Web_FR196

Frontier Magazine 19.6, november / december 2013

€ 5,95

Frontier Magazine 19.5 september / oktober 2013 (nr. 116). Verkrijgbaar als een papieren editie en een digitale versie via de gratis app Tablisto (www.tablisto.nl) op de tablet.

Inhoudsopgave:
Wat bankiers zouden moeten weten

Als u een hypotheekcontract met de bank tekent voor een lening van 200.000 euro wat gebeurt er dan?  De bank tikt het getal 200.000 in de bankcomputer als zijnde een vordering die ze op u hebben. Maar omdat er altijd een linkerkant en een rechterkant op de balans is, dus ook op de bankbalans, wordt er vervolgens op de rechterkant van de balans een tegoed ten gunste van u ingetikt van hetzelfde bedrag. U heeft dan een tegoed van de bank en een schuld aan de bank en de bank heeft op dat moment 200.000 euro gecreëerd die er voor het tekenen van het contract niet was. Zoiets heet geldschepping door schuld. Dit geld is niet van de bank, het is van niemand. Toch vraagt de bank er rente voor…

Fukushima, Pinokkio en Regenboogmagie
Direct persoonlijk of lijfelijk geraakt worden lijkt de enige manier geworden waardoor de massamens nog aanstoot kan nemen aan het oprukkende onmenselijke. Alles binnen een tragische paradox, want juist het gegeven dat de mens zich tot een diersoort ontwikkelde die behalve visueel licht en donker ook ideologisch licht en donker leerde waarnemen onderscheidde hem ooit van de primitieve levensvormen. Zeker, wereldwijd zijn er grote demonstraties. Maar gezien de ernst van de NWO-status is het bij lange na niet genoeg. Vooral in Nederland gedraagt men zich bij voorkeur als een vrijwillige plofkip.

Ahimsa – geen geweld
Bijna alle grote geloofssystemen hebben het “Gij zult niet doden” (Ahimsa) hoog in hun vaandel staan. En toch, als men ziet hoeveel dieren er nu elke dag op 5 continenten afgeslacht worden, hebben deze religies blijkbaar hun vaandel gestreken.

Nieuwe perspectieven van Vrije Energie
Diverse geïnteresseerden in Vrije Energie ontwikkelingen stellen regelmatig de vraag of er nog nieuwe ontwikkelingen zijn. Dick Korf is al ruim 5 jaar heel enthousiast op zoek naar Vrije Energie oplossingen, en heeft daarvoor diverse continenten bezocht. Als je als techneut er echt in gelooft dan weet je dat het op een goede dag gaat gebeuren. En de doorbraak lijkt nu nabij!

Acht essentiële suikers die van levensbelang zijn voor  lichaam en geest
Essentiële suikers oftewel glyconutriënten zijn basale elementen van onze cellen. Ze zijn onontbeerlijk voor de communicatie van de cellen onderling en voor het gezamenlijk afweren van schadelijke indringers.  Het is een recentelijk ontdekte categorie voedingsstoffen, die voor een optimale gezondheid op celniveau zorgt.

Nederlanders en Irokezen
In 1613 ontmoetten de Nederlanders en de Mohawks elkaar aan de oostkust van wat nu Amerika heet. Zij sloten een vriendschapsverbond voor ‘as long as the grass grows green, the sky is blue and the rivers flow’. Dit jaar, exact vierhonderd jaar later, herdenken we dat verdrag, ‘the Tworow-treaty’. We staan zelfs op overheidsniveau stil bij dit historische feit, en in mindere mate ook dat we nalatig zijn geweest in het nakomen van de afspraken van dit tijdloze verdrag.

De overwinning nabij!
Als u de Amerikaanse president Obama ziet dan dacht u een paar jaar geleden nog aan “Change”. De volslagen onbekende Obama kwam uit het niets als de gekleurde verlosser die ook de Amerikaanse deelstaat Europa wist te overtuigen met zijn gesprekshypnose technieken. De woorden die hij gebruikte gingen gepaard met handgebaren. De combinatie van die twee zorgen voor een verankering in uw onderbewustzijn. Nu is nooit duidelijk gedefinieerd geweest wat die verandering nu feitelijk in zou houden. Wel was iedereen gevoelig voor het charisma van Obama.

De mysterieuze grotten van Oman & de Arabische luipaarden
Erg zeldzame en speciale wonderen kunnen gevonden worden op het Arabisch schiereiland, in de magnifieke en goed geconserveerde sultanstaat van Oman: Niet alleen de Egyptische gier en berggazellen, maar ook de laatste Arabische luipaarden (Panthera pardus nimr) zijn er te vinden, voornamelijk in de Dhofar-bergen in het Zuiden. Ondanks dat er veel is gedaan om deze zo elegante en verfijnde diersoort te beschermen, zijn er slechts enkele volwassen luipaarden over.

Hoe word ik vegetariër in één jaar?
Als je ervoor voelt om vegetariër te worden, kan het raadzaam zijn dit als experiment voor jezelf eerst eens voor 1 jaar uit te voeren. En jezelf in het eerste half jaar, bijvoorbeeld 2 maal per maand, toe te staan vlees te eten en bijvoorbeeld het tweede halfjaar één maal per maand. Op die manier geef je jezelf de tijd en de ruimte en is de overgang geleidelijker.

Wat is water?
Het is de meest voorkomende stof op onze planeet en in ons lichaam. Het vormt het hoofdbestanddeel van onze voeding, wordt ook wel de bron van het leven genoemd en is het eerste waar wetenschappers naar zoeken wanneer ze naar leven op andere planeten zoeken. Het speelt een fundamentele rol in iedere geloofsovertuiging of spirituele stroming en wordt genoemd in de eerste zinnen van de bijbel. Maar ook in de seculiere wereld zijn begrippen als ‘flow’ en ‘stromen’ volledig ingeburgerd en geaccepteerd. Waarom is dit? Water is toch gewoon water?

De erfenis van de Egyptische Leeuw – een onthulling
Gerekend vanaf het zogenaamde lentepunt is de Leeuw het vijfde teken van onze – uit twaalf tekens bestaande – dierenriem. In de astrologie wordt dit teken geassocieerd met het element Vuur, met als traditionele heerser de Zon: de ‘brenger van leven’. In onze huidige cultuur is de Leeuw de koning der dieren, maar in vele oude culturen had de Leeuw een belangrijke symbolische functie met bijbehorende eigenschappen zoals kracht, wijsheid, moed en waakzaamheid. In het Oude Egypte werd hij vertegenwoordigd door de wakende God ‘Aker’

Zien zonder bril
Als je al jaren een bril draagt, kun je het niet voorstellen dat je goed kunt leren zien zonder bril. Het klinkt dan als een magisch iets, ‘Hocus-Pocus’ zegt men dan, maar er is niets van ‘Hocus-Pocus’ aan. Ogen gaan slecht zien als er spanning staat op de oogspieren. Het is een diepe overtuiging die bij ons is binnengebracht, dat je alleen maar beter kunt gaan zien mét een bril of lenzen.

En Verder…
Colofon
Agnes mandala’s
Producten: …
Boekenkatern

Wilt u niets missen over die onderwerpen die markante invloeden kunnen hebben op de toekomstige wetenschap of religie? Neem dan een abonnement op Frontier Magazine! Meldt u online aan, of neem contact op met: Frontier Magazine, Leliegracht 42, 1015 DH Amsterdam, tel: 020-3309151, website: www.frontierworld.nl, e-mail: info@frontierworld.nl

De digitale versie is verkrijgbaar via de gratis app Tablisto (www.tablisto.nl) op de tablet.

Frontier Magazine is verkrijgbaar in ongeveer 1000 boekwinkels en kiosken in Nederland en België en ook in de Frontier Bookshop in Amsterdam.