mrt 102017
 

8 Maart was het Internationale Vrouwendag, een dag met toespraken van en over vrouwen, besprekingen over problemen specifiek voor en met vrouwen en een dag om het ‘gegeven vrouw’ weer gewoon eens extra in het zonnetje te zetten voor al het goede dat door onze vrouwen onze wereld in komt.

roosj

Grappig dat de uit 1911 stammende Vrouwendag op acht maart wordt gehouden… Het getal acht staat onder meer voor seksualiteit (het achtste huis in de horoscoop), voor financiëel succes (numerologie) en voor macht, terwijl de maand maart, een lentemaand waarin de rokjes weer korter kunnen worden, is verbonden met het gevoelige en invoelende sterrenbeeld Vissen. Nou ja, zo kan men er natuurlijk altijd wel een mouw aan breien.

Waar op deze planeet vrouwenmishandeling, vrouwenmisbruik en vrouwendiscriminatie nog steeds een droevig stemmende alledaagse realiteit is en waar het ‘vrouw-dom’ zelfs ook zichzelf soms ongelukkig maakt via een maar al te gemakkelijk optredende overcompensatie en vermannelijking, daar is het – los van alle economische motieven van dit soort dagen als moederdag, vrouwendag, meisjesdag, pubertjesdag etc. etc. – helemaal geen slecht idee om de vrouw en de in haar tot uiting komende Godin af en toe eens extra te gedenken, te bedanken en te verwennen!

Frontier World doet dat dan ook, éigenlijk elke dag wel, door het geheel gelijkelijk behandelen van al onze hooggewaardeerde vrouwelijke meidewerkers, door een speciale korting voor vrouwen die héél veel bij ons kopen en door regelmatig in Frontier Magazine over vrouwen-dingen te publiceren.

In de recentste uitgave van dit prachtige tweemaandelijkse Magazine, vind u ondermeer een bijzonder artikel over een heel bijzondere Godin. Zij ziet er uit als een sportieve, gebronsde, slanke vrouw, maar dan voorzien van een leeuwinnenhoofd. Haar naam wordt al vélen eeuwen lang in vele werelddelen gereciteerd, aangezien zij, Sekhmet, de Godin van Terechte Woede, Ziekte, Vergeving en Genezing, zo’n beetje een van de allereerste Godinnen was die op deze planeet werd geëerd. De schrijfster verhaalt in dit artikel over een emotionele gebeurtenis die haar in een museum overkwam toen zij het bronzen beeld zag staan van de statig zittende Sekhmet met de levengevende Ankh naar de toeschouwer gericht. Waarlijk een beeld dat leeft of sluimert in elke vrouw!

Inspiratie voor dit artikel: SOTT

> Boeken over Vrouwen in de Frontier World Webshop