mei 292011
 

Onderwerpen:
Nia – Wilma Notermans
Spirit in Finance – Ivo Valkenburg

Luister nu:  Frontier Radio 28 oktober 2009

Interview met Wilma Notermans over Nia, een bewegingsconcept voor het hele lichaam.

Wilma Notermans heeft Nia geпntroduceerd in Nederland. Nia is een bewegingsconcept voor het gehele lichaam dat bestaat uit 9 verschillende bewegingsvormen uit dans, oosterse vechtsporten, yoga en Feldenkrais. Nia gebruikt beweging en muziek om het fysieke lichaam gezond te maken, het emotionele lichaam in balans te brengen, het mentale lichaam alert en het spirituele lichaam open te maken. Wars van prestatiedrang en competitie draait het in Nia om het plezier van het bewegen. Nia is 25 jaar geleden in de V.S. ontstaan en heeft zich over de hele wereld ontwikkeld tot een programma voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Wilma heeft Nia leren kennen in San Diego, Californiл, waar ze gewoond heeft. De combinatie van verschillende bewegingsvormen in een dans die weldadig is en veel ruimte geeft voor expressie en creativiteit heeft haar altijd geboeid. Sinds haar eerste les zijn Nia en Wilma onafscheidelijk. Ze is inmiddels gecertificeerd met een Nia Blue Belt en geeft sinds 5 jaar lessen en workshops in Amsterdam. Op dit moment zijn er 8 Nia teachers in Nederland. Naast haar werk voor de NiaNederland.nl website geeft ze met haar bedrijf Flow-n-Motion ook trainingen en workshops samen met Attitude in Amsterdam en Definest in Almere.

Meer informatie over Wilma en Nia kun je vinden op http://www.niawilma.nl.

Verder organiseert Wilma samen met Ursula Aerts de workshop Move Your Soul. Ook Ursula zal aanwezig zijn in de uitzending.

Website: http://www.definest.nl.

Interview met Ivo Valkenburg over zijn pas verschenen boek “Spirit in Finance”. 

Ivo Valkenburg is al bijna 25 jaar actief in de wereld van de financiлle dienstverlening. Eerst als pensioenadviseur, later als business coach, spreker, schrijver en organisator van workshops, retreats en een beroepsopleiding voor financiлle dienstverleners. Hij is vooral een man met een droom. ‘Als geld en materie ergens toe kunnen bijdragen, dan is het wel aan de creatie van de Hemel op Aarde’.

Met meer regeltjes en meer controle wordt de financiлle wereld niet hervormd. Faillissementen maken de sector niet gezonder. Wat nu nodig is, is Liefde. Dat is de boodschap van Ivo Valkenburg. Hij publiceert daarover op 22 oktober (2009) in Heusden het boek Spirit in Finance, waarin hij onverbloemd spirituele aspecten verbindt aan geld. Is Valkenburg gek geworden? Onwaarschijnlijk, want hij is een geziene figuur in de financiele wereld en weet waarover hij praat. Ivo Valkenburg nam in 1993 het Pensioen-adviesbureau Valkenburg over van zijn vader en begon zich te storen aan het optreden van verzekeraars en banken. Hij werd, samen met zijn broer, Falco Valkenburg, partner bij Towers Perrin en het economisch onderzoeksinstituut van Universiteit Nijenrode, Nyfer, de aanjager van een beweging die sinds 1994 zorgde voor grotere transparantie over kosten en provisies. Al ver voor de woekpolisaffaire en de val van de DSB-Bank zorgde zijn conclusies en aanbevelingen al in 2001 voor Kamervragen aan Gerrit Zalm.

“Liefde is de term die ik gebruik om mensen in hun hart te raken. We weten allemaal dat goede dingen niet tot stand komen zonder de passie waarmee mensen de dingen maken die hen echt na aan het hart liggen. Als dat waar is voor bijvoorbeeld lekker eten of mooie meubels, waarom zou dat dan anders zijn voor financiлle producten? De liefde voor het product dat je maakt, is direct verbonden met de liefde voor de mensen voor wie je het maakt. In de financiлle wereld zijn dat mensen die geld lenen, die sparen, die een risico willen verzekeren. Het gaat niet om het papiertje, het gaat om de geest waarin die producten gemaakt worden. Een boek wordt geen goed boek omdat er foutloos Nederlands in staat, maar omdat het de juiste snaar raakt. Het mag vreemd klinken, maar met contracten voor financiлle producten is het in de grond geen haar anders. Langzamerhand zijn er mensen in de branche, juist de mensen die opstaan in hun authenticiteit, die zien dat deze opvatting hout snijdt.”

Meer info: http://www.spiritinfinance.nl.