Frontier Magazine 21.06
Frontier Magazine 21.06

Frontier Magazine, 21.06 november – december 2015

€ 5,95


Inhoud

CANNABIS RUDERALIS, de sjamanenplant uit Shambhala

In de westerse wereld is cannabis sinds 1930 gestigmatiseerd maar tegenwoordig is het de meest besproken plant in de nieuwsmedia geworden. Langzamerhand wordt de medicinale werking erkend, dit terwijl de geneeskracht van cannabis al duizenden jaren bekend is bij sjamanen. Deze genezers en zieners kennen een opmerkelijke legende over een verdwenen beschaving waar de cannabiszaden hun oorsprong zouden hebben. Een overlevering die tot op heden in Siberië en in omliggende landen is blijven bestaan.

DOOOZz-ontwikkelingen naast een snel tikkende Wi-Fi-tijdbom

DOOOZz is ontwikkeld na 30 jaar voorgeschiedenis van kennisopbouw en uitgebreid testwerk met lithotherapie, fythotherapie, tachyonen, orgon, Chinese energieleer, Ayurveda en Qi-Gong. DOOOZz werkt via een orgonveld. Orgon is pure levensenergie. De energie wordt in het Oosten Chi of Qi genoemd, in Duitsland Od en in Polynesië Mana. De 20ste eeuwse wetenschapper Dr. Wilhelm Reich ontdekte hoe je orgon kunt “vangen” en produceren. Hij verrichtte hier wonderen mee, zoals het vruchtbaar maken van onvruchtbare vrouwen, het verhelpen van libidostoornissen en het genezen van kanker. De DOOOZz-serie combineert het beste van Reichiaanse kennis met natuurtherapie. DOOOZz kan ingezet worden tegen de ernstige schade door het alsmaar groeiende Wi-Fi netwerk

Geen Wapens meer sturen

Al decennia lang staat Arnold Karskens bekend om zijn indringende en loepzuiver geschreven reportages uit oorlogsgebieden. Regelmatig vlogen de kogels hem om de oren. Zoniet tijdens zijn recente verslagen vanuit het Grieks-Turkse grensgebied, waar tienduizenden mensen uit Syrië, Iran, Afghanistan en andere landen Europa binnen willen komen. Arnold voer zelfs mee met een illegaal bootje vanuit Turkije. Dit zijn geen oorlogsvluchtelingen maar mensen met een economisch motief, stelt Karskens in zijn artikelen op internet en bij actualiteitenprogramma’s als Powned. Dit maakt hem niet populair bij de gevestigde media en bij politiek correct Nederland, maar heeft-ie nou gelijk of niet?

Spiritueel denken, de ontbrekende schakel

Lang geleden zijn de homo sapiens van hun thuishaven in Afrika vertrokken voor een lange rondreis over onze planeet op zoek naar een nieuw thuisgevoel. Gedurende hun avontuurlijke tocht ontdekten ze niet alleen dat je daar steeds blanker van wordt, maar dat zwerven ook ontzettend moe maakt. Het is dan ruim 15 millennia geleden dat deze nomaden besluiten om zich te gaan nestelen. Olof Smit, vloekendokter en auteur van de bestseller “Vader Aarde” doet uit de doeken wat er sindsdien gebeurd is en dat we nu met z’n allen verlangen naar het aloude carpe diem gevoel.

Paardenmelk, da’s pas goed voor elk

Het smaakt zoet en waterig, dus echt voor het lekker drink je het niet, maar wat is paardenmelk gezond! De lijst met potentiële gezondheidsbevorderende effecten klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar wordt bevestigd door wetenschappelijk onderzoek. Frontier World verdiept zich in de materie en neemt een kijkje bij paardenmelkerij Moerbeek in Zwaagdijk (nh).

De magische paddenstoel

De vliegenzwam (Amanita Muscaria) is één van de meest tot de verbeelding sprekende paddenstoelen. Bijna iedereen kent ‘m wel uit sprookjes of uit het bos: de paddenstoel met rood-en-witte stippen. Overal ter wereld wordt de paddenstoel in verband gebracht met magie, hekserij en sjamanisme. Al sinds de steentijd wordt de vliegenzwam door sjamanen gebruikt als bewustzijnsverruimend middel.

‘De Rooms-Katholieke Kerk is gebaseerd op leugens, intriges en malversaties’

Interview met auteur Maurits Prins, auteur van Het Bedrog van Rome. In zijn boek ‘Het Bedrog van Rome’ beschrijft Maurits Prins het eeuwenlange machtsmisbruik door de Rooms-Katholieke Kerk, een wijdvertakt instituut met ‘antisemitisme en Kruistochten nog vers in het bloed.’ Ook met spiritueel gerichte stromingen, zoals het Gnosticisme, rekende Rome steevast bloedig af. Hoe is de stand van zaken nu, en is er hoop?

Witte paarden van Wiltshire

Overal ter wereld kun je afbeeldingen op heuvels tegenkomen als een vorm van landschapskunst, maar verreweg de meeste tref je aan in Engeland. In dit artikel gaat Annemieke Witteveen op reis langs de witte paarden van Wiltshire (UK)en de geoglief van het witte paard van Uffington (Oxfordshire). In totaal zijn er in Wiltshire ooit 14 afbeeldingen geweest waarvan er nog 8 zichtbaar zijn. De andere zijn verloren gegaan door achterstallig onderhoud en zodanig overgroeid met gras dat ze niet langer zichtbaar zijn.