FR204-001-1

Frontier Magazine 20.4, juli – augustus 2014

€ 5,95

Inhoud van Frontier Magazine 20.4:

De Cirkel – plattegrond van het leven
De Cirkel is een eenvoudig universeel model waarin ieder mens zichzelf feilloos zal kunnen herkennen. De Cirkel kan gezien worden als de ‘plattegrond van het leven’, waardoor soms pijnlijk duidelijk wordt wat je geestelijke positie is, ten opzichte van het midden van je eigen cirkel. Tegelijkertijd krijg je daardoor ook de aanwijzingen om de weg naar het midden van je eigen cirkel terug te vinden. De Cirkel geeft ieder mens zijn of haar eigen verantwoordelijkheid terug.

Het leven en de magie van Dion Fortune
In 2010 had Nancy Polet een mystieke ervaring in de White Spring in Glastonbury. Sinds die tijd heeft ze veel onderzoek gedaan om die ervaring te kunnen verklaren. Dit onderzoek bracht haar op het spoor van occultiste, magiër, trancemedium en schrijfster Dion Fortune die lang in Glastonbury gewoond heeft. Dion Fortune wijdde haar leven aan de ‘Western Mystery Tradition’. Dion stelt dat magie de kunst is om veranderingen te bewerkstelligen in overeenstemming met de wil.

Ik Financierde Hitler
Grootindustrieel Fritz Thijssen publiceerde in 1941 het boek “Ik Financierde Hitler”, waarin hij beschrijft hoe het kon gebeuren dat een leger van 4.500.000 Duitsers al in 1933 door Hitlers geld werd gevormd. Waar kwam dat geld vandaan? De Amerikaanse Union Banking Corporation werkte in Duitsland samen met Fritz Thijssen en financierden vervolgens de oorlogsmachine van Hitler. Als mededirecteur van IG-Farben kreeg Fritz Thijssen de opdracht van Hitler´s regering om het koolvergassings-productieproces te ontwikkelen. Via dit vergassen van kolen kon men vliegtuigbrandstof produceren en ook synthetisch rubber, zodat de Duitse industrie grootdeels olie- en rubber onafhankelijk werd. In dit artikel gaat Fritz Thijssen in op de reden waarom hij dit boek heeft geschreven.

Mystieke Plekken
Al geruime tijd houden Jan Willem Verkerk en Annemieke Loots zich bezig met het bezoeken, bestuderen en fotograferen van mystieke plekken in binnen- en buitenland. Zij exposeren elke maand met een nieuwe mystieke plek en er zijn inmiddels twee boeken van hun over mystieke plekken uitgekomen. In dit artikel geven zij enige duidelijkheid over wat zij mystieke plekken vinden en natuurlijk over wat mystiek is.

De Paus en de Inquisiteur
In lang niet alle ogen waarin ik tuur, voel ik me gespiegeld. Dat komt waarschijnlijk omdat ik, ondanks mijn werk waarin ik veel mensen zie, niet altijd diep genoeg kijk. De ogen die me echter in deze spiegel aanstaren, zijn wel heel uitdagend. Ze laten me heel diep zoeken.

Shilajit
Shilajit is een complexe natuurlijke mix van ten minste 85 mineralen afkomstig uit prehistorisch plantenmateriaal. In de Indiase geneeskundige systemen zoals Ayurveda en Siddha wordt Shilajit al eeuwenlang gebruikt. Shilajit wordt in de Ayurveda gezien als een ‘Rasayana’, dat helpt om kracht, immuniteit en vitaliteit te versterken.

Zuid Afrika: Miljoenen Ruïnes
Het verhaal van Michael Tellinger is op zijn minst opmerkelijk te noemen, van de (her)ontdekking van een fossiele reuzen voetafdruk in steen tot het oprichten van de politieke partij ‘UBUNTU’ die als speerpunt ‘Togetherness’ heeft, en pleit voor de afschaffing van het banksysteem en geld. Ja, Michael Tellinger is running for president. En ik denk dat Nelson Mandela hem in spirit en soul vanuit de hemel zal steunen. Wie de kans heeft om een lezing van hem bij te wonen zal in een duizelingwekkende achtbaan van baanbrekende ontdekkingen door duizenden jaren geschiedenis worden getrokken om er strijdlustig voor de toekomst te worden uitgeslingerd.

Holistische geneeskunde en de kracht van de en/en benadering
De hedendaagse westerse geneeskunde gaat uit van een materialistisch mensbeeld. In de opleiding tot arts staat dan ook in geen enkel boek iets over de helende kracht van de Ziel. Vanuit deze materialistische visie wordt ons zorgsysteem steeds zakelijker. Om dit te verduidelijken gaat huisarts Richrd Hoofs in dit artikel in op enkele recente zorgwekkende ontwikkelingen in de hedendaagse gezondheidszorg. Ook zal hij ingaan op de oplossing voor deze doodlopende weg; een nieuwe, holistische geneeskunde die uitgaat van een en/en benadering.

Rebird: Roofvogels als managementtool
Onder de noemer Rebird geeft Fares Boustanji al jaren trainingen met roofvogels die laten zien wie je daadwerkelijk bent. Pas als je succesvol leiding kunt geven aan jezelf, kun je succesvol leiding geven aan roofvogels. Door het gedrag en handelingen haarfijn aan te voelen en te spiegelen met authentiek gedrag van bijvoorbeeld de directeur of de manager helpen roofvogels deze hun leidinggevende kwaliteiten te verbeteren. Door zijn ervaring interpreteert Fares de feedback die de vogels hem geven en begeleidt hij CEO’s en boards van multinationals. De communicatietraining maakt je bewust van tot dan toe onbewuste communicatie. De confrontatie komt veelal neer op het verschil in identificatie met wat je doet ( de functie) of wie je bent. Roofvogels werken als een Spiegel op de deelnemende cursisten tijdens de trainingen.