mei 212014
 

Deze week bij de Gulden Snede: Restschulden en de ramp voor de burger
Restschulden zijn schering en inslag in Nederland, in 2013 waren er 4522 gedwongen verkopen, 372.000 mensen opgenomen in de schuldsanering. Opgeteld gaat hier dus al om 625.000 personen. Om nog maar te zwijgen over de 2 miljoen gezinnen die rond moeten komen van 1500,00 euro netto per maand, te weinig voor een menswaardig bestaan in onze samenleving. Maandelijks komen er via deze weg complete gezinnen op straat, want een bail-out is natuurlijk alleen maar weggelegd voor de Banken.

Luister nu Frontier Radio: “De Gulden Snede”

Speciale Gast: Sandra Bronkhorst
Jaap en Sandra Bronkhorst togen in 2003 naar Friesland om een nieuw bedrijf op te starten, verhuur van klassieke motorjachten. Aanvankelijk liep het goed, en besloten zij een derde schip te financieren. Ze startten met een kapitaal van 250.000 eigen geld, na tegenvallende seizoenen, (je had toen enorm veel regen een aantal zomers lang), besloten zij het bedrijf stop te zetten en de schepen te koop aan te bieden. De bank verhoogde direkt de rente van 3.5% naar 10%. Het laatste schip heeft vier jaar te koop gelegen. Het eigen vermogen van Jaap en Sandra is inmiddels volledig verdampt, je gaat in zo’n situatie tenslotte het ene gat met het andere dichten.  Het echtpaar Bronkhorst besloot vervolgens in zee te gaan met een schuldsanerings buro, door wie zij volledig verkeerd zijn voorgelicht. Zo mochten zij gewoon doorgaan met hun media bedrijfje. Voordat zij het wisten was de wsnp uitgesproken en kregen zij een bewindvoerder op bezoek. Later die week gevolgd door een bezoek van de makelaar om hen te taxeren. Zij mochten niet meer ondernemen en de vof werd door het bureau uitgeschreven. Er werd een sollicitatieplicht opgelegd, Jaap op zijn 64 e en Sandra haar 51e. Terwijl ze sinds 1989 zelfstandig ondernemer waren!

Het huis kostte ooit 350.000 euro en werd getaxeerd op 190.000 voor snelle verkoop. Sandra kreeg door de stress last van zeer ernstige hartritme stoornissen en is zelfs afgevoerd naar het ziekenhuis. De executeurs hebben het laatste schip verpatst voor een fractie van de werkelijke waarde. Toen kregen zij vervolgens steeds rotbrieven van het bureau. De door Sandra en Jaap ingeschakelde advocaat vertelde dat de schuldsanering be-eindigd kon worden door gebruik te maken van de spijtoptanten regeling. Dat hebben zij gedaan, en zoveel mogelijk zijn zij toen de hypotheek achterstand gaan inlopen, echter een schuldeiser had executorial beslag op het huis gelegd. De achterstand ( 20.000) was terug gebracht tot 3.000. Voor pasen kregen zij echter een brief van de bank dat de prijs verlaagd moest worden of onmiddelijk de achterstand van 3.000 betalen. Toen knapte er iets en konden Sandra en Jaap het psychisch niet meer aan. Het huis is gedwongen verkocht met een restschuld van 123.000 euro.


Links naar eerdere publicaties over Jaap en Sandra

Verder deze uitzending
- De Illuminati informer
- Frontier ontwikkelingen
- Media en evenementen tips
- Muziek en agenda