afrikantje en 99 andere kruiden

Afrikantje en 99 andere kruiden – Dinah Veeris

€ 19,50

Dinah Veeris is vooral bekend als kruidenvrouw en heeft een kruidentuin op Curaçao, ‘Dinah’s Botanic and Historical Garden Den Paradera’. Hier groeien honderden kruiden waarvan de meeste in het gehele Caribische gebied voorkomen. Reeds meer dan twintig jaar bestudeert zij de werking en het gebruik van deze planten. Vroeger werd deze kennis  van generatie op generatie mondeling doorgegeven. Om deze oude kennis te bewaren heeft Dinah Veeris alles opgeschreven om te voorkomen dat zij verloren gaat.
In dit boek leest u over de kruidensoorten en de gebruiken omtrent deze planten bij de culturen in het Caribische gebied, alsmede over de folkloristische en magische gebruiken. Aan het eind van het boek staan handige overzichten waarin de planten en hun medicinale werking gemakkelijk zijn terug te vinden.

Dinah Veeris is winnares van de Tula Award voor haar inzet en behoud van de Afrikaanse Cultuur (2000). Zij kreeg de Cola Debrot-prijs voor haar bijdrage aan de cultuur van Curaçao (2000) en de Exa Award (Curaçao) voor haar bijzondere bijdrage en visie inzake toerisme (2004).

Paperback
208 pagina’s
Prijs : € 19,50
Code : AF99