mrt 202014
 

Deze week bij ‘De Gulden Snede’: Verkiezingen en het nut van activisme.
Op woensdag 19 maart zijn vele nederlanders weer gaan stemmen. Om de 2 jaar drommen massa’s mensen samen om hun stem uit te brengen op een van de marionetjes die onze zgn. politieke partijen claimen te vertegenwoordigen, erger nog, ze claimen zelfs “Volksvertegenwoordiger” te zijn. Deze week gaan we dat fenomeen eens uitgebreid analyseren en gaan we proberen uit te zoeken hoe het toch komt dat het volk deze voornamelijk egoistische mensen maar blijft ratificeren en hun goedkeuring blijft verlenen. Sterker nog, de meeste burgers willen ook goedkeuring krijgen van hun vertegenwoordigers, als een soort slaafse hond kijken we omhoog naar ons baasje in de hoop een aai over onze bol of een koekje te krijgen. Vanavond gaan we dit bizzare meester-slaaf fenomeen eens goed onder de loep nemen.
Luister nu Frontier Radio: “De Gulden Snede”


of via ons Youtube kanaal:


Het nut van activisme
De presentatoren van de Gulden Snede zijn dankzij een tip in aanraking gekomen met het youtube kanaal van de eigenzinnige “Larken Rose” zie link en hij heeft een nogal afwijkende kijk op het fenomeen activisme, een kijk die wij volledig onderschrijven. Vanavond gaan we het hebben over de gedachten van deze man en gaan we idd zien of activisme überhaupt enige zoden aan de dijk zet. Vaak ervaren activisten een tijdelijk moment van genoegdoening na een actie maar op de lange termijn ebt dit vaak weg en verandert er uiteiindelijk niets of zeer weinig. Is activisme in diens huidige vormen nog wel zinvol? of is het tijd voor een compleet andere aanpak. Tijdens de uitzending gaan we proberen deze vragen te beantwoorden.

 

Verder tijdens deze uitzending

- Onze nieuwe vaste rubriek “The Illuminati Informer”
- Muziek
- Frontier activiteiten
- Actualiteiten blokje