feb 272014
 

In deze uitzending is Paul Hendriksen van de Vereniging Aardehuis Oost-Nederland onze gast. Daarnaast zal Katy Olivia van End Ecocide Netherlands deelnemen.

Radio Actief is een programma van Hermie Saeijs en Arend Zeevat op Frontier Radio. Het wordt  tevens uitgezonden via Finding Voices Radio van Jeroen Ghuijs, die de techniek verzorgt. In dit programma willen zij mensen en organisaties voor het voetlicht brengen, die op een bijzondere manier actief bijdragen aan bewustwording.

De uitzending van Radio Actief van 28 februari 2014 is hieronder na te beluisteren:

  Paul Henriksen is al jaren actief op het gebied van milieu- en vredesbewustzijn. Hij is co-initiator Aardehuis, Transition Towns Netherlands & Deventer, trainer, lecturer, project manager. Daarnaast is hij een zeer bevlogen mens die gaat voor een goede zaak en is bereid daar veel energie in te steken. De Vereniging Aardehuis Oost-Nederland bestaat uit 23 huishoudens en is opgericht in 2006. Paulis samen met zijn partner daarbij betrokken. De bouw van de eerste huizen is vorig jaar van start gegaan, waarvan er inmiddels al enkele bewoond zijn. Het project is in verschillende opzichten uiterst vernieuwend en milieuvriendelijk.

 

  Katy Olivia is de Nederlandse vertegenwoordigster van de beweging Ending Ecocide Europe. Deze beweging zet zich op Europees niveau in voor het redden van milieu en natuur. Ze organiseren evenementen en lezingen om een groter publiek bewust te maken van de gevaren waar ons natuurlijk milieu aan blootstaat. Daarnaast is Katy “Bewust in Voeding Coach’. Ze heeft haar eigen website http://www.weetjevankeetje.nl/

Radio Actief

28 februari 2014

22.00 – 24.00 uur