dec 072011
 

Onderwerpen:
Lezing: Kristallen Schedels – Jaap van Etten (Frontier Symposium 2009)

Het nieuwe werken in de huidige tijd met..Levenskunst – Martien van Steenbergen (live)

Luister nu: Frontier Radio 8 december 2011

1e uur:
Lezing: Kristallen Schedels – Jaap van Etten (Frontier Symposium 2009)

Jaap van Etten

Jaap van Etten studeerde en promoveerde als bioloog aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn focus was ecologie en systematiek. Zijn passie was, behalve het wetenschappelijk onderzoek, ook lesgeven en andere vormen van het verspreiden en delen van informatie. In 1990 overleed zijn eerste vrouw aan kanker. In de periode van haar ziekte begon hij te begrijpen dat, hoewel de objectieve wetenschap ons heeft geholpen om veel dingen te begrijpen, het niet in staat is om alle antwoorden te geven. Hem werd duidelijk dat subjectieve elementen op zijn minst een even grote rol spelen. De kwantum fysica bevestigt de waarheid hiervan in toenemende mate.
De subjectieve benadering van het leven opened voor hem de deur naar zijn spirituele weg. Spoedig ging zijn aandacht meer naar de studie van subtiele energieen dan naar de study van de vorm en zijn meetbare electromagnetische energieen. Hij richtte zich vooral op de studie van de subtiele energieen van de mens, van de aarde en van hun interaktie. Hij noemde deze studie “metaphysische ecologie”. Hem werd duidelijk dat de energien van de aarde een sterke invloed hebben op ons welzijn. Hij is het dan ook volledig eens met de fysicus David Bohm die zegt dat we het universum alleen kunnen begrijpen als we behalve de studie van de zichtbare wereld ook die van de onzichtbare wereld, de wereld van de subtiele energieen bestuderen.
In 1994 ontmoette hij zijn eerste kristallen schedel en dit was voor hem een onverwachte emotionele ervaring. Als gevolg daarvan werden kristallen schedels toegevoegd aan zijn studies. Omdat kristallen schedels een effect hebben op zowel op de subtiele energieen van de mens als van de aarde vormen zij een belangrijk aspect bij het begrijpen van deze energieen.
Jaap woont nu 10 jaar in de Verenigde Staten waarvan acht in de buurt van Sedona, een plaats in Arizona, bekend om zijn bizondere energieen en de vele eigentijdse bijeenkomsten. Samen met zijn vrouw Jeanne Michaels heeft hij een centrum, Lemurantis, opgericht. Zij geven over de hele wereld lezingen en workshops over onderwerpen als aarde energieen, kristallen schedels, Atlantis en de menselijke spirituele evolutie.
Jaap is de auteur van “Crystal Skulls, Interacting with a Phenomenon” en werkt aan zijn tweede boek “Earth energies and Human Evolution”.

Meer info : http://www.lemurantis.com

2e uur:
Het nieuwe werken in de huidige tijd met..Levenskunst – Martien van Steenbergen (live)

Martien van Steenbergen

Werken in de huidige tijd is niet te vergelijken met hoe de generatie voor ons werkte. Het huidige werken vergt nieuwe vaardigheden zoals omgaan met nieuwe en verrassende technologische mogelijkheden. Maar dat niet alleen. Het vergt óók een totaal andere manier van in het leven staan. Een manier die ons niet een-twee-drie eigen is, omdat onze opvoeding en onze schoolcarrière gebaseerd zijn (en nóg!) op de manier van de generatie(s) voor ons.
Die nieuwe levens- en werkhouding is ons niet meegegeven; we moeten ons letterlijk levenskunstig scholen in een eigentijdse levens- en werkhouding. Medewerkers, organisaties, jij, wij allen, iedereen merkt de noodzaak daartoe.
Op de rand tussen wetenschap en spiritualiteit breekt iets nieuws door. Spiksplinternieuwe ontwikkelingen en verstorende innovaties die mens en maatschappij veranderen, en daarmee ruimteschip Aarde. Filosofie, wetenschap, kunst, cultuur, organisatie, technologie, natuur, netwerken, organisatie en de samenleving beginnen doorkijkjes te ontdekken naar de ontvouwing van al het nieuws.
Martien van Steenbergen zit met Aardbron en Wonderbaarlijk  er bovenop. Met uiterst gevoelige antennes en telescopen. Hij pikt deze signalen, stemt er op af. En met de voeten in de klei vertaalt hij dit naar toepassingen vol prachtige kansen voor iedereen, voor nu.
aardbron | wonderbaarlijk  is een initiatief van Martien van Steenbergen en Gaston Vilé. Dat wat ze verkondigen passen ze op zichzelf toe: .” We bouwen het vliegtuig terwijl we erin vliegen. De basishouding is geven vanuit overvloed.”

Martien van Steenberger is Ecosoof en Samenlevenskunstenaar. Hij is een man die zijn zijn visie’s in de praktijk toepast.

Hij zegt zelf: “Als je durft en je bereid bent om van de huidige top via het dal naar de volgende top te gaan ben ik je man. Geen incrementele verbeteringen, maar echt een stap naar de volgende top. Zo’n verstorende vernieuwing maakt je behoorlijk uniek en onderscheidt je van anderen. Kortom, als je vast zit, last hebt van concurrentie of een grootse gevaarlijke stap naar de volgende top wilt nemen ben ik je man. Evenwicht is flexibiliteit wanneer je geconfronteerd wordt met verandering. Volkomen evenwicht is volkomen flexibiliteit als je geconfronteerd wordt met voortdurende verandering.”

Meer info: http://visionier.nl  http://aardbron.nl