apr 032014
 

Deze gehele uitzending zal in het teken staan van dierenwelzijn in de meest brede zin en mensen die zich daar voor inzetten. We gaan daarover spreken met Geoffrey Deckers en Rosella D’ angeli.

Radio Actief is een programma van Hermie Saeijs en Arend Zeevat op Frontier Radio. Het wordt  tevens uitgezonden via Finding Voices Radio van Jeroen Ghuijs, die de techniek verzorgt. In dit programma willen zij mensen en organisaties voor het voetlicht brengen, die op een bijzondere manier actief bijdragen aan bewustwording.

De uitzending van 4 april is hieronder na te beluisteren.

of via ons YouTube kanaal:

 

De stem van  Geoffrey Deckers is al in eerdere uitzendingen te horen geweest, tijdens opgenomen interviews met Hermie. Onder andere in een interview rond de rechtzaak betreffende orca Morgan. Hij heeft zich al langere tijd bezig gehouden met dierenrechten en kent die wereld als zijn broekzak. Hij is mede-oprichter en voorzitter van Een Dier Een Vriend. Al op jonge leeftijd was Geoffrey actief als activist binnen het Dierenbevrijdingsfront.

 

Rosella D’ angeli heeft haar stem ook al eens eerder laten horen in onze uitzending, betreffende het vrij dansen van alle apen uit de apenhel van het BPRC in Rijswijk en het organisren van flashmobs en freezes. Zie onze  uitzending van 24 januari 2014.

Met beiden zullen we ingaan op hetgeen hen drijft in hun strijd voor dierenwelzijn en op een stuk geschiedenis van het dierenrechtenactivisme in Nederland.

 

 

Radio Actief

4 april 2014

22.00 – 24.00 uur