mrt 262014
 

 

Iedere vrijdag bij Frontier Radio kunt u luisteren naar het programma: “Gedonder op vrijdag”. Een radioshow met vaste presentatoren: Rob van der Zon, Maup Enthoven, Anthony Migchels en soms wordt het panel aangevuld met andere gasten. De techniek wordt verzorgd door Sel Ozylmaz.

 

 

Deze week: Advocaat Paul van de Waarsenburg, dagvaardde in november vorig jaar de ING. De casus: kan de bank zomaar geld drukken en tegen rente uitlenen? Deze week kreeg hij te elfder ure een nogal brutale reactie. We gaan met Paul uitgebreid in gesprek over deze cruciale rechtszaak. Met als extra gast, Martin Vrijland met een update m.b.t. de zaak Demmink. En tot slot  Leo Koehof met het vervolg over mms. En spontaan erbij Micha Kat in discussie met Martin Vrijland, over diverse connecties en geldstromen.

of via ons Youtube kanaal:

Programma van vrijdag, 28-maart 2014:

- Opening door Rob van der Zon
- Economisch nieuws, door Anthony
- Interview met Paul van de Waarsenburg, door Anthony
- Pauze
- Interview met Martin Vrijland door Anthony, spontaan er bij gekomen Micha Kat
- Interview met Leo Koehof, door Maup
- Boycot v/d maand
- Agenda + boekbespreking Frontier, door Maup
- Beëindiging programma

Leo Koehof site: http://www.jimhumbleverlag.com

Leo Koehof video: (17min) https://www.youtube.com/watch?v=FrwZN1cPfX8&hd=1

Martin Vrijland: site: http://www.martinvrijland.nl

Paul van de Waarsenburg site:  http://www.vandewaarsenburg.nl/

Anthony site:  https://gelre.org/

Real Currencies site:  http://realcurrencies.wordpress.com/

Micha Kat: http://www.klokkenluideronline.is/

Extra info: Advocaat Paul van de Waarsenburg heeft de ING Bank gedagvaard om zich te verantwoorden voor het verdienmodel dat door deze en alle andere commerciële banken wordt gehanteerd.
Het gaat erom dat de bank digitaal geld of beter gezegd betaalcapaciteit creëert op basis van het leningcontract dat een klant met de bank aangaat. Digitale schepping van betaalcapaciteit maakt 97% uit van de totale geldhoeveelheid. Dat 97% van al het geld ontstaat doordat u een schuld bij de bank aangaat is onweerlegbaar waar.

Dat banken hun verdienmodel koppelen aan de hoeveelheid geld die men uitleent in de vorm van rente is daarom lang niet zo vanzelfsprekend als nu nog algemeen wordt aangenomen. Immers banken vragen geld voor geld dat niet van hen is, omdat u door uw handtekening onder een leningcontract te zetten de bank machtigt om digitaal geld te creëren. Het is daarom veel logischer dat banken een tarief in rekening brengen voor hun dienstverlening, gebaseerd op tijd. Het zou ook goed zijn voor de concurrentie tussen banken en daardoor voor de kwaliteit van de diensten die banken bieden.

Het is moedig wat van de Waarsenburg doet en het zou in het belang van ons allen zijn, dus uiteindelijk ook van de banken, als er een einde wordt gemaakt aan private geldschepping en aan rentebankieren. Want neemt u van mij aan dat men zich ook bij banken op topniveau binnen de organisatie afvraagt hoe het nu verder moet. Ook bij banken begrijpt men dat het huidige systeem ernstige tekortkomingen heeft.

De ING Bank heeft in reactie op de dagvaarding een prominente hoogleraar en advocaat, gespecialiseerd in financieel recht, ingeschakeld. Het ‘gevecht’ wordt dus beslist op basis van juridische argumenten en we weten dat het juridische kader niet in alle opzichten aansluit bij de werkelijkheid om het voorzichtig uit te drukken.

Het is daarom zeer noodzakelijk dat in deze belangrijke zaak Paul van de Waarsenburg ondersteuning krijgt van een of meerdere zwaargewichten op het gebied van financieel recht. Als u hiervoor gekwalificeerd bent, wilt u dan contact opnemen met van de Waarsenburg? U helpt hiermee geschiedenis te schrijven. Zie website bovenaan.

Meer info & het volledige programma & hoe te beluisteren & het archief van Frontier Radio is terug te vinden op de website van Frontier Radio.