feb 242014
 

Radio Actief gaat het deze keer eens anders doen. We  houden een Praatcafé met verschillende gasten, waaronder Mike Donkers, Eugenie van Ruitenbeek en Jan Nouwen.

Radio Actief is een programma van Hermie Saeijs en Arend Zeevat op Frontier Radio. Het wordt  tevens uitgezonden via Finding Voices Radio van Jeroen Ghuijs, die de techniek verzorgt. In dit programma willen zij mensen en organisaties voor het voetlicht brengen, die op een bijzondere manier actief bijdragen aan bewustwording.

Hieronder is de uitzending van Radio Actief van 23 januari 2014 na te beluisteren. Het eerste deel van de uizending is door enige technische problemen iets minder van kwaliteit.

Mike Donkers is bij velen wel al bekend. Hij trad regelmatig bij Argusoog Radio op als gast en als co-host. Mike heeft zich in de loop der tijd intensief verdiept in alles dat met voeding en gezondheid te maken heeft. Hij liet zich daarbij inspireren door de voedingsfilosofie van Weston Price. Mike heeft hier zijn eigen forum geheel aan gewijd. Zie: http://www.westonprice.nl/. Ook was hij een belangrijke promotor van het gebruik van Keltisch zeezout. Daarnaast speelt Mike gitaar en zingt hij in de bluesband Mike and the Mellotones, waarmee hij regelmatig in binnen- en buitenland optreedt. Zie hun website: http://www.mikeandthemellotones.com/.

Klik op afbeelding voor het beluisteren van een nummer van Mike and the Mellotones

Eugenie van Ruitenbeek en Jan Nouwen zijn een stel zeer bewuste ouders, die er voor hebben gekozen om hun kinderen zelf thuis onderwijs te bieden. Op Argusoog Radio heeft Eugenie daar al eens iets over verteld. Evenals over het natuurlijk bevallen, waar zij zich een tijd lang intensief mee bezig heeft gehouden en sterk heeft gepropageerd. Jan Nouwen heeft zich erg verdiept in de ‘Spiral Dynamics‘ van de Amerikaanse filosoof Ken Wilber.

Samen hebbben zij onlangs het boek ‘Opvoeden in een gestoorde wereld‘ uitegegeven. Zij schrijven op hun website http://freeskoolnederland.wordpress.com/ over hun boek het volgende:

‘Opvoeden in een gestoorde wereld’ is het eerste boek dat in het Nederlandse taalgebied uitkomt dat laat zien hoe het werk van spirituele leraren als Eckart Tolle en vooral Barry Long concreet en praktisch toepasbaar gemaakt kan worden bij het begeleiden en opvoeden van kinderen.

Dit splinternieuwe boek van Nederlandse auteurs, wijst ouders de weg en geeft concrete en praktische handvatten hoe zij de negativiteit uit zichzelf, hun relatie met hun partner en hun kinderen kunnen halen waardoor de liefde die ze zijn, vrijelijk kan stromen. Het is een radicaal boek want het rekent af met alle excuses en uitvluchten om het ongeluk in ons leven als normaal te blijven beschouwen. De auteurs wijzen als hoofdoorzaak voor al het ongeluk in de wereld de mind aan, die losgeslagen is van de liefde, en er op eigen houtje een puinhoop van maakt. Het tot stilstand brengen van de op hol geslagen mind c.q. het versnellen van het bewustzijn is noodzakelijk om te komen tot een wezenlijk andere wereld.

Het gaat dus een zeer interessante uitzending worden, waarin mogelijk nog meerdere gasten zullen aanschuiven aan de stamtafel in het Radio Actief Praatcafé.

 

Radio Actief

21 februari 2014

22.00 – 24.00 uur