fr194webshop

Frontier Magazine 19.4, juli / augustus 2013

€ 5,95


Inhoudsopgave Frontier Magazine 19.4 juli / augustus 2013 (nr. 115). Verkrijgbaar als een papieren editie en een digitale versie via de gratis app Tablisto (www.tablisto.nl) op de tablet.

Castorolie
Castorolie, in Nederland beter bekend als wonderolie, is een extract van het zaad van de Ricinus Communis plant. De therapeutische behandeling dateert al uit het oude Egypte, waar Cleopatra castorolie als verzorgingsmiddel heeft gebruikt. In het Eber Papyres, ca. 1550 v.Chr., wordt beschreven om castorolie toe te passen als oogdruppels bij geïrriteerde ogen om ze zodoende te beschermen.

De helende energie van het Osireion van Abydos
In dit artikel zullen we ons verdiepen in de helende energie van het Osireion van Abydos. Een van de meest mysterieuze en sacrale tempels van Egypte. Zij heeft alles te maken met andere dimensies en het buitenaardse. Haar energie kan ons helpen om in deze tijden vol verandering en vernieuwing in balans te blijven. Om in balans te blijven met de kosmische ordening.

Verboden Vruchten
De multinational Monsanto is monopolist op het gebied van genetisch gemanipuleerde zaden en bestrijdingsmiddelen (w.o. Roundup), met als bijverschijnselen massaal gifgebruik, armoede, gezondheidsproblemen, verstoorde markten, dode bijen en aantasting van de biodiversiteit, met alle gevolgen van dien. Eerder in de maand mei werd bekend dat de Europese Commissie werkt aan nieuwe regelgeving waarbij tuinieren alleen nog mag met door Europa toegelaten zaaigoed. Deze nieuwe verordening kwam tot stand door lobbywerk van o.a. Monsanto. Wat is Monsanto van plan met ons voedsel?

De cirkel van mens, kruid en klacht
Volgens kruidenvakvrouw Marjanne Huising is kruidengeneeskunde, meer dan een kruid adviseren bij een bepaalde klacht. Er is namelijk sprake van een diepgaande wisselwerking tussen de mens en het kruid. De klacht is eigenlijk het signaal om de cirkel weer rond te maken. Zij zal dit illustreren aan de hand van een vooral bij kinderen veelvoorkomende klacht: buikpijn als reactie op te veel indrukken.

Burning Man
Op een uitgedroogde rivierbedding van Black Rock Desert, Nevada − waar het stof door de bezieling naar kunstzinnige creaties opwaait − komen ieder jaar, een week lang, rond de 48.000 mensen bijeen om een nieuwe wereld te creëren. Met ingrediënten als radicale zelfexpressie, radicaal zelfvertrouwen, liefde voor kunst, maar vooral voor elkaar en een uniek thema, verandert de woestijn in een experimentele gemeenschap.

Van Trilling tot Harmonie
In het eerste deel van ‘Van Trilling tot Harmonie’ is ingegaan op hoe wiskundige wetmatigheden overal in het fysieke universum terug komen. In dit tweede deel zal worden ingegaan op hoe mathematica ook in het geestelijke domein overal opduikt, hoe computerterminologie helpt bij het inzichtelijke maken van geestelijke evolutie en wordt een inleiding gegeven in de dialectiek.

Hypnose
Hypnose wordt nog altijd omgeven met een sfeer van mysterie. Dit artikel heeft als doelstelling om door dat rookscherm van de mysterie heen te stappen en dit fascinerende en onderschatte fenomeen inzichtelijk te maken. Hypnose kent een toenemende belangstelling. Televisieprogramma’s, zoals ‘De nieuwe Uri Geller’ of
‘Van je vrienden moet je ’t hebben’ brengen het fenomeen onder de aandacht bij een steeds breder publiek.

De Egyptische Maan
De Maan: een vertrouwd hemellichaam op relatief korte afstand van de Aarde dat in vele opzichten tot de verbeelding spreekt. De enige natuurlijke satelliet van de Aarde die in vele mystieke verhalen een belangrijke rol speelt en wordt gezien als enige en stille getuige van het ontstaan van onze planeet. De Maan is altijd door de mensheid vereerd en aanbeden en vele oude steencirkels en monumenten zijn dan ook geconstrueerd volgens de belangrijkste omloop cycli van de Maan. De Aarde en de Maan als twee-eenheid.

Astronauten van ruimteschip Aarde
De ruimtereis van de eerste ruimtevaarder van Nederland, Wubbo Ockels. heeft
hem geïnspireerd om te streven naar een duurzame toekomst, maar deze ook daadwerkelijk te realiseren met tientallen projecten, uitvindingen en initiatieven. De natuurkundige, piloot, oudruimtevaarder en hoogleraar aan de Technische Universiteit Delft heeft maar één missie: “De mensheid zal het voor elkaar moeten
krijgen om in harmonie met de natuur van de aarde te leven. Je bent
astronaut van ruimteschip aarde”.

Bewegende stenen van Racetrack Playa
Op meerdere plaatsen in de wereld zijn er verhalen bekend over stenen die zichzelf
kunnen verplaatsen. Zelfs anno 2013 zijn ze nog waar te nemen.

En Verder…
Colofon
Grenzeloos actueel
Column Annabel Kumeling
Verzamelcatalogus
Boekenkatern

Wilt u niets missen over die onderwerpen die markante invloeden kunnen hebben op de toekomstige wetenschap of religie? Neem dan een abonnement op Frontier Magazine! Meldt u online aan, of neem contact op met: Frontier Magazine, Leliegracht 42, 1015 DH Amsterdam, tel: 020-3309151, website: www.frontierworld.nl, e-mail: info@frontierworld.nl

De digitale versie is verkrijgbaar via de gratis app Tablisto (www.tablisto.nl) op de tablet.

Frontier Magazine is ook verkrijgbaar in onze winkel de Frontier Bookshop in Amsterdam.