Cover_FR195

Frontier Magazine 19.5, september / oktober 2013

€ 5,95

Inhoudsopgave Frontier Magazine 19.5 september / oktober 2013 (nr. 116). Verkrijgbaar als een papieren editie en een digitale versie via de gratis app Tablisto (www.tablisto.nl) op de tablet.

Advocaat van de Waarheid
Interview met ex-advocaat Adriaan Bos, auteur van “Advocaat van de Waarheid”. In essentie gaat deze roman over liefde en vriendschap, over integriteit en het volgen van de innerlijke stem van waarheid, ook als dat tegen allerlei belangen ingaat. Actuele thema’s spelen een grote rol, zoals het opkomend populisme, de groeiende intolerantie, het falend (politiek) leiderschap en de dominante rol van technologie die erop gericht is de samenleving controleerbaarder en veiliger te maken, maar de privacy steeds verder uitholt.

De mysterieuze schelpengrot van Margate
Meer dan een eeuw geleden viel iemand ten noorden van het Engelse Dover in een gat en tot zijn stomme verbazing zag hij schelpen om zich heen. Ze zijn toen verder gaan kijken, en kwamen terecht in wat nu de schelpengrot van Margate heet. Vol enthousiasme zetten die mensen gaslampen in de grot en horden bezoekers kwamen er op af. Die gaslampen zorgden er wel voor dat de schelpen bedekt werden met een dikke laag roet. En die zit er vandaag de dag nog steeds op. Je ziet daardoor de patronen nog wel, maar alle kleur is verdwenen. Een kijkje waard in deze onbekende grot.

De Blije Bank
De crisis waarin we ons bevinden, is niet zozeer een geldcrisis maar een crisis van bewustzijn. Het kan anders, als u en ik dat werkelijk willen. Het aanpakken van het huidige onrechtvaardige, ziekmakende geldsysteem wordt dan ook hoog tijd. En dus tijd voor een ander bank systeem. Peter Toonen gaat in dit artikel in gesprek met Ronald Bernard, de initiator van de Blije Bank.

Broodbuik
Steeds meer mensen zijn intolerant voor gluten, hebben een tarweallergie of coeliakie. Glutenvrije produkten zijn gemakkelijk verkrijgbaar in de winkels. Maar hoe ongezond tarwe werkelijk is, ook voor iedereen die niet aan bovenstaande lijdt, is veel minder bekend. Als we minder tarwe nuttigen, vallen we niet alleen af, maar verdwijnen allerlei vage vermoeidheids- en buikklachten, kunnen we ontstekingen remmen en type 2 diabetes terugdringen. Het gevaar van tarwe is hét gezondheidsissue anno nu.

Coca
De heilige plant coca wordt al eeuwen door de traditionele culturen in de Andes en Amazone gebruikt voor zijn helende en energie versterkende eigenschappen. De plant heeft krachtige alkaloïden. De plant wordt gezien als een zogenaamde teacher of master plant, omdat de plant een devotionele alertheid opwekt. De plant wordt ook veel in rituelen gebruikt. Coca heeft eigenschappen om concentratie en meditatie te verbeteren. Het is een plant die veel door sjamanen gebruikt wordt.

Van Trilling tot Harmonie: deel 3
Dit is het (voorlopig) laatste deel in de 3 delige serie “van Trilling tot Harmonie” en wellicht het meest rationele deel van deze serie. In dit derde deel wordt het verschil tussen getal en woord, subjectief en objectief, weten en geloof enz. zichtbaar gemaakt via de kracht van iets uniek menselijks, namelijk de rede.

Rechten en Plichten van Robots
De auteur van der Pluijm van het boek “Rechten en Plichten van Robots“ betoogt dat de mensheid binnen een generatie voor fundamentele keuzes komt te staan hoe de komst van deze steeds slimmere computersystemen maatschappelijk moet worden ingebed. Wordt de zaak op zijn beloop gelaten, dan zal de mens ondergeschikt worden aan de machine. De auteur betoogt dat op korte termijn een maatschappelijke bewustwording nodig is om vervolgens ingrijpende maatschappelijke aanpassingen door te voeren. Zo vereist de komst van lerende systemen volgens hem nieuwe wetgeving die het gebruik van slimme algoritmen moet reguleren.

De Sfinx in India
De sfinx is van alle mythologische wezens misschien wel het meest mysterieuze. Niet in de laatste plaats door de beroemdheid van de grootste en bekendste van alle sfinxen die de piramiden van Gizeh bewaakt. Deze leeuw met een mensenhoofd fascineert en inspireert tot de dag van vandaag. Maar wat weten we eigenlijk van de sfinx? Waarom is dit enorme door mensen lang geleden vervaardigde sculptuur zo fascinerend? En waarom is het toegevoegd aan het piramiden complex van Gizeh en wanneer? Welke betekenis had de sfinx voor de mensen die hem uithouwden uit de levende rots?

Mystieke Ziekenhuis Ervaringen
Fotograaf, onderzoeker en auteur Jan Willem Verkerk kwam in 2012 vanwege dikke darm kanker in het ziekenhuis terecht. Tijdens zijn 10 dagen aanwezigheid in het ziekenhuis ervoer hij mysterieuze gewaarwordingen, wat waarschijnlijk van invloed is geweest op het snelle herstel van de ingrijpende operatie.

Antenne van Gizeh – een onthulling
De Grote Piramide van Gizeh als antenne. De Aarde-frequentie wordt waarschijnlijk nog steeds opgevangen door de Grote Piramide van Gizeh in zijn hoedanigheid als de antenne van Gizeh. Net als de ‘Wardenclyffe toren’ van de Servisch-Amerikaanse wetenschapper Nikola Tesla waarvan niemand kon zeggen waar deze precies voor diende, maar alles te maken had met de planeet Aarde als resonantiesysteem. Opvangen, versterken, gebruiken en verspreiden van de resonantiefrequentie van de Aarde. Een trilling als ‘energiedrager’ van vrije energie.

En Verder…
Colofon
Column Paul Harmans
Verzamelcatalogus
Boekenkatern

Wilt u niets missen over die onderwerpen die markante invloeden kunnen hebben op de toekomstige wetenschap of religie? Neem dan een abonnement op Frontier Magazine! Meldt u online aan, of neem contact op met: Frontier Magazine, Leliegracht 42, 1015 DH Amsterdam, tel: 020-3309151, website: www.frontierworld.nl, e-mail: info@frontierworld.nl

De digitale versie is verkrijgbaar via de gratis app Tablisto (www.tablisto.nl) op de tablet.

Frontier Magazine is verkrijgbaar in ongeveer 1000 boekwinkels en kiosken in Nederland en België en ook in de Frontier Bookshop in Amsterdam.