenschappelijke Jezus genoemd kunnen worden. Een totaal van 700 patenten hebben we allemaal aan deze ene man te danken, waardoor we onder andere wisselstroom, radio, de tl-buis, draadloze besturingen en robotica kunnen gebruiken. Verder staat hij aan de basis van vele uitvindingen. Als Tesla een onbeperkt budget ter beschikking had gehad, dan had de wereld er totaal anders uitgezien. Aan het begin van de 20e eeuw legde Tesla de basis voor het onbeperkt af kunnen tappen van energie uit de aether en was hij begonnen met draadloze energie voorziening. Iedereen op deze aarde zou dan onbeperkt energie kunnen gebruiken en dat ook nog tegen een lage prijs. De politiek en de multinationals zagen daar geen brood in, en werkten Tesla op alle fronten tegen. Aan het begin van de 21e eeuw begint het gedachtegoed van Tesla weer tot leven te komen, alleen is het werk van Tesla door weinigen te begrijpen, laat staan opnieuw uit te voeren. Met het uitgeven van dit boek willen we de ondergewaardeerde uitvinder Nikola Tesla eren en zijn uitvindingen verder onder de aandacht brengen. Tesla voert in dit boek grotendeels zelf het woord, zodat de lezer een reis terug maakt in de tijd en kan invoelen hoe Tesla tot zijn creativiteit is kunnen komen. We hopen dat velen in de voetstappen van Tesla gaan treden zodat zijn profetische woorden uit zullen gaan komen: “De toekomst is van mij”.

Verder
- Agenda
- Frontier activiteiten
- Muziek

De uitzending wordt verzorgd door Robert en Peter
www.frontierradio.nl