okt 242011
 

Thema uitzending: Occupy in Nederland: start OccupyRadio.NL

Luister nu :  Frontier Radio 27 oktober 2011

In Nederland heeft de Occupy-beweging een stevige entree gemaakt door diverse protestacties. Zo  hebben zich zaterdag 15 oktober in Amsterdam velen verzameld voor de Occupy Amsterdam protestactie. Op het Beursplein stroomde het aantal mensen rond het middaguur al flink toe. Op het Malieveld in Den Haag hebben zich nu al ruim duizend demonstranten verzameld. Ook in Utrecht en Rotterdam zijn protestacties georganiseerd. Andere steden komen verder nog bij.  Na deze protestdagen zijn op meerdere lokaties tentenkampen gestationeerd.
De protesten volgen na Occupy Wall Street in New York die begon op 17 september en zich wereldwijd uitbreidden als een olievlek. Betogers spreken zich uit tegen de macht van banken, de inhaligheid van bedrijven en de falende politieke elite.

Wereldwijd neemt de aanhang van de Occupy-Beweging toe.

Op dinsdag 1 november 2011 start Occupy Radio; een wekelijks radioprogramma dat de ontwikkelingen van Occupy op de voet volgt, maar ook een verbindingsfactor wil zijn tussen de verschillende lokale initiatieven in Nederland.
Tijdens deze uitzending komen diverse mensen aan bod die betrokken zijn met Occupy in Nederland. Daarnaast wordt er live een open discussie gehouden over de invulling van een nieuw radioprogramma en radiozender (www.occupyradio.nl) .

Iedereen die zich dus betrokken voelt, vanuit een lokale afdeling of  met een eigen onderwerp, mag mee praten in deze uitzending. Dat kan via de telefoon: 036 8453999,  skype en chat van www.connectitradio.com en www.argusoog.org.

We bouwen samen aan een nieuw radio-programma!!!