Frontier Magazine 2015 COVER

Frontier Magazine, 21.05 september – oktober

€ 5,95


Inhoud
 
Thierry Baudet

Openhartig gesprek met jurist en rechtsfilosoof Thierry Baudet, bekend van radio en TV. Conservatief of vrijdenker? Oordeel zelf aan de hand van dit gepeperde interview over onder meer de EU, de euro, de Islam, Marokkanen, Israël, het politieke establishment, links, de alternatieve media,  ‘Deep State’ en vrouwen.
 
Onderwijs

Na dertig jaar bedrijfsleven heeft persoonlijke coach en adviseur Lucas Slager inmiddels acht boeken over bewust leven geschreven. In dit artikel stelt hij de alomtegenwoordige dwang aan de kaak waarmee we onze kinderen, en onszelf, in een geestdodend keurslijf dwingen. Hervind het onbevangen kind en de droom in jezelf!
 
Cactusvijgolie

Ze smaken sappig en lekker, een beetje naar peer en zijn daarnaast voedzaam én geneeskrachtig én geschikt om er producten mee te maken die zowel mens als milieu reinigen. Een soort wondervijg dus, die ook in ons land aan een opmars bezig is.
 
Anastasia 8-1

Een voorproeve van de zonet verschenen Nederlandse vertaling van boek 8-1 uit de vermaarde Anastasia-reeks: het verband tussen een hectare grond en de spirituele ontwikkeling van een persoon.
 
Café Noir

Huisrts en coach Richard Hoofs introduceert zijn nieuwe roman Café Noir – een deels door zijn eigen leven geïnspireerd verhaal over de passies en levens van drie jonge mensen die elk een heel eigen invulling geven aan hun bestaan, en dan op een onverwachte manier voorgoed met elkaar verstrengeld raken. Wat is de verbinding met je levensbestemming?
 
Soevereine Mens

Hoe word je onafhankelijk en dus onderdaan-af? In het recente boek van robert; van de familie boerman en luca; van de familie van dinter staat haarfijn beschreven hoe dat werkt. Makkelijk is het niet, bevrijdend en hier en daar ronduit komisch wél. Hier een greep in de vorm van een brief aan de toen nog regerende‘Koningin.’
 
Nachtschade

Pa prikt… A! Soms zegt een naam alles, volgens onze Dr. Feelgood. Paprika’s, aardappels, aubergines, en tomaten (‘vloek van de Inca’s’) komen van oorsprong uit de Peruviaanse Andes en hebben Europa veroverd. In onze geschiedenis waren deze importplanten een uitkomst bij misoogsten van graan, bonen en andere inheemse gewassen, maar ze fokken wel je spijsvertering op.
 
Interview Tesla

Primeur voor Nederlands bladenland: het zelden gepubliceerde en nu eindelijk door Guido Jonkers van wanttoknow.nl vertaalde interview met wetenschapspionier Nikola Tesla in 1899. ‘Jij en ik zijn elektriciteit in menselijke vorm. Ik had de hele aarde willen verlichten. De sleutel van genezing zit in onze harten en evenzeer, in het hart van wat we het Universum noemen.’
 
Sheela-nagig

In Engeland en Ierland vind je ze: eeuwenoude, gebeeldhouwde lelijke vrouwen die grijnzend hun vulva spreiden en tonen. Hoeren of heiligen, en wat is de link met het oude Mesopotamië en met de latere vrouwvijandigheid van de Kerk? Auteur Annemieke Witteveen zoekt het voor ons uit.  ‘Bijna komisch hoe uitdagend dit beeld was in een tijd waarin de macht van de vrouw werd vernietigd.’
 
Vlierbes

In de reeks Magische Natuur beschrijft Benjamin Adamah de vlierbes, een halfstruik die groeit ‘tussen boven- en onderwereld.’ Voedzaam, goed voor de weerstand en bij uitstek geschikt als materiaal voor magische staf en/of –gedronken als thee- voor het bevorderen van voorspellende gaven.