FM226 001 COVER

Frontier Magazine 22.06, november – december 2016

€ 5,95

Onderwerpen in deze uitgave:

Als een verwarde Minister verwarde mensen gaat oppakken…
Minister Schippers wil het mogelijk maken om “verwarde mensen” willekeurig te kunnen oppakken en meerdere dagen opsluiten, ook al hebben ze niets strafbaars gedaan. De hele geschiedenis bevat duizenden zeer ernstig uit de hand gelopen voorbeelden van de onzalige combinatie politicus & oordelen wie er als “verward” moet worden bestempeld. Politici zijn daarom, naast religieuze fanaten,  a priori de laatsten in de samenleving die zich het recht mogen toe-eigenen te bepalen wie er wel of niet verward is.

Schatzoekers, Het geheim van de Piramide
In kinderboeken kom je regelmatig Egyptische thema’s tegen, simpelweg omdat kinderen van nature gefascineerd zijn door al wat geheimzinnig en avontuurlijk is en Egypte, mede dankzij menige Hollywood productie, ruimschoots voorziet in deze voorwaarden.  Hoe vaak zie je niet op het scherm dat er een enorme schat gevonden wordt, of dat er mummies tot leven komen? Annemieke Witteveen schreef een kinderboek waar de Grote Piramide van Gizeh een hoofdrol in speelt.

Borstkanker: een epidemie?
Een op de zeven vrouwen in Nederland krijgt tegenwoordig de diagnose Borstkanker. Wat is er aan de hand, wat is er de oorzaak van dat borstkanker in Nederland onder vrouwen bijna epidemische vormen aanneemt? Karin Konijn ging op onderzoek uit.

Castor olie in de oude volksgeneeskunde
Castor olie staat tegenwoordig vooral bekend om zijn vele industriële toepassingen, maar speelde al sinds de Oudheid een belangrijke rol in de volksgeneeskunde. Het werd vaak voorgeschreven door Edgar Cayce – de ‘slapende profeet’- voor de behandeling van een breed scala aan kwalen en ziektes.

Het Grote Niets, de Grote Leegte, de kier tussen de twee werelden
Er is een steeds groter wordende groep mensen die behoefte heeft aan wijsheid en kennis over hoe bewust te sterven, hoe bewust toe te leven naar het uitblazen van je laatste adem. Er gebeuren dingen om ons heen die laten zien dat wij inmiddels meer en meer informatie zijn gaan delen over bewust bevallen zonder medicatie en zonder medicatie een griep of verkoudheid doorstaan. Over kinderen een kinderziekte door te laten maken en de transformerende werking van die ziekte. Maar over de dood, het sterven en hoe om te gaan met een stervende, is nog altijd niet veel openheid te bespeuren.

Human Design – Gebruikershandleiding van je Authentieke Zelf
Human Design is een ultramodern systeem, voornamelijk bedoeld voor zelfkennis. Het is een synthese van ondermeer astrologie, de I-Ching, de Kabbala, en  het chakra-systeem. Het is in 1987 in de wereld gekomen op het eiland Ibiza, via een Canadese wetenschapper die daar leefde als een kluizenaar en die zichzelf sinds het ontvangen van deze kennis Ra Uru Hu noemt. Het systeem geeft je een gebruiksaanwijzing om je authentieke zelf te zijn en daarnaar te leven.  Door de grote hoeveelheid details is het nauwkeuriger dan welk ander systeem van zelfkennis dan ook.

De ‘Lege Kracht’ van Chi
Tot voor kort werd de Lege Kracht – een veel voorkomend thema in eeuwenoude oude Kung Fu overleveringen – als een fantasie bestempeld. Tegenwoordig treden zowel Martial Arts-meesters als sjamanen in de openbaarheid met demonstraties van hun innerlijke kracht, waarmee ze mensen en objecten omver kunnen duwen zonder ze fysiek aan te raken.

 En God schiep de Mens naar zijn evenbeeld!
God zei, laat mij de Mens maken als mijn evenbeeld, zoals ik er zelf uitzie. Echter  het elektromagnetisch Mensbeeld is nu een baardloze, stropdasdragende, autorijdende, vleesetende, beeldschermverslaafde, zich met chemische stoffen insmerende, op ongemakkelijk hoog schoeisel voortbewegende en brillendragende verschijning geworden. Alleen bij baby’s kan men nog iets van een normale manifestatie van het Mensbeeld zien. Hoe is dat zo gekomen?

Nefertiti: van veelbelovend tot een nachtmerrie
Er is veel onduidelijkheid en ook geheimzinnigheid over het leven van Nefertiti. Waarom is zij verdwenen, en hoe? Een leven dat veelbelovend begint en eindigt in een nachtmerrie. Door middel van drie regressies over Nefertiti in de praktijk van Bastiaan van Wingerden wordt een tipje van de sluier opgeheven.

Hormoonbalans
De combinatie hormonen en voeding kom je tegenwoordig vaak tegen. Maar hoe zijn hormonen en voeding op Ralph Moorman zijn pad gekomen? Hij ontwikkelde een gezondheidsprogramma dat op natuurlijke wijze het hormonale systeem terug in evenwicht brengt. Dit brengt veel meer voordelen met zich mee dan alleen verbetering in de lichaamssamenstelling. Mensen die de richtlijnen van de hormoonfactor volgen, ervaren in de praktijk dat ontzettend veel kwaaltjes of gezondheidsproblemen sterk verminderen of zelfs verdwijnen.

Waarom de overheid graag wil dat mensen stemmen
Het is voor sommige mensen een aantrekkelijke gedachte om hun neus in andermans zaken te steken. Men realiseert zich niet altijd dat hiervoor een hoge prijs wordt betaald. Want als je invloed wilt hebben op tien miljoen andere mensen, zul je in een democratie moeten accepteren dat tien miljoen mensen eveneens invloed hebben op jouw leven. Deze ruil pakt in de praktijk bijzonder ongunstig uit. Wanneer je je hele leven gaat stemmen is de kans dat jouw stem op enig moment in je leven enig verschil zal maken voor de toewijzing van macht vrijwel gelijk aan nul.