FR202

Frontier Magazine 20.2, maart / april 2014

€ 5,95

Radio Actief: De jongste ster aan het Frontier Radiofirmament
Sinds 3 januari 2014 is Frontier Radio weer een nieuw programma rijker. Het programma heet Radio Actief en wordt gepresenteerd door Hermie Saeijs en Arend Zeevat. Op de vrijdagavonden tussen 22.00 en 24.00 uur wordt het uitgezonden.

Graancirkels; het einde van een tijdperk?
Nimmer was de verdeeldheid tussen graancirkel liefhebbers en de boeren – maar ook tussen graancirkel liefhebbers onderling – groter dan het afgelopen jaar. Discussies die, mede door de aandacht in de sociale media, afschrikwekkende vormen aannamen en waarbij de toon akeliger en persoonlijker werd naarmate het seizoen vorderde. Na een seizoen als dat van 2013 moeten we rekening houden met de mogelijkheid dat er tegenwoordig veel meer graancirkels door mensen gemaakt zijn dan we vermoeden of hopen.

Guardian Angel
Een kruidenmix, afkomstig uit het Amazone gebied, op basis van alcohol die er zorg voor draagt dat het systeem virale en bacteriële aandoeningen kan bevechten zoals malaria, dengue, lyme, cholera en griep.

Een landschap tempel in Nederland
Nederland bevat plaatsen die je de mogelijkheid geven om je bewustzijn uit te breiden, en balans en heling in je leven te brengen. In het grijze verleden waren mensen zich bewust van die plaatsen. Zij lieten boodschappen in het landschap achter, zodat ieder die na hen komt deze plaatsen kan vinden. Deze boodschappen werden al eerder herkend door degenen die na onze verre voorouders leefden. Zij besloten deze plaatsen te markeren door het maken van constructies, zodat ze nog makkelijker te herkennen zijn. Deze constructies werden soms later vervangen of herbouwd, maar ze markeren nog steeds de plaatsen met een energie die mensen, ook in deze tijd, kan helpen op hun persoonlijk reis.

Eet Smakelijk, Leef Gezond!
Ondanks een overvloed aan informatie, wetenschappelijk onderzoek en boekenwijsheid, zijn er nog ontzettend veel mensen die zich niet fit, niet gezond en vooral niet gelukkig voelen.

Dit inspireerde de schrijvers Lucas Slager en Fredy Wamelink om ondanks de genoemde overvloed aan informatie, in een compact boekwerkje, duidelijk en begrijpelijk op een rij te zetten wat in essentie belangrijk is om te weten over voeding: basis kennis die iedereen zou moeten hebben.

Hoe jouw droom werkelijkheid wordt
Dromen, waarom heb je ze? Wat betekenen ze en wat kun je ermee? Vragen die velen zich stellen. En wat gebeurt er als je beseft dat je droomt? Lucide dromen: met een beetje oefening kan iedereen het.

Een vogelvlucht over 2014
Het Chinese jaar van het ongeduldige  Donderpaard  is begonnen op 30 januari 2014 en eindigt op 20 Januari 2015. Het Chinese sterrenbeeld Paard is identiek aan het westerse sterrenbeeld Boogschutter wat staat voor:  Lange reizen, wijsheid, tolerantie, inzicht, filosofie, wijsbegeerte, open geest, levensovertuiging, religie, het geloof, God, andere culturen en het laatste vuurteken. Al deze begrippen zullen een belangrijke rol spelen in dit jaar.

Bun Sani theesoorten
De tijd waarin wij leven vraagt meer dan ooit om bewuster met ons lichaam om te gaan. Met daaraan gekoppeld het bewuster omgaan met onze voedingskeuze en keuze van heilzame natuurlijke manieren om het lichaam bij te staan en/of te genezen. “Oude” kennis in een nieuw jasje komt op allerlei manieren weer bovendrijven. Het is aan ons om dit voor onszelf te onderzoeken en uit te proberen en/of deze “oude” kennis te delen. De Bun Sani theesoorten kunnen daar bij helpen.

NASA, A Human Adventure
Van  juni 2013 tot en met  januari 2014 was in de Jaarbeurs in Utrecht de reizende expositie van de NASA: A Human Adventure te zien. Op 4000m2 waren meer dan 300 voorwerpen te zien die een overzicht gaven van 50 jaar ruimtevaart geschiedenis, verdeeld over verschillende ruimten met steeds een ander thema. Van de vroegste raketprototypes, ruimtevaart pakken, raketmotoren, een replica van een maan auto, telescopen tot hedendaagse ruimtevaart hardware, alles kwam aan bod.

Aardse Vulva voor Kosmische Energie
Een immens krachtig veld van energie wordt gevormd door de piramiden op het plateau van Gizeh. Het zien en ervaren van deze piramiden en de Sfinx ervoor, is een ervaring die je de rest van je leven bij zal blijven. Wat is de betekenis van deze monumenten van een oeroude  beschaving?  Heeft deze betekenis in onze huidige tijd anno 2014 een bijzondere, actuele boodschap? Wat zijn de actuele mogelijkheden van de piramiden en de Sfinx van Gizeh voor het bewust worden van de hogere dimensies. En wat is de betekenis van deze monumenten als erfgoed van onze wereldgeschiedenis.

Kinderen en straling
Steeds meer kinderen krijgen een label. Wat is er aan de hand met deze kinderen? Zijn deze kinderen ´anders´? Kinderen van deze tijd hebben prachtige kwaliteiten zoals (hoog)gevoeligheid, een sterke intuïtie en een grote innerlijke wijsheid. Het zijn de vernieuwers, ontdekkers en wijze beslissers van deze tijd. Ze dragen een boodschap uit: het is tijd voor verandering. En verandering vraagt niet om labelen, maar om anders denken.

En Verder…
Colofon
Agnes mandala’s
Column Steven de Bruijn
Column Anthony Migchels
Gezondheidsproducten
Boekenkatern