feb 162017
 

Een hoog-sensitieve dame woont naast een school waar hoveniers druk in de weer zijn met hun motorzagen om bomen om te zagen.

serveimage

Afgezien van het feit dat het geluid van motorzagen voor gevoelige personen nou niet echt de meest aangename invulling geeft aan de atmosfeer om je heen, had deze dame onmiskenbaar het idee dat ze de betreffende bomen bij wijze van spreken kon horen huilen! Het zgn. bomen huggen komt in de beste families voor -  koningin Juliana en een van haar dochters waren daar ook helemaal voor in en naar verluid heel bedreven in – en op die manier met bomen omgegaan zal men vermoedelijk steeds gevoeliger worden in het opvangen van de psychische vibraties van deze prachtige levende wezens. Hoe het ook zij, deze dame voelde de betreffende met de dood bedreigde bomen a.h.w. schreeuwen om aandacht en dacht vervolgens een strategie uit in de hoop er iets aan te doen!

Nou ja, strategie kwam er niet echt aan te pas, behalve dat ze met de moordenaars in kwestie in gesprek ging. Hun antwoord was dat zij de opdracht hadden gekregen om alle bomen in die buurt die van een opgeverfde gele stip waren voorzien om te zagen en dat zij het zelf eigenlijk ook niet zo fijn vonden om te doen, omdat de bomen eigenlijk nog gewoon helemaal gezond waren, maar dat zij geen keus hadden.

Ne enig delibreren kwamen beide gesprekspartijen tot een fenomenaal idee: de hoveniers zeiden haar dat zij gewoon even pauze zouden houden en dat het natuurlijk heel goed mogelijk zou zijn dat tijdens die pauze, wanneer hun aandacht ergens anders op zou zijn gericht, iemand van de gelegenheid gebruik zou maken om eenvoudigweg die gele stippen op die bedreigde bomen wég te vegen!

De daad werd bij het woord gevoegd: de stippen werden uitgeveegd, de hoveniers gingen blij naar hun volgende klus en de vrouw in kwestie was minstens net zo blij als de van een wisse dood geredde bomen! De andere bewoners in de buurt, mensen en honden, zijn ongetwijfeld ook heel verheugd over het resultaat van dit gouden idee om de goudgele stippen van de bomen af te wippen.

Moraal van dit verhaal: ga je vriendelijk in gesprek, dan is er heel veel mogelijk. En … zie je van die prachtige bomen staan waarvan de gemeente vindt dat ze weg moeten omdat ze in de weg staat van een gewenste aanpassing van straat en/of budget, éven poetsen en je hebt weer een stukkie milieu gered!

Bron: Earthmatters

> Boeken over Bomen in de Frontier Webshop