Frontier Magazine 2013 maart/april

Frontier Magazine 19.2, maart / april 2013

€ 5,95

Inhoudsopgave Frontier Magazine 19.2 maart – april 2013 (nr. 113). Verkrijgbaar als een papieren editie en een digitale versie via de gratis app Tablisto (www.tablisto.nl) op de Ipad en Android.

Brusselse encycliek codex alimentarius beknot persvrijheid
De Europese bedilzucht kent geen grenzen. Brussel vaardigt niet alleen ‘encyclieken’ uit over de juiste kromming van een komkommer, maar gaat ons straks ook verbieden een stukje te schrijven over voedingssupplementen.
Reizen met mandala’s door tijd en ruimte
Agnes van de Beek reist veel naar bijzondere plekken op de wereld om daar energetisch werk te verrichten zoals (her-)verbinden, opschonen en activaties met behulp van natuurgeesten, intentie en heilige geometrie. De laatste jaren is ze spontaan mandala’s gaan tekenen op deze reizen. Zij beschouwt mandala’s als een brug van het oude naar het nieuwe.

DofNA maakt de weg vrij voor vrije keuzes 
‘Je kunt processen middels een glimlach of middels een traan’, is een graag gebruikte quote van James van Weeren. Samen met Gina de Bruin heeft hij de Discharge of Neural Aspects-methode (DofNA) ontwikkeld. Een spectaculaire methodiek waar mensen met de meest uiteenlopende klachten baat bij hebben. Inmiddels weten velen uit binnen- en buitenland de weg naar hun praktijk 2mens care in Rijswijk te vinden. Wat bedoelt James met processen en wat is D of NA?

More than honey
In de documentaire More than Honey gaat regisseur Markus Imhoof op zoek naar de redenen waarom de honingbij met uitsterven wordt bedreigd. Imhoof, zelf telg uit een imkergeslacht, reist naar vier continenten om het mysterie te ontrafelen. De massale sterfte van de bijen is op zich geen mysterie. Ze sterven niet als gevolg van pesticiden, mijt, antibiotica, incest en stress. Het is een optelsom van al deze factoren. De bijen sterven als gevolg van het ‘succes’ van onze samenleving. Als gevolg van de mens. De mens die van de wilde bij een huisdier heeft gemaakt dat vatbaar is voor ziekte. Maar waarom staat de bij dat toe?’

Een memoriam voor Filip Coppens
Onverwacht is, medeoprichter van Frontier, collega en vriend, Filip Coppens op 30 december 2012 overleden. Medio december werd een zeldzame vorm van kanker bij hem geconstateerd. Zijn strijd daartegen heeft hij helaas verloren. Sinds 1993 was Filip betrokken bij het verspreiden van kennis omtrent oude beschavingen en UFO’s. Eerst via de uitgeverij Stichting Mens en Kultuur en later via Frontier. Hij is auteur van een reeks boeken geschreven in zowel de Nederlandse als Engelse taal.

Ik lust je rauw!
Een exclusief interview met Francis Kenter. Zij eet alleen rauw voedsel en voedt haar kind, Tom Watkins op met alleen rauwe voeding. Onlangs was Francis Kenter met haar zoon bij Pauw en Witteman waar een uitvoerige discussie is ontstaan of het wel verantwoord is hoe Francis haar kind opvoedt. Tijdens het laatste International Documentary Film Festival (IDFA) ging de documentaire Rauwer in première, waarin Francis en Tom gevolgd worden in hun dagelijkse leven waarbij het eten zonder gekookt voedsel een hoofdrol speelt.

De geheimen van Hildegard von Bingen
Hildegard von Bingen (1098-1179) geldt als eerste prominente vertegenwoordiger van de Duitse middeleeuwse mystiek. Zij schreef over religie, kosmologie, astrologie, natuurwetenschap, filosofie, theologie en botanie, dichtte en componeerde muziek. Er is veel onderzoek naar haar gedaan, met name door godsdienstwetenschappers en kunsthistorici. Het onderzoek van Gerrit Jan Keizer, mycoloog en klinisch psycholoog, werpt een heel ander licht op bepaalde aspecten van haar leven en werken.

Paleis Europa
Na het ‘nee’ van Nederland en Frankrijk tegen een Europees constitutioneel verdrag (1 juni 2005), gepaard gaande met een toenemende aversie tegen ‘Europa’, organiseerde twee jaar later de Stichting Koninklijk Paleis Amsterdam een drietal symposia om nader in te gaan op deze ontwikkelingen. Koningin Beatrix, al vijftig jaar een overtuigd aanhanger van de Europese gedachte en zeer betrokken bij ‘project Europa’, nodigde hiervoor persoonlijk zes vooraanstaande Europese intellectuelen uit om hun ideeën omtrent de toekomst van Europa in Paleis Noordeinde uiteen te zetten. Naast voorstanders van ‘project Europa’ waren er ook tegenstanders, twijfelaars en eurosceptici uitgenodigd.

Aloha Omata!
In 2009 is Omata Tutini door Paravisie uitgeroepen tot medium van het jaar. Haar missie is om mensen weer te leren positieve energie te ervaren, zodat zij weer van zichzelf en de wereld houden.

Ons leven in Fractal Space
Dragen wij een code in ons waarmee wij wonderen verrichten? En wat hebben wonderbaarlijke genezingen en stigmata te maken met moderne wiskunde?

De koning Steen – een onthulling
Edward Leedskalnin (1887-1951) bouwde eigenhandig een complex van megalithische blokken koraalsteen waarvan sommige een gewicht hadden van 30 ton. Hoe heeft hij dit gedaan? En wat wist hij van de oude Egyptenaren? Omdat Leedskalnin altijd alleen en meestal ‘s nachts werkte, heeft niemand ooit gezien hoe hij te werk ging. In verband met nieuwsgierige blikken koos hij er voor om alleen ’s nachts te werken. Nieuwsgierige buren verklaarden later dat Leedskalnin een steen verplaatste door zijn handen op de steen te leggen maar konden daarbij niet zien of hij iets in zijn handen hield.


En Verder…

Colofon
Column Ron Apeldoorn
Gezondheidsproducten
Frontier Gezondheidsdag
Boekenkatern

Wilt u niets missen over die onderwerpen die markante invloeden kunnen hebben op de toekomstige wetenschap of religie? Neem dan een abonnement op Frontier Magazine! Meldt u online aan, of neem contact op met: Frontier Magazine, Leliegracht 42, 1015 DH Amsterdam, tel: 020-3309151, website: www.frontierworld.nl, e-mail: info@frontierworld.nl
De digitale versie is verkrijgbaar via de gratis app Tablisto (www.tablisto.nl) op de Ipad.

Frontier Magazine is ook verkrijgbaar in onze winkel de Frontier Bookshop in Amsterdam.