mrt 282014
 

Naar aanleiding van de eerder deze week in de publiciteit gebrachte veiligjheidsgebreken in de kerncentrale van Borsele, zullen we in deze uitzending in gesprek gaan met Jeroen Ghuijs. Daarnaast  hebben we Jan Nouwen als gast, die in zal gaan op het belang van hoe mensen met informatie omgaan.

Aan het begin vann het programma zal Dos Winkel een update geven van de ontwikkelingen rond de door de Sea First Foundation georganiseerde Wereld Oceaan Dag 2014.

Radio Actief is een programma van Hermie Saeijs en Arend Zeevat op Frontier Radio. Het wordt  tevens uitgezonden via Finding Voices Radio van Jeroen Ghuijs, die de techniek verzorgt. In dit programma willen zij mensen en organisaties voor het voetlicht brengen, die op een bijzondere manier actief bijdragen aan bewustwording.

Radio Actief van 28 maart 2014 is hieronder na te beluisteren:

Ook op ons Youtubekanaal te beluisteren:

Jeroen Ghuijs is de man achter Finding Voices Radio en achter de knoppen van dit programma. In een vorige leven heeft hij als veiligheidsinspecteur in de kerncenentrale van Borsele gewerkt en kwam daar op het spoor van haarscheurtjes, die zich in het reactorvat bevonden. Hij heeft dit gerapporteerd, maar er werd niets mee gedaan. Jarenlang heeft hij hierover het stilzwijgen bewaard, maar toen de centrale een verlenging van haar vergunning voor twintig jaar kreeg en er door autoriteiten onjuistheden over de veiligheid er van werden geuit, vond hij het tijd worden om een boekje open te doen over zijn bevindingen. Zijn openbaringen in de alternatieve media klonken luid door in de reguliere media. Zelfs zo luid dat ze er daar niet om heen konden om er ook over te berichten. Zo is Jeroen op 27 maart geïnterviewd voor het tv-programma Eén Vandaag.

Jan Nouwen was samen met zijn partner Eugenie van Ruitenbeek al eerder te gast in ons programma, om te spreken over hun boek ‘Opvoeden in een gestoorde wereld‘. Jan heeft zijn baan opgezegd om zich samen met Eugenie te kunnen wijden  aan de opvoeding van hun kinderen.  Jan is beroepsmatig als coach en begeleider betrokken geweest bij sociale innovaties. Hij heeft zo zijn eigen visie ontwikkeld op hoe mensen met informatievewerking om gaan en wat daar mis in kan gaan.

 

 

Radio Actief

28 maart 2014

22.00 – 24.00 uur